Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 22:13, 20 gru 2011

Gabi - ja mam taki mini-mini rozsadniczek, odeskowany. Na wiosnę jeszcze na szczęście nie zdążyłam nic posiać, jak pojawily się w nim kopce. I musiałam wybrać ziemię i dać pod spód siatkę. Przez krety i nornice straciłam też powojnik "Purpurea Elegans". I doczytalam się, że na takich terenach, gdzie grasują, zaleca się sadzić powojniki właśnie osiatkowane.
Ewuniu - mam taki, chyba go lubią, bo ryją wokół... Już wszystkiego próbowałam... Nawet świec dymnych.
Anulku - ile razy się do Ciebie wybieram, to jakoś via pierniczki ... i nie docieram... . Ale wiesz, monstrum to nie jest dobre określenie. Raczej wszechświat BIS - nie do ogarnięcia...!!!
anula_wn 22:49, 20 gru 2011

Elu, u mni eteraz nic się nie dzieje.... a ja u Ciebie ponownie ! z życzeniami!

życzę Ci i Twoim bliskim, w ten niezwykły czas oczekiwania na najpiękniejsze święta, by był to czas radosny . Byście spędzili te święta wśród ludzi najbliższych Waszym sercom , otuleni życzliwością, miłością, wśród gwaru najmniejszych, przy dźwiękach kolęd, zatopieni w rodzinne opowieści i wspólne kolędowanie.... Niech magia tych kilku niezwykłych dni trwa i nie opuszcza Was przez wszystkie dni Nowego 2012 Roku !
Elfik 23:53, 20 gru 2011

Anulku Kochana, dziękuję Ci za życzenia - mają w sobie tyle pięknych treści! A Ty jak ten Promyczek - docierasz, widzę, wszędzie w tym naszym Ogrodowiskowym Wszechświecie. Moje możliwości się kurczą z dnia na dzień i zaczynam nie nadążać. Pragnę więc stąd, z mojej wysepki, wysłać przekaz świąteczny
do Wszystkich, do Wszystkich, do Wszystkich...!

Żebyśmy chodzili w samiuśkim jedwabiu,
Żeby w Karnawale każdy się zabawił,
Żeby młode pary szybko śluby brały,
Żeby nam kobiety więcej nie płakały,
Żeby nam dziewczyny nie były do zdrady,
Żebyśmy na starość krzepkie były dziady,
Tego Wam życzymy, na to przychodzimy
I kolędę swoją dla Was przynosimy...

Ernest Bryll

monteverde 00:38, 21 gru 2011

Z dźwiękiem dzwonów melodyjnych, wraz z opłatkiem wigilijnym, w dzień Bożego Narodzenia, ślę serdeczne te życzenia - zdrowia, szczęścia, powodzenia w Nowym Roku najskrytszych marzeń spełnienia.
Domi 08:37, 21 gru 2011

Elu, świetny pokrowiec na rośliny Mam nadzieję, że przymrozki ograniczą działalność górniczą na Twojej działce. Pozdrawiam!
an_tre 19:52, 21 gru 2011

Święta...magiczna moc zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia niech będzie dla Ciebie Elu okazją do spędzenia radosnych i spokojnych chwil, wypełnionych szczęściem i ciepłem domowego ogniska w gronie najbliższych i kochanych osób, a w Nowym Roku życzę Ci wszelkiej pomyślności...

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 23:34, 21 gru 2011

Wigilia
wieczór magiczny, prawie skrzydlaty,
jedyny w roku z miłością w pełni.
Za stołem najbliżsi i biały opłatek
przełamany, by mogło się spełnć.
/Zofia Szydzik/
Spokojnych i zdrowych Świąt, Elu

Bogdzia 06:24, 22 gru 2011

KasiaWB 17:57, 22 gru 2011

Elu! dziękuję za przemiłą wizytę i słowa w moim wątku piękne pomysły mi podrzuciłaś oj będziemy się przyjaźnić Serdeczności przesyłam

EPODLAS 18:14, 22 gru 2011

Niech Święta radością wypełnią Twój dom
A Nowy Rok blasku doda Twoim dniom.

Wszystkiego Najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia.