Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:59, 23 cze 2016

Do góry
No co ty?
Późno się namyśliły. Ale do jesieni może pokażą, na co je stać
Ogródek Iwony II 22:55, 23 cze 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwona jakie masz wysokie obeliski ?

Na ND chyba za niskie:

W trzecim sezonie dosięgnęła góry. Co dalej?
Chociaż w miejscu, gdzie rośnie - podoba mi się

Ogródek Iwony II 22:54, 23 cze 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Urodzaj w Twoim warzywniku

Sałata chyba na kompost pójdzie, przejedli się nią wszyscy ...
Nie nadążam jeść, choć lubię. Wolę taką młodziutką
Ogródek Iwony II 22:51, 23 cze 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
I pomyśleć, że wiosną warzywnik był jeszcze w planach A tu się ledwie lato w kalendarzu zaczęło i warzywa się nie mieszczą

Sama w szoku jestem. To chyba ta ziemia - czarnoziem zadziałała cuda
Ogródek Iwony II 22:50, 23 cze 2016

Do góry
Rumianka napisał(a)
Obejrzałam fotki i teraz jestem pewna, że moja róża jasnoróżowa to New Down...Jest identyczna jak Twoja, a Ty Iwonko wiesz na 100%...Dzięki...

Tak myślę, ż eto ona
Moja pójdzie jesienią z obelisku na płot i będę ją prowadzić poziomo. Rośnie wysoko. Widziałam u Bawarki

Ogródek Iwony II 22:41, 23 cze 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)

Ale świetny warzywnik
Iwonko co tak w tle kwitnie na fioletowo? Bardzo fajnie to wygląda.

Mirko, to przymiotno. Kwitnie już miesiąc. Zbyszek mówi, ze to zielsko
Ja je bardzo lubię. Kwitnie długo, nie rozłazi się, po przekwitnięciu ścinasz kwiaty i masz ładne rozety liściowe, nawet zimą nie zanikają
Jak będziesz u mnie, to ci ukopię

Ogródek Iwony II 22:26, 23 cze 2016

Do góry
Ewa, fajnie że mi podpowiedziałaś tą Melice. Najfajniejsze połączenie

Tylko czemu Abraham jest bardziej różowy, niż rok temu? Myślałam, że to brzoskwinka
Ogródek Iwony II 22:24, 23 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Zachwycające są Iwonko te Twoje New Dawn. A ja lubię Twoje kolorowe rabatki. Te inspirki są świetne, jednak jak dla mnie kolor musi być.

Aniu, ja sama nie wiem, co ze mną nie tak... Lubię minimalizm, podoba mi się tak czysto, uporządkowane, a za chwilę robię kolorystyczny misz masz i też go lubię.
Moja Herbaciana rabatka zachwyca mnie. Choć dopiero kwitnie kilka kwiatków, to widzę potencjał tej rabaty:
Melice Ciliate, Ashram, Abraham Derby i szałwia. Niżej kocimiętka i bukszpany. Galiarda .

Ogródek Iwony II 22:13, 23 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonko laguna pięknie się prezentuje, ten kolor, te pełne kwiaty - super
Czy ona ma zapach?
Wszystkie inne róże też masz piękne, tyle wspaniałości w jednym ogrodzie

Mirelko, laguna pachnie. Śliczna jest. Fajnie się komponują moje róże w kolorze różowym, malinowym. Do tego szałwia
Tylko jedną chyba pomyliłam i zamieniłam róże na rabacie różowej i herbacianej. Jak pogoda będzie chłodna i pochmurno, mam ochotę zrobić roszadę. Nie chce mi się do jesieni czekać. Po wykopaniu planuję zamoczyć we wiaderku z wodą, by się napiły

MirellaB napisał(a)
Iwonka dojrzałam, że masz firletkę, też taką mam, zabrałam z poprzedniego ogrodu, tylko,że u mnie ona jest dosłownie wszędzie. Za późno ją obcięłam i się wysiała, ale lubię tę kwiatki

To "firletki kwieciste, w naszym klimacie uprawiane są jako gatunek dwuletni – zakwitają w drugim roku uprawy. Jednak rośliny te bardzo łatwo rozsiewają się same, więc raz posadzone, na stałe zagoszczą w naszych ogrodach"
Teraz doczytałam, że dwuletnie. A ja myślałam, ze to byliny
Czyli trzeba pozwolić im na wysiew, a potem decydować, ile zostawić na rabacie

MirellaB napisał(a)
Lawendę mam chyba taką jak Ty. Moja kupiona w Obi, ale nie bardzo mi się podoba, bo drobne kwiatki i kolor tak mało widoczny. Sąsiadka ma piękną,pełną i ciemniejszą. W szkółce też widziałam ładniejsze odmiana hodcote blue. Chyba w przyszłym roku wymienię, a tą dam mamie do ogrodu

pewnie tą ciemniejszą też sobie kupisz. Ja mam oba rodzaje.

MirellaB napisał(a)
Iwonka jeszcze o stipie. Może nie uwierzysz, ale moja jest kiepska. Posadzona do gruntu nie przybiera na masie. Twoja przy mojej to olbrzymy.
Dobrze, że mam też kupną, ale na moją bardzo liczyłam. W przyszłym tygodniu jadę do Gosi Myszy, podzieliłam się z nią moją stipą, zobaczę jak u niej rośnie

Na temat stipy napisałąm u Ciebie
Tu ma być ogród :) 21:50, 23 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podziwiam dobrych fachowców. ja nie wiedziałabym komu zlecić takie mebelki, a o ocynkowaniu, gdzie i jak - to już pojęcia nie mam , gdzie miałabym szukać. U ciebie Edytko dopięte na ostatni guzik. Super

Jeżówki bardzo ładne, dorodne

No właśnie znalezienie fachowca przysporzyło mi najwięcej trudności i zajęło sporo czasu, bo albo cena nie była odpowiednia, albo terminy długie, ale koniec końców się udało.

Cieszę się z tych jeżówek
Tu ma być ogród :) 21:46, 23 cze 2016

Do góry
Podziwiam dobrych fachowców. ja nie wiedziałabym komu zlecić takie mebelki, a o ocynkowaniu, gdzie i jak - to już pojęcia nie mam , gdzie miałabym szukać. U ciebie Edytko dopięte na ostatni guzik. Super

Jeżówki bardzo ładne, dorodne
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:45, 23 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Lubię ogród Vivy. A ty pozwoliłaś go zobaczyć innym spojrzeniem. Dziękuję za te fotki.

Miło mi, że się spodobało.
W moim małym ogródeczku - Dorota 17:42, 23 cze 2016

Do góry
Lubię ogród Vivy. A ty pozwoliłaś go zobaczyć innym spojrzeniem. Dziękuję za te fotki.
NewLife w ogrodzie 17:35, 23 cze 2016

Do góry
Beatko, trawa śliczna. Ten wysoki poziom wód w sam raz dla niej. Dobrze trzyma wilgoć.

Też mam te czerwone maki. U mnie zaczynają. Są śliczne.
Ogródek Iwony II 17:16, 23 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Warzywa na bieżąco przerywam, ale chyba botwinkę musze już przerwać do końca i zamrozić

Ale świetny warzywnik
Iwonko co tak w tle kwitnie na fioletowo? Bardzo fajnie to wygląda.
Ogród Mirelli 17:01, 23 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Mirelko, ja tą twoją stipę widzę. I jak na sadzoną wiosną z pojedyńczej niteczki - bo tak za moją radą pikowałaś- jest zupełnie ładna. Ładnie przyrosła. I będzie coraz ładniejsza.
Masz 120 sadzonek stipy za darmo. Gdybyś miała je wszystkie kupić ...
Ciesz się z nich.
To takie małe dzieci. Powinny ci sprawiać radość.
To tak, jakbyś chciała, by Kubuś od urodzenia był pięknym, młodym mężczyzną kroczącym w dorosły świat
A tak nie jest i czerpiesz radość z jego dzieciństwa.
Wracając do stipy. Ewa bacowa pokazała w tym roku inny sposób na ładną stipę. Wcześniej o nim nie wiedziałam. Sieje gęsto w pudełko po lodach. Potem dzieli na 12-15 kępek i każdą sadzi do doniczki. Tam pięknie stipa się rozrasta i od razu jest większa. Nie dzieli jej pojedyńczo. Zrobię tak w następnym sezonie.
Mam podobnej wielkości stipę i nie mosna porównywać jej z hodowaną w warunkach szklarniowych. Ja się cieszę z tych sadzonek, bo nie musiałam kupować.
Spójrz na to z innej perspektywy

Róże i cała reszta śliczne.
Ogrodowy song 16:41, 23 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
MW wstaw do wody, by się dobrze napiła. Możesz na noc. Potem do dołka też podlej mocno wodą. Jak będą silne upały, to cieniuj jæ jeśli to na słońcu będzie i codziennie podlewaj. W ziemi jej będzie lepiej niż by miała parzyć się w doniczce.
Moja ma kilka kwiatków. Codziennie po pracy idę najpierw do ogrodu pogapić się na nią

Przyszła w w donicy z ziemią...ziemia taka bardzo w rozsypce, nie trzymająca się "kupy"...i co mam zrobić teraz ? jak z cieniowaniem ? parasol rozłożyć ?? czy nakryć ?
Anulajda w raju 12:29, 23 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ten jest śliczny. Masz go na awatarku?

Tak ona jest na awatarku-jedyna poamarańczka która skradła moje serce w szczególności za zapach
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 01:41, 23 cze 2016

Do góry
Olu, weź sobie Eden. Śliczna i ja ją zamówię. Same pochlebne opinie o niej.

Co do oczka, właśnie przez koszty ociągam się z moim większym...
Ogród Mirelli 01:36, 23 cze 2016

Do góry
Mirelko, jeżówki śliczne. Już się nie pytam, czy masz miejsce, bo posadzone
Twoje hortensje bardzo szybko zakwitły. Sama radość.
U mnie wstawiłam dla ciebie fotki laguny. Str. 230.
Śliczna jest.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies