Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kubusiowo 22:41, 15 paź 2011

Do góry
Jak to dobrze mieć Babunię, moje Dziecioki mają tylko jedną, moja Mama zmarła jak miałam niecale 2 lataciekawi mnie często jaką byłaby Babcią, bo Mamą, czuję bo nie pamiętam, była cudowną

Babunia dla wnuczków i prawnuczkow to prawdziwy skarbniech Twoja żyje długo w zdrowiu i uśmiechu wśrod kochanych Ją osób wiele dlugich lat)

sorki za błędy, ale piszę, jak zwykle o tej porze, jednym paluchem bo Anatol sobie podjada nocną porą-głodomor mój cudny
Mój kawałek raju 22:31, 15 paź 2011

Do góry
dzisiaj się natyrałam w ogrodzie, przestraszona,że mogą być przymrozki, powyciągałam już prawie wszystkie cynie, tytonie, aksamitki i inne nie zimujące, robiąc miejsce różom, cebulowym przesadzając jeżówki, wkopując nowe odmiany floksów, traw i innych roślin, na ogrodzie po deszczach błoto i ciężko się robiło, ale było trzeba pochowałam z tarasu rośliny w doniczkach na salę, zostawiłam tylko duży oleander, bo nie dałam rady wnieść, za ciężki i datury, bo wszystkie kwitną jeszcze, a je i tak się podcina przecież Hania ma rację , jesieni u mnie nie widać, ale pokażę Wam jesień

Ogród w Tarnowie 22:08, 15 paź 2011

Do góry
C.d.wizyty w ogrodach Hortulus...

Po powrocie do ośrodka wczasowego czekał upieczony prosiak

Nasz mały, zielony świat. 22:06, 15 paź 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
A ten bluszcz mnie zachwycił, piękniejszego w życiu nie widziałam

Basiu, właśnie Cie odwiedziłam i widzę, ze Ty w odwiedzinach /na wycieczce byłaś
ten bluszcz rzeczywiscie rewelacyjny i świetnie wyglada na tym murze z cegły ...
pisałaś o migrenie... doskonale wiem, co to znaczy... współczuję... ale to już było wcześniej i minęło ?
Mały eden Ewy 22:04, 15 paź 2011

Do góry
Takie tam...różności

Tuje, hosty i Pestka

wspomnień czar
W cieniu - zacieniona 22:00, 15 paź 2011

Do góry
Wiadomo,który kosz jest mój...
Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 21:48, 15 paź 2011

Do góry
Mam jedną wiśnię centralnie na tej frontowej rabacie. One są fajne ale koronę mają dość małą. Te klony wymyśliłem dlatego, że maja większą koronę i bardziej zasłonią okno i taras sąsiada zza ulicy.
Wczoraj już prawie kupiłem. Tylko teraz już był mały wybór i nie mogłem znaleźć równych wysokości szczepienia. Więc odkładam to do wiosny. Może przez zimę zmieni się plan.
Czy te klony nie są odpowiednie ? Coś innego ? Dużego drzewa nie chcę. Wiśnie chyba nie zasłonią ?

Kubusiowo 21:48, 15 paź 2011

Do góry
Babuni samych radosnych chwil w życiu

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:46, 15 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Jesienią zbieram do kosiarki pędy kwiatów - zmielone szybciej się rozłożą

O wiele lepiej

No geniusz, po prostu geniusz!
Ogród Bożeny i Darka 21:45, 15 paź 2011

Do góry

A to jak już jesteśmy przy zimie jesteśmy z mężem miłośnikami zwierząt porostu nie wyobrażamy sobie życia bez nich )

A to nasz pupil Szarkan )

Ja też lubię pieski. Czy to jest West terrier?
Ogród Bożeny i Darka 21:41, 15 paź 2011

Do góry
Zmykam do łóżeczka dobranoc Wszystkim spędziłam dzisiaj z Wami piękne miłe popołudnie )
Fiołki afrykańskie - Saintpaulia 21:41, 15 paź 2011

Do góry
Mam tradycyjne od lat.Rozmnażam z listków,ale nie wszystkie powtarzają cechy mateczne.
Czekam na nowe,posadzone, jeszcze maleńkie ,czym mnie zaskoczą?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:36, 15 paź 2011

Do góry
Drugie wejście teraz wypchane jednorocznymi

Żurawki się rozszalały - kwitną bardzo obficie

Słuchajcie - chyba do mnie wiosna przyszła

Są bazie

I krokusy wyszły

A dzisiejszą sesję też zakończę hortensją

Ogród Bożeny i Darka 21:31, 15 paź 2011

Do góry
ptaszki na balkonowym karmniku i działkowym no i wspomnienia po poprzedniku naszego Juniora

To był nasz Szarkan Senior
Zielono mi! 21:30, 15 paź 2011

Do góry
Jak Wy to robicie, że robicie zdjęcia, piszecie, czytacie i jeszcie macie czas na ogród?
U mnie dziś rwanie jabłek, bo to ostatni moment.
Te uszkodzone gradem na wino.

Te do koszyczka, do skrzynki, do piwnicy.

A te w towarzystwie ostatnich winogron.

Rajski ogród Ani 21:29, 15 paź 2011

Do góry
marzena napisał(a)
Aniu bardzo pięknie kwitną u Ciebie rośliny
bakopy nie znam, musze cos o niej poczytać...
ale mialaś dzisiaj mnostwo roboty - w pracy i ogrodzie !
a u mnie deszcz i zimno- właściwie wyszłam tylko żeby cos drobnego zrobić...

Marzenko dzięki masz rację trochę dzisiaj pogimnastykowałam się ponad miarę, dobrze, że synowa z wnusią przyjechała i zgarnęła mnie do domu, bo chyba bym padła chciałam wszystko zrobić, a tak się nie da teraz siedzę przed kompem i nie mam sił się ruszyć...

lantana z chwaścikami dopiero je teraz na fotce zauważyłam
Ogród w budowie - nieustającej 21:25, 15 paź 2011

Do góry
Mimo zapowiedzi, przymrozku jeszcze u mnie nie było, dzisiaj nawet przez chwilę było jakby... cieplej?
Basiu, termometr jest zwykły, tyle że ma dwie skale w stopniach Celsjusza i Fahrenheita, nie rejestruje temperatury najwyższej i najniższej. W tym moim domowym ogrodzie mam teraz dwa termometry, jeden leży w najchłodniejszym miejscu, na murku przy wyjściu, a drugi po przeciwnej stronie, wisi na ścianie.
Dzisiaj pracowałam, jak zwykle ostatnio, ale nie w ogrodzie, za to moi chłopcy - owszem.
Mąż kosił trawniki, ciekawe czy to już ostatni raz, a syn kopał dołki na wytyczonym terenie pod nowe założenie, taki ogród w ogrodzie, trochę w stylu Gertrudy Jekyll. Dołki są pod szmaragdy na które ciągle czekam. Po długim czasie i biciu się z myślami, zrezygnowałam z cisów. Za dużo potrzebuję, więc mogłabym zbankrutować, a wsadzać małe i czekać 15 lat aż stworzą prawdziwy żywopłot - za stara już jestem.
I jeszcze taki mały dowód, jak szybko nasze ogrody się zmieniają - to jedno miejsce, taki zakręt, rabata przy murze, rok temu - pusta jeszcze i w tym roku - już zarośnięta., zwłaszcza hortensje się rozrosły:

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:24, 15 paź 2011

Do góry
Wrzosy

Stwierdziłem, że pojedynczo wyglądają lepiej

Widoki ogólne

Bez begonii smutno się zrobiło, chyba kupię tam bratki

Pogaduchy skowronków 21:21, 15 paź 2011

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Aniu, czy te dołki na hortensje to nowe nabytki, czy przesadzanie? Ja swoje przesadziłam 3 tygodnie temu, mam nadzieję, że już się ukorzeniły na nowym miejscu i przetrwają zimę. Jeszcze zrobię im taki parawan z tekturowych pudełek i obwiążę agrowłókniną zimową.

Haneczko Andrus - nie znęcaj się nad tym chrzanem, szkoda Twojego zdrowia. Przyjdzie czas, że będziemy do Ciebie podróżować po ten chrzanik do kiszenia ogórków.

podzieliłam swoją ogrodową i wsadzałam też te, które dostałam - bukietowe Phantom
A podzieliłam tą ma piękne korzenie myślę, że da sobie radę
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:18, 15 paź 2011

Do góry
Powojnik nadal cieszy

A rozchodnik wtopił się w tłum

Teraz do mnie może ta ostróżka w palec pocałować z kwitnieniem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies