Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 15:15, 23 cze 2016

Dominika11 napisał(a)
Mirelka wprowadzasz mnie w kompleksy ogrodowe

Domi przestań, Ty masz tak pięknie, że dopiero można się kompleksów nabawić i ten ogromny Twój teren
MirellaB 15:16, 23 cze 2016

Kawa napisał(a)

nie tylko ciebie

Wczoraj oglądałam Twoja dużą rabatę, pięknie będziesz mieć
MirellaB 15:17, 23 cze 2016

kamila66 napisał(a)

No no ale teraz pokazałaś Pięknie dobrze, ze wszyscy wyszli bo uśmiecham się do monitora

Dziękuję
To miejsce najbardziej mi się podoba
mikami 16:32, 23 cze 2016

No i cóż powiedzieć kolejny raz pięknie a fotkami róż możesz (bynajmniej mnie )raczyć codziennie śliczne
lindsay80 16:35, 23 cze 2016

dziś mnie u Ciebie zauroczyły różowe przetaczniki w masie, jest moc!
Iwk4 17:01, 23 cze 2016

MirellaB napisał(a)

Mirelko, ja tą twoją stipę widzę. I jak na sadzoną wiosną z pojedyńczej niteczki - bo tak za moją radą pikowałaś- jest zupełnie ładna. Ładnie przyrosła. I będzie coraz ładniejsza.
Masz 120 sadzonek stipy za darmo. Gdybyś miała je wszystkie kupić ...
Ciesz się z nich.
To takie małe dzieci. Powinny ci sprawiać radość.
To tak, jakbyś chciała, by Kubuś od urodzenia był pięknym, młodym mężczyzną kroczącym w dorosły świat
A tak nie jest i czerpiesz radość z jego dzieciństwa.
Wracając do stipy. Ewa bacowa pokazała w tym roku inny sposób na ładną stipę. Wcześniej o nim nie wiedziałam. Sieje gęsto w pudełko po lodach. Potem dzieli na 12-15 kępek i każdą sadzi do doniczki. Tam pięknie stipa się rozrasta i od razu jest większa. Nie dzieli jej pojedyńczo. Zrobię tak w następnym sezonie.
Mam podobnej wielkości stipę i nie mosna porównywać jej z hodowaną w warunkach szklarniowych. Ja się cieszę z tych sadzonek, bo nie musiałam kupować.
Spójrz na to z innej perspektywy

Róże i cała reszta śliczne.
olga80 18:53, 23 cze 2016

Mirellko u Ciebie tak pięknie jest. Jeżówkowe zakupy super i w dobrej cenie. Twoja stipa jest taka dorodna moja to takie maleństwo byle jekie. Jak posadziłam do ogrodu to mi ktoś ją obżarł pewnie mój kot i wygląda tak,że wstyd to pokazać. Pozdrawiam
MirellaB 01:56, 24 cze 2016

mikami napisał(a)
No i cóż powiedzieć kolejny raz pięknie a fotkami róż możesz (bynajmniej mnie )raczyć codziennie śliczne

Każdego dnia róże mnie zachwycają i fotki pstrykam
MirellaB 01:58, 24 cze 2016

lindsay80 napisał(a)
dziś mnie u Ciebie zauroczyły różowe przetaczniki w masie, jest moc!

Pierwszy raz mam te przetaczniki i podobają mi się Nie mam z nimi doświadczenia. Madżenka pisała, że duże rosną i się pokładają
Moje stoją jeszcze na baczność
MirellaB 02:00, 24 cze 2016

Iwk4 napisał(a)

Mirelko, ja tą twoją stipę widzę. I jak na sadzoną wiosną z pojedyńczej niteczki - bo tak za moją radą pikowałaś- jest zupełnie ładna. Ładnie przyrosła. I będzie coraz ładniejsza.
Masz 120 sadzonek stipy za darmo. Gdybyś miała je wszystkie kupić ...
Ciesz się z nich.
To takie małe dzieci. Powinny ci sprawiać radość.
To tak, jakbyś chciała, by Kubuś od urodzenia był pięknym, młodym mężczyzną kroczącym w dorosły świat
A tak nie jest i czerpiesz radość z jego dzieciństwa.
Wracając do stipy. Ewa bacowa pokazała w tym roku inny sposób na ładną stipę. Wcześniej o nim nie wiedziałam. Sieje gęsto w pudełko po lodach. Potem dzieli na 12-15 kępek i każdą sadzi do doniczki. Tam pięknie stipa się rozrasta i od razu jest większa. Nie dzieli jej pojedyńczo. Zrobię tak w następnym sezonie.
Mam podobnej wielkości stipę i nie mosna porównywać jej z hodowaną w warunkach szklarniowych. Ja się cieszę z tych sadzonek, bo nie musiałam kupować.
Spójrz na to z innej perspektywy

Róże i cała reszta śliczne.

Iwonka masz rację, koniec narzekania na stipę. Z 3-6 źdźbeł i takie urosły to i tak sukces

Ten sposób wysiewu znam, ktoś na forum tak właśnie robił, ale ja uważałam, że to pójście na łatwiznę omijając pikowanie Pisałaś wówczas, że pikowanie jest ważne, bo wzmacnia korzonki

Jeżeli zdecyduję się na kolejny wysiew to pewnie tym drugim sposobem