Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:42, 27 wrz 2011

Do góry
gratulacje

ode mnie dzisiaj inny kwiatuszek
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:41, 27 wrz 2011

Do góry
ell napisał(a)
I

ale piękna róża! znasz może jej nazwę? ..... a już miałam pisać czy znasz imię róży
Nasz mały, zielony świat. 18:39, 27 wrz 2011

Do góry
Jaśminowiec tym jednym kwiatkiem o tak nietypowej porze dziękuje za to, że go nie przesadziłam, taka mam teorię

Od weekendu nie musze kombinować, co zrobić z zielskiem, bo ślubny skończył przerabianie kompostownika, teraz są dwie porządne komory, to już mi wystarczy. Powoli wszystkie zakątki podwórka nabieraja ostatecznych kształtów, nawet te najbardziej kresowe i poza zasięgiem wzroku. Jeszcze trochę porządków i kąt przy drewutni, z kompostownikiem i wędzarnią też będzie miłym zakątkiem.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 18:29, 27 wrz 2011

Do góry
Idzie jesień

a może jednak nie

Motyle - fruwające kwiaty 18:25, 27 wrz 2011

Do góry

Nietypowo :D Balkon... 17:40, 27 wrz 2011

Do góry
masz super balkon podstawowa rzecz jaką możesz zrobić to np. jeden typ doniczek, aby ograniczyć
różnorodność na takiej niedużej przestrzeni. Bardzo dobre do skrzynek są pelargonie bluszczolistne
(Pelargonium peltatum), są niezawodne Z pomysłów który ogólnie już wykorzystałaś to kratki
dla pnączy, tutaj jest taka metalowa i można na niej wieszać doniczki, (sorry za jakość) Werbena
w doniczce także by sobie świetnie poradziła.

no i jeszcze jeśli lubisz to super alternatywą jest hodowla warzyw na balkonie, pietruszka, buraki,
pomidory i często np. niektórzy uprawiają w doniczkach truskawki. Dobrze będzie wyglądał czosnek
ozdobny Allium sphaerocephalon ale czymś jeszcze podsadzony.
Miniaturowy ogródek 17:28, 27 wrz 2011

Do góry
GabiK napisał(a)
Myślę, że całkiem nieźle się skomponowało:

Wspaniale się komponuje
Kompozycje z trawami w roli głównej 17:20, 27 wrz 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
nr 5

Danusiu, czy trawa na pierwszym planie to miskant? Jeżeli tak, to jaki?
Mój zielony świat.. 16:55, 27 wrz 2011

Do góry
Kochani,doradźcie jak ciekawie mogłabym nasadzić tą oto rabatę.Nasadzenia są już stare, ale w tym roku postanowiłam ,że coś tu zmienię.
Zaczęłam od obwódki granitowej , którą wykonał mój M.Myślę o wyrzuceniu magnolii bo według mnie jest zbyt duża jak na tą rabatę.Marzy mi się jakaś żółta wstęga żurawki,może runianka i w niej kulista tuja miriam,konwalnik....tylko nie wiem na razie jak to wszystko poukładać.Wszelkie podpowiedzi mile widziane

Jak na razie to rośnie tam szczepiony miłorząb Mariken,kosówka,irga wycięta przeze mnie na bonsai,dwie magnolie które się zrosły,tuja miriam,trawa Red Baron i dwie malutkie żurawki Citronele(ale to dopiero początek bo zamierzam mieć ich naprawdę duuużżżooo więcej),aha jeszcze jeżówka.

Pole doświadczalne ,proszę o Wasze propozycje i podpowiedzi!!!

Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 16:34, 27 wrz 2011

Do góry

Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 16:33, 27 wrz 2011

Do góry
I jeszcze kolekcja żabek z Hortulusa:

Ogródek amatora - kiedyś może będzie :-) 16:29, 27 wrz 2011

Do góry
Właśnie zrobiłem małe zakupy. Pokazuje cisa, jest bezodmianowy. Trochę mały, ma bez doniczki 127 cm . Czy nada się w to miejsce ? Chyba trochę urośnie za jakiś czas, ciekawe kiedy byłby za ogrodzenie.

I bukszpanowe kulki - dołączam do grona. Trochę nie przycięte. Czy teraz po posadzeniu mam je przyciąć czy poczekać do wiosny?

Te kulki mają być wsadzone wokół tej kuli na pniu za cisem ale przesadzę ją przy basenie.
Ogrodowa biżuteria i ogrodowe dodatki, ozdoby 16:29, 27 wrz 2011

Do góry
Kilka owadów z Hortulusa:

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 16:19, 27 wrz 2011

Do góry
Ana napisał(a)
Ta kompozycja z bonsai jest cudowna...tak sobie pomyślałam, że może spróbowałabym w drugą stronę i przesadziła to moje drzewko na tworzoną rabatę w rogu działki - tam planuję taką rabatę na górce małej, a tutaj przed domem zrobiłabym spokojniejszą kompozycję z tego co zostało?

O takiej kompozycji myslę na tej mojej górce:

Zdjęcia http://www.zengardens.de/japangarten_auf_dachterrasse_4.htm

co wy na to?

Super, super, super...też bym chciała coś takiego;D

Japoński ogródek Anety 16:14, 27 wrz 2011

Do góry
A tu jeszcze róża dziadka Olka, kwitnąca 2 raz:

A teraz nie wiem co to. Zdobyłam na spacerze, było w trawie. Posadziłam, rośnie. podobne do domowego kalanchoe. To chyba raczej na skalniak?

To właśnie tu 16:11, 27 wrz 2011

Do góry
Dzidka napisał(a)

To jeszcze dopytam o tego iglaka fikuśnego (czy to jest cyprysik nutkajski?), myślisz, że on wytrzymałby na stanowisku słonecznym, suchym koło brzozy i berberysów?
Japoński ogródek Anety 16:09, 27 wrz 2011

Do góry
Mam też parę nowości w ogrodzie:

Prezent na 10-tą rocznicę ślubu:

Cebulkowe na
(biedzie biel+fiolet+róż)
+ bardzo podobne fioletowe, ale nie mam zdjęcia bo kupowałam na sztuki.

mam nadzieję, że pójdzie w fiolet
Japoński ogródek Anety 16:02, 27 wrz 2011

Do góry
Jesiennie:

Ogrodowa biżuteria (oj kusiło, kusiło...kupiłam):

Japoński ogródek Anety 15:57, 27 wrz 2011

Do góry
Hej, witam wszystkich. Dawno się nie odzywałam, ale powrót do pracy w szkole to wielkie wyzwanie szczególnie wrzesień to dużo papierologii. Wpadałam, zerkałam, czytałam, ale pisać nie było już czasu.
W tamtym roku postawiłam na rośliny stałe, zimozielone, byliny, żeby mieć więcej czasu. Dlatego też zmian dużych nie widać. Zapraszam na mały spacerek.
Moje kwiaty przy wejściu do domu:

Wyjdźmy może przez taras:

Skromna dekoracja tarasu:

Ogród z Czerwonym mostkiem 15:50, 27 wrz 2011

Do góry
Kaisia napisał(a)

Rabatka pod brzozą

I takie brzozowo-trawiaste klimaty też lubię. Bajka, bajka z tym światłocieniem.... ! A ten zielony to żywotnik? Jaki?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies