moje przez pierwsze dwa lata też się pokładały, one mają wiotkie gałązki i duży ciężki kwiat. W tym roku są niby sztywniejsze, ale po deszczu również leżą, też podwiązałam bo mi i ich i rozchodników szkoda.
najwyższa to gracilimus w tej chwili ma około 2 metrów, bardzo ładnie przyrasta, cudnie szumi. Taką samą teraz posadziłam w plecach pod pergolą, liczę, że w przyszłym roku zasłoni mi siatkę.
Projekt w moim przypadku to taki kręgosłup, otworzył mi oczy i pozwolił się 'pobawić' bo o ile linia rabat jest identyczna to już wypełnienie rabat różni się, w niektórych miejscach jest zupełnie inne np w miejscu gdzie są trzy brzozy, trawy i hosty miał być jeden buk i kilka traw... mogłabym tak wymieniać i wymieniać. Najważniejsze, że mi się podoba
Powiem Ci że Rh od Ciebie ma sporo pąków kwiatowych już się nie mogę doczekać jak zakwitną
Iwonko bo bez sensu robić sobie odtakową robotę. Ogólnie jestem na nie wobec agro, ale pod kamyki nie ma innej opcji... i tu nnie chodzi o chwasty tylko o mieszani się kamieni z ziemią...
ooo to po pierwsze pewnie postaliście w korku... po drugie szkoda, że wcześniej się nie odezwałaś, zajechalibyście na kawkę, po trzecie z drogi nie zobaczyłabyś mojego domu...
Do Vanilek też wzdycham, wczoraj musiałam popodwiązywać kwiaty bo leżały kwiaty jeden na drugim i marniały
Konkurs jest dwuetapowy, głosują internauci i ocenia jury redakcyjne... już zostałam skrytykowana że pokazuje ogród wykonany przez projektanta, a takie ogrody są bleee, zatem nie nastawiam się na nic
Co to za trawa ta wysoka? Przecudny masz ogród. Cierpliwie zwoziłas roślinki i urzadzałas go ale wyszło cudo. Niewątpliwie projekt miał tu wielkie znaczenie ale Twoja praca nie mniejsze. Podziwiam i gratuluje a ładniejszego w konkursie na pewno nie znajdą.
Ja miałam też problem z kamykami bez podkładu. Po kilku latach wmieszały się w ziemię i nie można było niczego sadzić, bo szpadel ciągle na kamyki trafiał. 10 taczek ziemi wymieszanej z kamykami wywiozłam. Bez sensu robota. Teraz pod kamyczki położyłam też agro, ale taką białą, jak do okrywania ogórków. Zobaczę, co z tego wyjdzie Sprawdziłam, ze bardzo dobrze przepuszcza wodę, a kamyków z ziemią chyba nie zmiesza
fotorelacja nie dzisiaj ja cała drogę prowadziłem i jeszcze ten potworny korek pod Wrocławiem w ogrodach Karla Foerstera w Bornim pod Poczdamem, w Parku Sans Souci w Poczdamie,w Parku Neu Garten w Poczdamie,w ogrodzie Botanicznym w Berlinie oraz w Ogrodach Swiata w Berlinie