Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 19:25, 15 sty 2022

Do góry
antracyt napisał(a)

Jak cudnie zobaczyć taką energię letnią!!! Super masz te rabaty.
Pamiętasz co to za róża?
Mazurskie klimaty Małgorzaty 19:11, 15 sty 2022

Do góry
Dorota -u mnie dosyć szybko wszystko obrasta mchami-już raz czyściłam niektóre kamienne ścieżki i znowu są zarośnięte-to chyba bliskość lasu to powoduje

To był jedyny snieg w moim ogrodzie w tym sezonie i mogło by już tak zostać.
W moim małym ogródeczku II 17:05, 15 sty 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Dorotko, piękne zdjęcia oszronionego ogrodu. Oglądając je pomyślałam sobie dokładnie to, co napisała Sylwia, że przyroda dopasowała się do Twoich pierniczków.
Ozdoby w domu, jak zawsze zachwycające. Pozdrawiam.
Dziękuję za to fajne porównanie.
Niestety teraz nie ma śniegu, a krety robią u mnie kopce po kolana. Co kilka dni podpinam węża i wodą zamulam ziemię z kopców. Mam już tak nierówny trawnik, że zastanawiam się czy między altaną, a budynkiem gospodarczym nie będę musiała założyć nowego trawnika. Tam najczęściej wypoczywam, a nie daje się tam postawić stolika, czy krzeseł, nie mówię już o leżance.

W moim małym ogródeczku II 16:27, 15 sty 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Dorotko, piękne zdjęcia oszronionego ogrodu. Oglądając je pomyślałam sobie dokładnie to, co napisała Sylwia, że przyroda dopasowała się do Twoich pierniczków.
Ozdoby w domu, jak zawsze zachwycające. Pozdrawiam.
W moim małym ogródeczku II 16:08, 15 sty 2022

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witam az sie musialam zalogować jak zobaczyłam jak pięknie u Ciebie bardzo spodobało mi się jakie piekne otoczenie wokół siebie tworzysz śliczny nakryty stół w oczekiwaniu na gości piękny wystrój masz widać ze zdolna dxiewczyna z Ciebie Dorota jest a pierniki nie wiem czy jesc czy patrzeć bo prześliczne są
Ja zawsze lubie podziwiać jak ktoś ma poczucie piekna i umie je pokazać
Pozdrawiam serdecznie
Dziękuję za tyle miłych słów, ja wzrokowcem jestem i wiem, że nawet jak nie jest za smaczne, a ładnie podane to każdy to doceni. W kuchni też nieźle się odnajduję, lubię tworzyć nowe dania i ładnie wykończone wypieki. Pierniczki w większości zjada starszy wnuk i już złożył propozycje, żebyśmy upiekli kolejne, bo te już się kończą. Najlepsze wypieki z babcią.

W moim małym ogródeczku II 15:53, 15 sty 2022

Do góry
marba napisał(a)
Zamówiłam tylko szablon z gwiazdkami o różnych kształtach do pierników i małych ciasteczek. Na Wielkanoc nic nie brałam, ale do dużych, ciast mam już szablon. Na Święta na pewno wykorzystam.
Ja zamówiłam też motywy wielkanocne, ale do dziś nie mam jeszcze żadnej informacji o wysyłce. Trochę to już trwa, chyba muszę się im przypomnieć.

Zdjęcia z grudnia.

Ogród Basi i Romka 15:42, 15 sty 2022

Do góry
A inne też powolutku szykują się na wiosnę

I ta biedna prymulka też przetrwała śnieg i mróz, teraz wychyla się do słońca

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:17, 15 sty 2022

Do góry
Stoi!

Ogród Basi i Romka 13:31, 15 sty 2022

Do góry
Dziś świeci słońce i mały przymrozek całkiem przyjemna pogoda jak na styczeń ten ciemiernik zakwitł późną jesienią i cały czas dzielnie się trzyma

Pozostałe w pąkach

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:17, 15 sty 2022

Do góry
A to lista z której parę dalii pewnei kupię.
Ale np chciałabym bardzo Wine Eyed Jill, Copperboy, Ivanetti, Shiloh Noelle. Pasadoble dancer wygląda interesująco, również who me?..... ehhhh konca nie widac!

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 12:16, 15 sty 2022

Do góry
Hehe

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:28, 15 sty 2022

Do góry
Zaklinam wiosnę szalejąc z zakupami dalii
Pierwszy sklep w koncu ruszył, w nim kupowałam w ub roku, wszystko świetnie rosło! W dodatku mają b.dobre ceny, od 6,75 do 7,75EUR za 3 dalie.
Kolejny sklep ma ruszyc koncem lutego, tam też mają dobre ceny.
Ale mam jeszcze inne 2, w jednym 3,50 EUR za 1 szt, drugi 3,95sztuka ale ogromny wybór dalii.

Tymczasem:
Moje dalie z sezonu 2021

Dalie zamówione w 2022 z dostawą po 17 lutego:

Jeszcze pewnie parę zamówię, ale zastanawiam się czy jasne róże i biele, czy też może trochę brzoskwini...żółte i pomarancze są na nie. Choć tyle wiem.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:21, 15 sty 2022

Do góry
Naszym marzeniem jest uniknięcie takich sytuacji W 2021 było ich dużo i szkody były spore.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:19, 15 sty 2022

Do góry
Uwielbiamy nasze kurki Wiosną ma być ich więcej

Gożdzikowa - wiejski ogród 11:17, 15 sty 2022

Do góry

Serdecznie dziekuję za pamięć i życzenia.Przesyłam uściski i buziaczki
Co u mnie?
Jestem ,żyję i mam się nie najgorzej zmian nie ma wszystko po staremu Zrobiłam sobie przerwę ale z wiosną wrócę do Was.Pamiętajcie o mnie Kochani

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:16, 15 sty 2022

Do góry
Ja do szklarni wykopałam do doniczki jedną szałwię taką niemiecką w mocnym różu, nie zimuje w gruncie. Ciekawam też czy będzie żywa. Może to być Salvia greggii 'Pink Preference'

W ogródku Martki 09:28, 15 sty 2022

Do góry
Martka napisał(a)

Haniu, dziękuję widzisz, przybędzie też nowych rabat Nie pokazałam jeszcze jednej strony, ta będzie najbardziej "dzika", ptasi raj, tu dojdzie trochę tawuł, bez czarny jakaś odmiana o wąskim pokroju, tu krzewy i kwiecie dobieram pod kątem ptactwa. Będą też wysiewające się gatunki kwiatów. Tego zakątka jestem bardzo ciekawa (rabata powstaje po lewej stronie i w głębi w kierunku ogrodzenia). Trawnika będzie bardzo mało. Co także cieszy!

Nad posadowieniem tego "pawiloniku" dużo wcześniej myślałam. Jest idealnie. W tym miejscu będzie najbardziej przytulnie, blisko domu i tarasu (a komunikacja też jest ważna) i nie dotrze tu cień, który rzuca budynek gospodarczy sąsiada obok. Plus tworzą się w ogrodzie "zakątki", o to też mi chodziło.

Wszystko super przemyślane masz. Nie wiem jak Ty, ale ja uwielbiam ten etap twórczy.
Pomysł z dziką rabatą bardzo mi się podoba. Będzie się u Ciebie działo w najbliższym czasie i czuję, że efekt końcowy(jeżeli w ogrodzie można go uzyskać) zachwyci
Ogród długi 01:08, 15 sty 2022

Do góry
Łał cóż za zmiana, jestem pod wrażeniem. Dawno mnie tu nie było a u ciebie tak pięknie się zrobiło.

Joann napisał(a)
I trochę zdjęć.
Rabata przy donicy bez trzmielin na pniu uspokoiła to miejsce.

A tu trochę taka szkółka. Za gęsto, ale no niech rośnie. Będę rozsadzać pewnie na wiosnę. Niektóre seslerie obcięte na jesień ponownie zakwitły.

Rabata Polinkowa.

Kącik jeżówkowy ze stipą (z donic).

Rabata grabowa z rozplenicami. Gigantycznymi!

A tu jakby nie u mnie.

Podwiązałam miskanty, bo mnie denerwowały.

I takie przymiarki.
Sałatka pokrzywowa 22:13, 14 sty 2022

Do góry
Mgduska napisał(a)
Próbuję wrzucić trochę koloru na dobry początek łikendu, coś mi nie idzie, ale znalazłam parę motywujących fot pomidorowych

tak
i na to czekamy!
W ogródku Martki 21:49, 14 sty 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Dziewczyny, dziękuję za miłe wpisy, cieszę się, że oranżeria Wam się spodobała (tzn. jej górna część, dolnej jeszcze nie ma). Szyby są jednowarstwowe, ogrzewanie jest planowane: koza!

Edit: otomana to pomysł Hani Gruszki znanej z "omiatania", jej alternatywa dla mojego pomysłu wprowadzenia się do oranżerii z matą treningową  Przyznaję, obecnie otomana / szezlong wygrywają 

Nie zaglądałam a tutaj się tyle dzieje. Bardzo ładna i duża oranżeria. Można się tarzać w niej nawet na kilku szezlongach.
Jeżeli chodzi o kozę to musisz dosyć wysoka rurę wystawić aby był dobry ciąg.
Sąsiad nie musi się obawiać jak będziesz paliła suchym drewnem. Ja pale w kominku grabem leżakowanym 3 lata i z komina dymi się wąska smużka jasnego dymu.

Zamiast kozy możesz postawić też piecyk na gaz taki jakie mają kawiarnie w ogródkach zimowych jest na butle. Znajomi mają i bardzo zadowoleni. Twój sąsiad też będzie zadowolony.

Widzę, że nasiona kupione. Też będę siała, zależy mi na trawach i begonii stałe kwitnacej.

http://www.e-ogrodek.pl/a/kwiaty-z-rozsady-co-i-jak-mozna-posiac-w-styczniu-20785.html

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies