Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz przydomowy ogródek 21:05, 27 wrz 2011

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
No to roboty - trzeba przesadzić hosty.
Butki wyjściowe na nóżki się ubrało

Kopię dziury aby przesadzić hosty bliżej chodnika

W przerwie śniadaniowej skoczyłem do pobliskiego sklepu ogrodniczego i nabyłem 2 bluszcze .

Tak to wygląda teraz.

Kalosze odlotowe Fajnie , że Danusia wtrąciła z tymi funkiami , ja nie miałam odwagi bo tyle się napracowałeś ..... Super !!!!
Rajski ogród Ani 21:05, 27 wrz 2011

Do góry
Dzięki Geniu dzisiaj po pracy coś miało się ku deszczykowi i nic nie robiłam w ogrodzie poza fotkami, a potem przyjechały córki z dzieciaczkami i nie można już było nic robić )) jestem rozgrzeszona z lenistwa ))
szałwia już przekwita...

Wichrowe wzgórze 21:04, 27 wrz 2011

Do góry
Ogród Sylwii od początku :) 21:03, 27 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Również Cię Aniu serdecznie pozdrawiam na roboczo

Sławek mnie molestuje, żebym napisała że ślicznie tu wyglądasz
Rajski ogród Ani 21:00, 27 wrz 2011

Do góry
I to jest jesień ? Aniu, to jest raj Jak cudownie, oczopląsów można dostać od tych piękności
Ogród Sylwii od początku :) 20:54, 27 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)

ślicznie wdzięczna poza
Ogród Sylwii od początku :) 20:53, 27 wrz 2011

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 20:50, 27 wrz 2011

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 20:47, 27 wrz 2011

Do góry

Ogród w Alei Lipowej... 20:46, 27 wrz 2011

Do góry
Pokażę dzisiaj mały misz-masz... co by tu o nim napisać...
jest to wysunięty prostokąt, w rogach są już po 3 kulki bukszpanowe, jeszcze małe (od największej do najmniejszej). Między dwoma drzewami brązowe żurawki, przed nimi bukszpanki, które z czasem utworza obwódkę. Na środku pęcherznica, przycinam ją na jajo lub kulę, na razie nie widac efektu
No i najważniejsze planuje w przyszłym sezonie posadzić tu kilka hortensji Limelight, za żurawkami , te stare zwykłe co już rosną jakieś mizerne. Chyba po 2-3 obok pęcherznicy wystarczy.

Wichrowe wzgórze 20:46, 27 wrz 2011

Do góry
Sebku, Geniu, Gabi - dziękuję Wam za miłe słowa . Róże są naprawdę piękne i aż chce się je fotografować. Szkoda, że nie mam lepszej jakości aparatu, bo wtedy zdjęcia jeszcze mocniej uwydatniłyby urodę tych niezwykłych kwiatów.

Mamy prawdziwie piękną i ciepłą jesień. Mimo, że noce chłodne, to dni są niemal letnie i wszystko wciąż bujnie kwitnie w ogrodzie.

Dalie, które zbyt późno wsadziłam w tym roku do gruntu, dopiero teraz otwierają pierwsze kwiaty:

i z oddali w ducecie z bodziszkami:

I dwie róże, które wszystkim polecam - bardzo zdrowe i bujnie kwitnące
Larissa

Pomponella
Ogród Sylwii od początku :) 20:44, 27 wrz 2011

Do góry

Nasz mały, zielony świat. 20:42, 27 wrz 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
Kasiu, Lunka jest gładkowłosa, więc prawie golasek, do tego po ogoleniu brzuszka do operacji futro jej właściwie nie odrosło, choć to już prawie 2 lata, wiec pewnie juz będzie taka goła, biedulka. O ile "siksa " z niej okropna, to zwłaszcza zimą, gdy jest zadymka, nagle całkowicie traci potrzeby fizjologiczne, na dwór wyprowadzana jest metoda siłową Muszę pomyśleć o jakimś ubranku dla niej.
.

Basiu ubranka koniecznie psince kup, moje wtedy chętniej wychodzą obie mają kubraczki, ja moim sama uszyłam. Zobacz moja nawet brała udział w takiej sesji

Jak obejrzysz usunę nie będę zaśmiecać wątku

Ogród Sylwii od początku :) 20:41, 27 wrz 2011

Do góry
W tym miejscu dzisiaj pracowałam .....

-założyłam agrowłókninę na kole, gdzie będzie wyłącznie żwirek i ławeczka
-dokończyłam zakładanie ekobordów
-przekopałam łezkę i wyrównałam , zasypana będzie również żwirkiem ale o innym kolorze niż koło ,posadziłam w tej łezce 150 krokusów oraz tojeść rozesłaną którą dostałam od Gosi i za to jeszcze raz pięknie nie dziękuję
- przekopałam koło klona ziemię i zasypałam korą

...... a teraz dokumentacja zdjęciowa ........
Pszczelarnia 20:38, 27 wrz 2011

Do góry
Bardzo dziękuję za miłe przyjęcie. Odezwę się niebawem

Nasz mały, zielony świat. 20:36, 27 wrz 2011

Do góry
Basiaw napisał(a)
Jaśminowiec tym jednym kwiatkiem o tak nietypowej porze dziękuje za to, że go nie przesadziłam, taka mam teorię

Od weekendu nie musze kombinować, co zrobić z zielskiem, bo ślubny skończył przerabianie kompostownika, teraz są dwie porządne komory, to już mi wystarczy. Powoli wszystkie zakątki podwórka nabieraja ostatecznych kształtów, nawet te najbardziej kresowe i poza zasięgiem wzroku. Jeszcze trochę porządków i kąt przy drewutni, z kompostownikiem i wędzarnią też będzie miłym zakątkiem.

Kompostownik wypasiony, gratulacje dla Mężusia.
Ogród Sylwii od początku :) 20:34, 27 wrz 2011

Do góry
Syla napisał(a)
Zakupy zamówione u Gosi ....

fajne zakupki i stylowe
Nasz mały, zielony świat. 20:32, 27 wrz 2011

Do góry
Skoro na mojego ślubnego zeszło (biednego pewnie uszy palą), to proszę bardzo, Rafcio w akcji, poprawia po brukarzach, nie było dnia, żeby po powrocie z pracy nie przekładał jakiś kostek, żeby mniej docinek było.
Werandka też osobistego wykonania

Ogród Sylwii od początku :) 20:32, 27 wrz 2011

Do góry
berberysik z owocami .... nazwy nie pamiętam

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:32, 27 wrz 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Kasiu,rabata ruszy wiosną, ale nie dam rady wsadzić od razu tak dużego drzewa, więc wszystko przyjdzie z czasem. myslę tam o kosodrzewinie strzyzonej...może Ty mi coś podpowiesz??

A jesli chodzi o drzewo - to ja planuję tam dać plamę koloru w postaci karlowego klonu palmowego.

te wielkie kule bukszpanowe spędzają mi sen z powiek (a raczej ich koszt), i chyba sa tam też kule z trzmieliny?

Zależy Aniu co chcesz osiągnąć i jakie koszty możesz przeznaczyć, w tej rabacie właśnie pięknie wyglądają te większe drzewa z mniejszymi kulkami kompozycja jest wtedy wypełniona na wszystkich poziomach.

Powiem Tobie, że ja sama ze względu na koszty, testuję sosny jedną wsadziłam krzywo i prowadzę na bonsai ma ok 1,3m

Sosna thunberga po zakupie

sosna potraktowana przez nas

Może kiedyś coś z tego będzie

A może poszukać sosny czarnej my kupiliśmy taką obciętą za 70 zł ma ok 2 m po uszczykiwałam jej przyrosty w połowie i pięknie się zagęściła w sumie żałuje że jej nie wsadziłam krzywo i nie nagięłam, fajnie by wyglądała, a tak rośnie sobie prosto to ta po lewej

Co do kulek masz rację taka ilość będzie zabójcza cenowo zwłaszcza te większe, ja zastępuję zwłaszcza te mniejsze thują danicą, pójdę tutaj pod prąd bo nie w bukszpany ale uwielbiam danicę za pokrój ( piękna kulka) za to że ładnie zimuje, nie podmarza i ma ładny kolorek, teraz nawet wypatrzyłam żółte też je nabędę. Mają jeszcze jedną zaletę bo nie trzeba ich ciąć na ładne kuleczki.
Bukszpany oczywiście lubię i hoduję na kuleczki z małych sadzonek ale one wolno rosną i jeszcze im trochę czasu potrzeba, a te większe przystrzyżone drogie niestety.

Myślę Aniu ze trzmieliny na tej rabacie też są te żółte dla kontrastu.

Ja żałuje ze ogród się nie rozciąga bo bym jeszcze poszalała, a tak to pozostaje mi przerabiać to co zrobiłam i jeszcze niedawno nie myślałam ze to powiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies