Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 21:17, 17 sie 2014

Anias napisał(a)
To daj znac jak bedzes Twoj ogrod w gazecie Aniu chetnie kupie i bede miala na papierze to do czego wzdycham!

eee spokojnie, zgłosiłam zdjęcia do konkursu, a sporo osób się zgłosiło zatem nie nastawiam się na fajerwerki...
ana_art 21:18, 17 sie 2014

martaibartek napisał(a)
Musisz wygrać, bo jak nie ty to kto? no chyba, że Danusia startuje wtedy Ty będziesz druga

ana_art 21:21, 17 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Daj szybko znać czy i jak można głosować w konkursie !!!!

No wreszcie się pobudziłam oglądając Twoje zdjęcia

Ah vanilki.....

Do Vanilek też wzdycham, wczoraj musiałam popodwiązywać kwiaty bo leżały kwiaty jeden na drugim i marniały
Konkurs jest dwuetapowy, głosują internauci i ocenia jury redakcyjne... już zostałam skrytykowana że pokazuje ogród wykonany przez projektanta, a takie ogrody są bleee, zatem nie nastawiam się na nic
ana_art 21:23, 17 sie 2014

kamasja napisał(a)
Ana pozdrawiam z Piatnicy czy Twój dom może byc widoczny z drogi? Wracamy z Ełku do Lublina.

ooo to po pierwsze pewnie postaliście w korku... po drugie szkoda, że wcześniej się nie odezwałaś, zajechalibyście na kawkę, po trzecie z drogi nie zobaczyłabyś mojego domu...
ana_art 21:26, 17 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

Ja miałam też problem z kamykami bez podkładu. Po kilku latach wmieszały się w ziemię i nie można było niczego sadzić, bo szpadel ciągle na kamyki trafiał. 10 taczek ziemi wymieszanej z kamykami wywiozłam. Bez sensu robota. Teraz pod kamyczki położyłam też agro, ale taką białą, jak do okrywania ogórków. Zobaczę, co z tego wyjdzie Sprawdziłam, ze bardzo dobrze przepuszcza wodę, a kamyków z ziemią chyba nie zmiesza
Iwonko bo bez sensu robić sobie odtakową robotę. Ogólnie jestem na nie wobec agro, ale pod kamyki nie ma innej opcji... i tu nnie chodzi o chwasty tylko o mieszani się kamieni z ziemią...
ana_art 21:26, 17 sie 2014

baraga1904 napisał(a)

...Ana...z pełną świadomością dołączam do posiadaczy agro pod kamykami...nie pochylam głowy...
hahaha wiesz to taki żar był
Gabrysia_ 21:32, 17 sie 2014

Pięknie u ciebie jak zawsze zresztą,więc nic nowego nie napisałam
Podaj linka to też zagłosujemy na twój ogród.

Ana,kupiłam dwie Vanillki i jedna już ładnie zmieniła kolor,a druga nadal biała,śmiesznie to wygląda,ale też mnie dziwi,bo kupione w jednej szkółce i sadzone w tym samym czasie.Spotkałas sie już z czymś takim?....no i wadę mają,że się bardzo pokładają,muszę pomyśleć o podwiązaniu ich
ana_art 21:34, 17 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Co to za trawa ta wysoka? Przecudny masz ogród. Cierpliwie zwoziłas roślinki i urzadzałas go ale wyszło cudo. Niewątpliwie projekt miał tu wielkie znaczenie ale Twoja praca nie mniejsze. Podziwiam i gratuluje a ładniejszego w konkursie na pewno nie znajdą.

najwyższa to gracilimus w tej chwili ma około 2 metrów, bardzo ładnie przyrasta, cudnie szumi. Taką samą teraz posadziłam w plecach pod pergolą, liczę, że w przyszłym roku zasłoni mi siatkę.
Projekt w moim przypadku to taki kręgosłup, otworzył mi oczy i pozwolił się 'pobawić' bo o ile linia rabat jest identyczna to już wypełnienie rabat różni się, w niektórych miejscach jest zupełnie inne np w miejscu gdzie są trzy brzozy, trawy i hosty miał być jeden buk i kilka traw... mogłabym tak wymieniać i wymieniać. Najważniejsze, że mi się podoba
Powiem Ci że Rh od Ciebie ma sporo pąków kwiatowych już się nie mogę doczekać jak zakwitną
ana_art 21:41, 17 sie 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Pięknie u ciebie jak zawsze zresztą,więc nic nowego nie napisałam
Podaj linka to też zagłosujemy na twój ogród.

Ana,kupiłam dwie Vanillki i jedna już ładnie zmieniła kolor,a druga nadal biała,śmiesznie to wygląda,ale też mnie dziwi,bo kupione w jednej szkółce i sadzone w tym samym czasie.Spotkałas sie już z czymś takim?....no i wadę mają,że się bardzo pokładają,muszę pomyśleć o podwiązaniu ich

moje przez pierwsze dwa lata też się pokładały, one mają wiotkie gałązki i duży ciężki kwiat. W tym roku są niby sztywniejsze, ale po deszczu również leżą, też podwiązałam bo mi i ich i rozchodników szkoda.

http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/ugor-ktory-stal-sie-ogrodem?contestGuid=53809
Zielona 21:44, 17 sie 2014

Nie było mnie. Nadrobiłam. Nad własnym losem zapłakałam... Nigdy nie osiągnę takiego efektu. Przepięknie, Anett. Konkurs dla mnie już wygrałaś.

A jak trawnik?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies