Wczoraj byliśmy z Krysią u koleżanki - na szaberek . Za pozwoleństwem uciachaliśmy po gałązce 2 rodzaje hortensji ogrodowych (opatula je na zimę i co roku pięknie kwitną ).
Po powrocie do domciu po oberwaniu kilku listków i skróceniu zostały umieszczone w wodzie - ze śliczną kokardką i "siankiem". Ciekawe czy będzie "jajco" , czy też się uda i wypuszczą korzonki.
Linie śliczne ale złotokap ... nieee
Wszystkie duże rośliny nie zimozielone
Kulka na kiju najlepsza z cisa. tuje trzeba ciąc i to ostro, bo zarosną jak u Babci Jasi
Bażyna może byc ale nie kwitnie. Wrzosiec o żółtych gałązkach byłby ładniejszy i krokusy w nim niebieskie
Wiąz holenderski "Wredei" jest bardzo ładnym drzewem o wrzecionowatym pokroju i jaskrawożółtych listkach. Bardzo dobre do zestawień z drzewami o bordowych listkach (śliwa wiśniowa "Nigra").
Nagaje się do małych ogrodów. Na silnym słońcu liście mogą zostać przypalone i drzewo niezbyt ładnie wygląda. Za to jest idealne do półcienia.
Mam problerm z tym wiązem. Rósł chyba 20 lat w tym miejscu i tej zimy mróz uszkodził mu korę.
Połowa gałęzi uschła i wygląda to strasznie, chyba będę musiałą się pożegnać z tym drzewem.
Wygląda to tak. Połowa gałęzi uschła, ale z pnia cokolwiek odbija, jednak chyba to już koniec tego drzewa.
Udało się dotrzymać słowa
z dnia na dzień niemalże decyzja: jadę, póki jest pogoda, no i Marta była ze mną
razem podziwiać lepiej - zdecydowanie
Dziękuję za wspólnie spędzone popołudnie
Czerwone róże w ogrodzie znowu w pełnym rozkwicie, wcześniej w lipcu takiego spektaklu nie było....no i jeszcze ta różanka
o Pałacowym przepychu nie trzeba wspominać, zdjęć wewnątrz niestety nie wolno było robić....
Dzisiaj zimno i mokro,zostałam w domu.
Wczoraj robiłam jabłuszka,a dzisiaj dla odmiany -śliwki w/g receptury Ani ... będą z orzechami.
5 kg śliwek rozpływa się w piekarniku.Jutro ponownie wysmażę.
dzisiaj moja siostra....robi modernizację swojego ogrodu , wyciągnęła mnie na zakupy do centrum ogrod.było wiele pięknych roślin,nie można było oczu oderwać