magnolia dziękuję za tyle miłych słów
Wiele miejsc w ogrodzie nie nadaje się do pokazania,część rabat przy domu też nie ze względu na trwające remonty
Trawka w donicy to turzyca Carex secta Tenuiculmis lub Carex testacea, nie jestem do końca pewna bo zgubiłam etykiety
Kupiła tego lata więc nie wiem jak z zimowaniem,ale moje donice raczej wniosę do garażu.
Magnolia czy masz swój watek ogrodowy? Anulka budleja każdego roku przemarza nad ziemia.Trzeba skrócić pędy i zawsze pięknie się rozkrzewia.Z chmarą motyli to prawda Marta wysłałam wiadomośc na priv
Tydzień temu wybrałam się do Ogrodu Botanicznego w Krakowie,niewiele się dzieje o tej porze roku ale i tak wile ciekawostek można zobaczyć:
Zanim dotarliśmy do Anii - Monteverde , postanowiliśmy zwiedzić zamek w Malborku . Pech chciał , że się nie udało .... ale , innym razem ...... Podzielę się z Wami widoczkami , co prawda nie dostaliśmy się do środka to na zewnątrz było równie pięknie .....
Witam z zimnego Iwonicza. Rano o 6.00 było 0C i biało na trawie.Przerobiłam się okrutnie, bo zmarzłam w nogi w kościele i nie mogę się rozgrzać. Chciałam jeszcze zrobić kilka jesiennych fotek, bo jak tak dalej pójdzie, to wszystko zmrozi, szczególnie te najbardziej wrażliwe jak, marcinki, aksamitki, nasturcje.Pozdrawiam Was kolorowo i czekam na relację Hani ze spotkania.