Pomimo takiego pomieszania bardzo wesoło i ładnie to wygląda. Jeśli używamy roślin z jednego gatunku a różnych kolorów, to nie przeszkadza. Nawet ten pomarańczowy mnie nie razi.
Śliczna kompozycja
Te rury to odwodnienie z rynien? Rzeczywiście rzucają się w oczy.
A do paproci możesz dosadzić bergenie, żurawki (zimozielone) i hosty (też byliny, ale giną liście na zimę).
Bari jak widać był bardzo grzeczny, kawał roboty i jaka piękna dokumentacja No, no, jak widać zwykłe cięcie drzewek może człeka ucieszyć strasznie, ja się tak cieszę.
Oczywiście te propozycje na żywopłoty zewnętrzne przy płocie, a w poprzek możesz robić jak Grama, bardzo mi się podobają Ja mam bukszpany, ale dużo będą droższe.
Mogą być graby zamiast ligustru, ale ja zawsze obstawiam cisy, nawet warto malutkie posadzić. Ja żałuję, że zrobiłam tuje. Nasz przyjaciel, nie spieszyło mu się z obsadzeniem ogrodu, posadził takie malutkie, obgryzione, po 10 latach ho, ho śliczne są, a ja mam tylko tuje...
Jeśli możesz sadź cisy i przycinaj, warto, to szlachetny żywopłot. Ligustry są dość popularne, ja bym nie robiła z ligustru.