Było! Poświęciliśmy wolność dla złudnego bezpieczeństwa.
Pewnym utrudnieniem są tez przepisy prawa. Brak nadzoru nad małoletnim jest obłożony dotkliwymi konsekwencjami.
Na pocieszenie wiosenne zwiastuny. To z ich powodu muszę się spieszyć w wycinkami. Bardzo łatwo je zadeptać.
Rannik zimowy
Basia nie bardzo mam co pokazywać bo ja robię bardzo mało zdjęć w tym roku sprubuję nie zapomnieć w natłoku pracy i cykać.
nie wiem czy sie nie powtórza kadry --dla Ciebie pare fotek.
Znaleźliśmy firmę koło siebie za zupełnie inną kwotę mielą sobie to co zetną stąd pewnie taka różnica w cenie. Jak będzie dobra pogoda, bez deszczu to będą w tym tygodniu. Mam jeszcze jedną brzozę po drugiej stronie działki i ją też skrócimy. Rzadko pokazuję to miejsce bo tutaj nic się specjalnie nie ďzieje
Drogie bo to są zymonowe ciemierniki i one nigdy nie bedą tanie, poza tym one na stanowisku słonecznym mogą rosnąć. W Obi po 80zł są ciemierniki chyba zgłupieli do reszty z tą ceną.
Kamila chcę się pozbyć tylko tych 3 przy wiśniach -reszta zostaje
tu mam jeszcze
i na długiej w dalszym kawałku
a przy wiśniach są za wielkie -dam tam inne
takie -mam już 2 spore kępy -one się pięknie na bordowo przebarwiają -
U mnie na brzozach też jest jemioła Z taką ceną ciemierników w Obi to chyba zgłupieli do reszty ale bardzo ładne są, jedne z nielicznych nowości które ostatnio wyszły roses early red i roses early rose na zdj, na necie trochę tańsze są one.
Martka marzy mi się kilka takich fajnych dodatków do ogrodu .....ale niektóre muszą mocy urzędowej nabrać ,a na niektóre muszę uzbierać a tu co chwilkę coś mnie kusi z nowych roślinek
Fane miejsce typujesz- jeszcze myślę o miejscówce na przeciwko domku ogrodnika .....tam ,gdzie jest teraz basen ....
a jak co - zawsze ten basen może stać na placyku dolnym ,który był pod niego robiony
muszę pomyśleć
Madziu, stół ogrodnika? O czymś takim jakże marzę! Koniecznie z nadstawką! Och! Miejsce już masz - idealne. Kompostownik powiększyć trzeba, normalna kolej rzeczy a foliak/szklarnia - może tu właśnie, gdzie masz pierwszy plan? Na styku warzywnika i części ozdobnej?
Martka dziękuję Kochana
lubię ten mój warzywnik bardzo .....ale muszę jeszcze w nim dopracować kilka szczegółów -np.mam za mały kompostownik -od jesieni obydwie komory są pełniutkie i nie mam gdzie dawać wszystkiego z wycinek przedwiosennych ....
chciałabym jeszcze stół roboczy przy domku .....doprosić się nie mogę na realizację
i jeszcze cały czas dumam chociaż nad foliaczkiem na pomidory na ten sezon -bo docelowo zamierzam mieć szklarnię .....i też nie mam pomysłu ,gdzie to wcisnąć
teren już mocno zajęty
z powiększeniem kompostownika raczej nie będzie problemu ,tylko wykonawcy brak
tu z boku domku chcę stół roboczy -najlepiej na całą szerokość
a szklarnia ,czy tymczasowy foliak nie wiem gdzie dać-tym bardziej ,że u mnie wygwizdowo
fotki z zeszłego maja
Coraz więcej wychodzi wiosennych kiełków. Startują cebulowe 08 02 2020 widziałam juz pierwsze 3 kwiatki brateczków. Malutkie przycupnięte przy ziemi. Zlitowałam się przesadziłam i dałam w ciepłe słoneczne miejsce będą szybciej kwitły????????/ Zobaczymy A nóż.
WOW było w 2021
na drugim zdjęciu Edenki są na tyłach pod murem, z przodu róża NN. Po deszczu tak ciężkie kwiaty często zwisają ale gdy się powycina przekwitnięte kwiaty, to szaleństwo trwa nadal. To był wyjątkowo mokry rok i cudnie kwitły aż do jesieni.
2020 niestety mam tylko 2 zdjęcia marzec i pażdziernik, bo byłam zajęta innymi pracami. Ciekawy ten marzec bo nic nie wskazuje nigdy jak będą róże wyglądać latem. Zwykle tnę je dość mocno, pomimo że są pnące.