Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u Mayi 18:00, 04 paź 2011

Do góry
Teraz masz Sabinko gotowce, tylko dobrać rośliny, taki sam symbol - taka sama roślina. Nie mogę wklejać z nazwami bo za łatwo by było Pracuj sama także, czytaj mój wątek i co doradzam, jakie rośliny.

Sabinka napisał(a)

Sylwuś ja inne mam pytanko:
Czy te żurawki, begonie, trawki ozdobne i berberysy przeżywaja zime?
Mnie przede wszystkim zależy na wieloletnich roślinkach, oczywiście od czasu do czasu cos zakoloruję jednorocznymi ale "silne" roślinki mnie bardziej interesują

Pozwolę sobie odpowiedzieć za Sylwię:

Żurawki są zimozielone, trawki typu kostrzewy, miskanty, rozplenice przeżywają zimą.

Kolorowe begonie nie- to rosliny jednoroczne. Z moich realizacji begonie zastosowałam w kilku ładnych ogrodach. Pod projektem są linki do moich realizacji.

U Sylwii zaprojektowałam wyłącznie rośliny trwałe, tylko te begonie są jednoroczne. Na projekcie jest wodospad, Syla bardzo chciała, ale potem zrezygnowała z jego realizacji. W to miejsce można dać 3 świerki serbskie.

Ogród na skraju sadu 17:55, 04 paź 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
a pokaż te grabki

wedle życzenia Aniu Oto moje grabki przed pracą jak widać po liściach.

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 17:46, 04 paź 2011

Do góry
Ana napisał(a)

Trzeba klinem wachlarzem wciąć żółta żurawkę od tej co jest w stronę prawą do kamyczków.
7 sztuk. I żwirek nasypać. Na lewo od modrzewia dwie takie same trawy jeszcze.
Ogród u Mayi 17:37, 04 paź 2011

Do góry
Ogród u Mayi 17:35, 04 paź 2011

Do góry
A ja mam taką propozycję, ten projekt został zrealizowany w zeszłym roku

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 16:18, 04 paź 2011

Do góry
Taki wypad to niesamowita odskocznia od codzienności, wraca się padniętym, ale ogromnie szczęśliwym.
Wszystkim życzę jak najwięcej wyjazdów, bo podróże świetnie nam robią.
Już człowiek w kieracie , a wspomnienia są ciągle gorące:

Na Rynku Staromiejskim taka kompozycja nas zachwyciła

Ja też mam bałagan.... 14:28, 04 paź 2011

Do góry
bukszpanowo napisał(a)
Może ktoś wie co to za roślinka???

Może to suchodrzew mirtolistny "Lemon Beauty"
Ach ta moja wyspa:( 14:28, 04 paź 2011

Do góry
Męska decyzja i po zawodach! Bogusiu,dla Ciebie moje wsparcie!
Ogród Sylwii od początku :) 13:48, 04 paź 2011

Do góry
pozdrawiam kwiatowo - lawendowo - owocowo

Ogród Sylwii od początku :) 13:40, 04 paź 2011

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 13:36, 04 paź 2011

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 13:26, 04 paź 2011

Do góry
Lenka poczęstowała mnie Swoimi roślinkami .... Liriope oraz rozplenicą japońską jeszcze raz nie dziękuję

Ogród Sylwii od początku :) 13:17, 04 paź 2011

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 13:07, 04 paź 2011

Do góry
Moi przemili goście dnia dziejszego ...... Gabriela , Ania , Lenka Dziękuję dziewczyny za odwiedziny .....zapraszam ponownie

Ogródek Hanusi po zimie 13:06, 04 paź 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Wczoraj udało mi się zrobić zdjęcie mojemu niechcianemu lokatorowi- tak wygląda zwycięska samica.Samiec został właśnie zagryziony.I jedno i drugie poszło pod but.

Haniu skąd wiesz, że to samica? u mnie w tym roku prawdziwa plaga szerszeni, chyba mają w okolicy gniazdo.
Ogród u Mayi 13:01, 04 paź 2011

Do góry
Kochani oto moje pierwsze BAZGROLY, paskudne!
Ale musze je wlozyc by wysluchac komentarzy
Nie ma tu jeszcze rosli bo sie ucze tego wszystkiego od Danusi,Ani,Sylwusi,Sebka i calej reszty wspanialych forumowiczow

Krytykujcie ile sie da...pamietajcie tylko ze po lewej stronie wzdluz domu mam duzo cienia ..

Przepraszam was za brak fachowego szkicu...wybaczcie

to przy tarasie gdzie drozka rozwidla to bedzie z kostki...musza byc schody by wejsc na taras
to na srodku "jajkowate" to taka wysepka z jakimis roslinkami, jakimi to sie dowiem...
po prawej stronie laweczka a po lewej hustawka, ktorej nie moge przeniesc bo jest wbetonowana na amen chyba...:/
Z przodu domu to kompletnie cos wymyslnego nie widze tego powiem szczerze ale moze wspolnymi silami dojdem do tego

Jeszcze popracuje nad innymi projektami i koncepcjami
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:59, 04 paź 2011

Do góry
Danusiu,

przepraszam, że pisze w twoim dzienniku, ale tylko tak mam pewnośc że informacja dotrze do Ciebie.

Mam problem z tujami smarag, zaczęły niektóre dziwnie schnąć.

zaczęły schnąć od dołu ku górze. to ostatnie zdjęcie to najgorszy wynik schcnięcia, pozostałe tuje mają głównie od środka sucho. ale to chyba nie jest wynik niedoświetlenia.

trochę na wiosne stały w wodzie, czy to mogło im zaszkodzić?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 12:55, 04 paź 2011

Do góry
Danusiu,

przepraszam, że pisze w twoim dzienniku, ale tylko tak mam pewnośc że informacja dotrze do Ciebie.

Mam problem z tujami smarag, zaczęły niektóre dziwnie schnąć.

sta
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:03, 04 paź 2011

Do góry
haha, Haniu - no maniakiem jestem, a co więcej nas tu

Malgosiu - warzywnikowi tam dobrze, a mi razem z nim miejsce nietypowe - od frontu, ale z tylu odpoczywamy, gramy z Młodą w piłkę itp, na warzywa miejsca brak. Na wiosnę mamy dokupić kawałek z tyłu, tam przeniosę warzywnik. Jeśli się uda, będę myśleć co w jego miejscu zrobić

Bukszpany są od 2 miesięcy, mam nadzieję przezimują dobrze, niektóre się łądnie przyjęły, niektóre wręcz przeciwnie... Kształt rabaty frontowej Danusiny, zostawiam!!! nie każ mi wszystkiego zmieniać, od 2 miesięcy jest tak, wcześniej było tak

Projekt Danusi:

No dobra, kształt rzeczywiście mi nie wyszedł... ale na końcu nie mogłam tak zakręcić bo weszłoby na kompostownik

Rabata połączona - hosty w większości, na obwódkę trzmielinki (doradzone, sadzone w sobotę), parę bukszpanów (kule w przyszłości), tujka na pniu (póki nie kupię bukszpana w to miejsce) i miskant. I na rogu borówki podsadzone wrzoścami..
Nasz przydomowy ogródek 11:51, 04 paź 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Tyle się ludziska napracowali przy moim bonsai a teraz wróble robią sobie na nim pogaduchy.

Świetne zdjęcie Zbyszku No i dowód na to że MATKA NATURA zaakceptowała pracę nad Twoim bonsai bo wróbelkom się podoba
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies