Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:50, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Przesadzanie?
I by nie było ze to moje
http://pin.it/gL2kYqm

Wiem, znam, mam to
Ale teraz sie zastanawiam, że u mnie efekt może odbiegac od tego co w inspiracji bo ta kostka wydaje sie być spora a u mnie od pnia graba do krawędzi rabaty jest tylko 45cm Graby też mam przesadzić?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:42, 12 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Róże i miskanty czeba przesunąć?

noooo trzeci raz!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:37, 12 paź 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Wersja namba 2 Czyli ta co na zdjęciu też widzę?

prawie ... tylko trochę szersza i wypelniona kostka/pas
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:36, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
widac tak tez jest chyba ok. Lepiej by było czysto i czytelnie niż przebajerowane i za ciasno

ale to że teraz jest czysto i czytelnie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:11, 12 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo bardzo
Podoba mi się ... bo jest proste i wypełnione z przodu ... nawet bez koloru się broni Mało tego eM wyraził aprobatę
Jedynie jedna rzecz mi sie tutaj nie podoba ... zgadnij?

Przesadzanie?
I by nie było ze to moje
http://pin.it/gL2kYqm
Ogródek Iwony II 21:09, 12 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Taki 1,30-1,40m komponuje mi się idealnie przy ściance

Iwonko A co myślisz o mojej grabowej? większość uważa, że kostki a Ty? A może kostki jakoś rozrzucone?

Reniu, odpowiedziałam u Ciebie. Ale widzę, że dokładnie wiesz, co chcesz stworzyć. Skąd ty dziewczyno te inspiracje bierzesz? To wyższa półka dla mnie Fajne te twoje inspirki. Kostki różnej wysokości, albo poprzesuwane
U mnie ciężko o takie okazy bukszpanowe. Nie znalazłam tanich bukszpanów... i to jeszcze kopanych takich wypasionych grubasów, jakie do ogrodu przywozisz

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:07, 12 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję bardzo bardzo
Podoba mi się ... bo jest proste i wypełnione z przodu ... nawet bez koloru się broni Mało tego eM wyraził aprobatę

Róże i miskanty czeba przesunąć?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:05, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Reksio dla Ciebie
Wybacz że bez kolorow ale dzieci śpią i kredek nie mam

Dziękuję bardzo bardzo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:54, 12 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

widać?
widac tak tez jest chyba ok. Lepiej by było czysto i czytelnie niż przebajerowane i za ciasno
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:44, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A pokaz jeszcze te dwie kostki które widac ze sa i Ci nie pasuja

widać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:43, 12 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No toś mnie pocieszyła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:41, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Np na tych fotkach widac ze swobody to tam nie ma. Kurczę ja to chyba tak wąskich rabat projektować nie umiem moja Grabowa ma 4 metry i jest ciasno uważam

No toś mnie pocieszyła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:39, 12 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Renia, napisałaś u Joli, że ta rabata ma 135 cm i są już róże i ML ja na takiej szerokości nie widze możliwości manewrowania jakimikolwiek kostkami, czy one będą mniejsze czy większe, co innego jak powiększysz tą rabatę, tylko tam chyba są pod tym względem ograniczone możliwości.

Edytka Ten wąski trawniczek ma tam 120cm ... jesli cos z niego zabierać to chyba już wszystko bo węższego sobie nie wyobrażam minus oczywiście przejście wówwczas chyba już tylko wysypane żwirkiem ... szerokość takiej ścieżki to ok 60cm minimum więc rabata mogłaby zyskać 60cm ... czy to zmieni wiele? na pewno "urwie mi się" trawnik przed rabatą ze ŚŚ ...
A ktory wariant byś wybrala z zaproponowanych przeze mnie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:18, 12 paź 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
A tu zaś planowanie
Reniu, szalona kobieto - cudnaśne te graby dorwałaś, doczytałam o kostkach, ale raczej nie wypowiadam się, bo ja noga w temacie projektowania. Zresztą patrząc po Twoim ogrodzie, to masz niesamowitą rękę do komponowania roślin, więc na pewno zrobisz perfekt I znów będziemy paszcze rozdziewiać

Za graby dziękuję, na wiosnę porządne cięcie musze im zafundować a z tym darem do komponowania to nie przesadzaj
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:13, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Czytam jeszcze że u Joli sie inspirujesz.wg mnie kostka bukszpanowa o boku 25 cm nie ma sensu.to jakis liliput jest.wyrosnie wysoki i straci proporcje.koniecznie większe rozmiary.
Zrb może rysunek,rzut z nasadzeniami aktualnymi by było widac czy coś się tam wmiesci

No toś mnie sprowadziła na ziemie
Naszkicowałam takie trzy wersje rabaty grabowej:

Brązowe kółka to graby posadzone co 3 metry, szerokość rabaty 130cm, róże zajmują szerokośc 120cm (po2szt), przed różami jasne carexy.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:08, 12 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Moje zdanie też wyrażę.
Graby wg mnie wymagają silnego przyciecia przy pniu by się zagescily, wyznaczenia wspólnej wysokości dla nogi i podcieci. Wtedy wszystkie zyskają jednakowy pokrój. W takiej sytuacji można by poszalec z rozrzuconymi kostkami.różna wysokość też fajna ja lubie taki dynamizm przynajmniej. I między tym byliny i trawy.tyle że Ty masz już graby i byliny a kostek nie masz... I ten rzadek bergeni do tego jakoś nie pasuje no i rabata nie wiem czy nie za plytka na jakieś porozrzucane kostek.

Z grabami na bank zrobie tak jak piszesz
Po tylu wpisach już zwątpiłam czy rożna wysokość kostek to dobry pomysł ... a bergenia to nie problem ... mozna ja przesadzić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:05, 12 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Przekompostuj porządnie obornik i będzie w sam raz do dodawania.

Ja dostaję od dobrej duszyczki juz przekompostowany obornik Naprawdę to wystarczy? A może ja coś źle robię? może za mało tego daję?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:03, 12 paź 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Reniu. kompozycja, którą pokazałaś jest bardzo fajna. Ale popieram Małgosik. Musisz zdecydować, czy graby, czy kompozycja kostkowa ma grać pierwsze skrzypce.
Jeśli graby - to kostki muszą zaprowadzić porządek. Mogą być kostki pomiędzy. Jedne z przodu, inne bardziej do tyłu, jak u Madżenki czy Nawigatorki Asi. Pouzupełniane trawami. Carexami. Albo bergenią, którą tam masz. Wysokości chyba jednak równe. Ale ja się może nie znam
Może się okazać, że na różnej wysokości może fajnie wyglądać Ale o tym przekonasz się w realu

Wysokość na szczęście można "regulować"
Przyznam się, ze nie wiem co ma grać pierwsze skrzypce ... kurczę ... no ale skoro mam tam róże to raczej rabata niz graby ... nie czuję tego ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 12 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Czytam )porady zawsze w cenie. Reniu pomierzylam )

Dzieki Jolu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:58, 12 paź 2016

Do góry
iwonkap napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1178-bukszpan-buxus-uprawa?page=96

Ooo super!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies