Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pierwsze kroczki przy szeregowcu 19:25, 30 sie 2011

Do góry

Kasia, będzie dobrze z rabatką, czy ze szkołą? Rabatka na pewno z waszymi radami wyjdzie super, a co do szkoły to mam 3 rozpoczęcia roku.
Róże Davida Austina 19:23, 30 sie 2011

Do góry
Drugie kwitnienie Othello

Queen of Sweden

Teasing Georgia

i Winchester Cathedral
Mój mały raj na ziemi :) 19:20, 30 sie 2011

Do góry
do czego Wy mnie "zmuszacie".... nie rysowałam wielki (!) ręcznie, więc proszę o wybaczenie tych wypocin.... Aniu (Monteverde) , specjalnie dla Ciebie szkic planowanego rozwiązania pod garażem

woda szerokości lustra i okna (specjalnie je poszerzałam!) , z 2 stron limelight czli pod domem (już są) i od strony tujek, ze 3 szt. + miskanty. No i murek na wprost lustra z sikającą gębą muszę zmaówić u kolegi rzeźbiarza, bo zakochałam się w rozwiązniu z książki Brookes'a

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 19:04, 30 sie 2011

Do góry
Dziękuję Kasi za miłe odwiedziny i pokazanie mojego skrawka w innym świetle niż ja to widzę Wczoraj nie było słoneczka i brakowało na kwiatach jego blasku Wspólna fota była, robił M Kasi, może aparat nie wytrzymał naszego potencjału

Ogród średniowieczny i nie tylko 19:00, 30 sie 2011

Do góry
Teraz wspomniane patisony

i jeszcze pojedyncze kwiaty lawendy. Po raz drugi zakwitła francuska

i zaskoczenie, wąskolistna okazuje się być różowa, a nie jak to być powinno lawendowa

Trochę to burzy moją koncepcję rabaty lawendowej, ale z drugiej strony będzie większy kontrast z kocimiętką - oby tylko zapach był równie intensywny jak przy tej zwykłej lawendzie
To rabaty lawendowe - jeszcze przed pieleniem
Ogród w budowie - nieustającej 18:58, 30 sie 2011

Do góry
Nic mi się nie odparzało od - w tym przypadku - zielonej szmaty. A truskawki pyszne były:

Ogród średniowieczny i nie tylko 18:54, 30 sie 2011

Do góry
Obok róż pojawiły się powojniki i one też kwitną - no przynajmniej niektóre

Pięknie kwitnie Królowa Jadwiga

i dla kontrastu Polish Spirit

a w tle za różami i powojnikami króluje kocimiętka

Ogród średniowieczny i nie tylko 18:50, 30 sie 2011

Do góry
Witajcie! Dzisiaj mam sporo zdjęć, aż nie wiem czy wszystkie pokazać Po pierwsze w ogrodzie średniowiecznym dalej kwitną piękne róże i już zaczynam korzystać z warzyw które sam uprawiałem w wiklinowych rabatkach - wczoraj był pyszny obiadek z patisona i boćwinki. Dalej w bukszpanowych kwaterach dzisiaj robiłem kanciki, a wczoraj po raz pierwszy kosiłem trawnik i dosadzałem jeszcze hosty i inne takie roślinki
Na początek róże, które są coraz ładniejsze
Othello z pięknymi i dużymi kwiatami

Queen of Sweden

Teasing Georgia

i Winchester Cathedral
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 18:21, 30 sie 2011

Do góry
albo taka opcja między lawendę można dać wczesne tulipany, lawenda późno rusza i zdążą już przekwitnąć

Mój mały raj na ziemi :) 18:10, 30 sie 2011

Do góry
anula_wn napisał(a)

limelight ciągle kwitnie! jeszcze biała - uwielbiam ją !!!

tfu, tfu...żeby nie zapeszyć!!!czy tam masz jeden krzak czy kilka?tak gęsto

PIĘKNY OGRÓD
Ogródek Hanusi po zimie 18:01, 30 sie 2011

Do góry
Czy pamiętacie ,że miałam 5 trafień na 5 możliwych w konkursie Finki !
Właśnie odebrałam nagrodę!
Jestem pod wrażeniem!
Oto ona:

A miałam nosa,żeby nie kupować cebul tulipanowych na kwiatowej giełdzie...

Jeszcze raz dziękuję za piękne cebulki,będą rosły na specjalnej rabacie!
A dział katalogu z napisem:INSPIRACJE-będzie moją ulubioną lekturą tej jesieni i w zimie.
Mój mały raj na ziemi :) 17:53, 30 sie 2011

Do góry
no i przesadzone żurawki ! uporządkowało się troszkę pod berberysem

a pod lustrem róże i hosty

Chyba ok?
barwinek zarasta studnię, a na wiosnę będzie już (mam nadzieję !) stawik (szerokości lustra) symetria chyba jej potrzebuję

aaaa, no i pod tujkami 3 x limelight ! na razie są 2 pod domem - widać w lustrze
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:51, 30 sie 2011

Do góry
Zrobiłam sobie chwilkę przerwy i posadziłam roślinki.

a tak widać z tarasu

jak dla mnie całkiem fajnie
Pierwsze kroczki przy szeregowcu 17:51, 30 sie 2011

Do góry
Wymyśliłem takie coś dla Ciebie
Pogaduchy skowronków 17:50, 30 sie 2011

Do góry
Właśnie przed chwilą otrzymałam przesyłkę kurierską z nagrodą w konkursie Finki-w Ogrodowisku.

Jestem zachwycona!
Jeszcze raz dziękuję!W katalogu roślin,oprócz odmian kwiatów,bylin, drzew i krzewów,dział :INSPIRACJE
Fantastyczny poradnik!
Mój mały raj na ziemi :) 17:50, 30 sie 2011

Do góry
lawenda jest teraz pod domem (3x5szt) słabo widać, wiem, ale dopóki nie będzie cokół zrobiony dopóty nie będę robić zdjęć w kierunku domu! no ohyda
więcej lawendy będzie jeszcze na wiosnę , no i róże to słoneczna strona i wodok od ulicy! musi być pięknie
Mój mały raj na ziemi :) 17:46, 30 sie 2011

Do góry
przy wejściu mam dylemat... wyleciały tujki , ale są jeszcze perisy (nie, jakoś inaczej się zwą, ale nie pamiętam! a Danusia mówiła, że to nie perisy....)
w każdym razie niezależnie od nazwy nie pasuje mi to tam! i chcę zrobić albo jakieś kule (żółte) albo (!) kule lampy co mogłoby dać fajny efekt
jak sądzicie? bo był jeszcze pomysł na lwy , jako żart.....

Ogród Hrabiego 17:45, 30 sie 2011

Do góry
Witam .Dziękuje za słowa otuchy i poparcie miło że są osoby takie serdeczne, którzy chcą oglądać i wypowiadać się o ogrodzie.
Dlatego umieszczam wakacyjne zdjęcia

kwiatowy bałagan na tarasie

zapomniana żabka, gdyż przez długi okres jest zarośnięta

Druga cześć ogrodu:
Altana już na finiszu, było przy niej mnóstwo pracy ... Weszło kilkadziesiąt betoniarek z cementem. Jeszcze tylko prace wykończeniowe i postumenty pod figury.
Rośliny i krzewy zasadzę chyba dopiero na wiosnę.

Ogród w budowie - nieustającej 17:43, 30 sie 2011

Do góry
Obiecałam pokazać warzywnik w skrzyniach, a właściwie jagodnik i warzywnik:
Mam ich pięć, jest jeszcze jedna koło szklarenki, rosną w nich warzywa, truskawki, poziomki i ogórki z cukinią. Zrobiliśmy je ze względu na wygodę moich rodziców (można przysiąść) i b. dużą ilość kompostu.
Uprzedzam ortodoksów, że "szmata" będzie przysypana żwirem, nie widzę możliwości koszenia między tymi "trumnami" trawy i chwastów, bo jest za wąsko. A truskawki rosną świetnie:
Tak było na wiosnę, sfotografował się też niestety kosz do zwożenia skoszonej trawy

Truskawki teraz

Rukola przed ogórkami na wiosnę

Warzywa podstawowe w maju i trochę później, teraz już nie bardzo jest co fotografować, chyba że śliczne buraki naciowe i kwitnącą sałatę, która została na nasiona.

No i jeszcze akcent kwiatowy - cukinia

Mój mały raj na ziemi :) 17:41, 30 sie 2011

Do góry
a teraz moje zaległe fotki, wybaczcie, czasu ciągle za mało...

moje nowe hostowisko - w miejsce lawendy, dużo lepiej, a jak się rozrośnie..... mniamu !

limelight ciągle kwitnie! jeszcze biała - uwielbiam ją !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies