Tuja na razie jest tragicznie "ogrodzona" ale pies teściowej niszczy "podlewa" wszystko co posadzę i nie pomagają żadne środki odstraszające
Więc dopóki się roslinki nie zakorzenią musze je "chronic"
Bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu go.
Aby było zielono i przytulnie.
Wysuń ławkę do przodu i za nią posadź drzewo, np. śliwę wiśniową, albo wiśnie kulistą.
Potem w prawo żywopłot np. z tui Smaragd. Kiedyś zasłonią brzydkie budynki sąsiada i bedziesz miałą ładne tło dla roślin z przodu. Mata nie daje wysokości, co gorsza bardzo przyciąga wzrok.
Wiem, wiem - czekacie na zdjęcia mojego dokończonego klombu przed domem.
Niestety - nieskończony, bo ja po prostu nie mam czasu wybrać sie po za moje tereny po okazałego cisa, kule bukszpanowe ..... i nie ma mnie na ogrodowisku , bo nie mam sie czym pochwalić......
Żałuję teraz , że mieszkam tak daleko od Danusi, ona by mi te rośliny już dawno zdobyła a później byśmy to uczciły kawką i szarlotką na tarasie.....
Nowe życie, nowe miejsce, nowa pasja - ogród
Na wiosnę zaczęłam zagospodarowywać mały ogródek - było oczko i trawa wokół niego
Nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z roślinami, jestem prawdziwym laikiem w tych sprawach
Na wiosnę zakasałam rękawy i w tej chwili ogródek wygląda tak:
Bardzo proszę o pomoc w zagospodarowaniu go.
Aby było zielono i przytulnie.
Zdjęcia oczka:
ps. czy ktos wie jak nazywają się te żółte kwiatki? i czy są one jednoroczne czy wieloletnie?