Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:51, 09 lut 2022

Do góry
Stos ściętych gałęzi przysłonił mi dojście do drewutni, choć cięłam tylko drzewka w sadzie i niewielki fragment nieformowanego żywopłotu.

Docięłam do ziemi Variegatusy na frontowej. Łatwiej je poszatkować w rębaku razem z gałązkami. Zaczęłam produkować pierwszą partię zrębków.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:45, 09 lut 2022

Do góry
Magara napisał(a)

No to sobie powspominałam, że "przed wojną" było lepiej

Było! Poświęciliśmy wolność dla złudnego bezpieczeństwa.
Pewnym utrudnieniem są tez przepisy prawa. Brak nadzoru nad małoletnim jest obłożony dotkliwymi konsekwencjami.
Na pocieszenie wiosenne zwiastuny. To z ich powodu muszę się spieszyć w wycinkami. Bardzo łatwo je zadeptać.
Rannik zimowy

Przebiśniegi już bieleją na czubku.

To tu, to tam wyskakują z ziemi tajemnicze byty.

Mazurskie klimaty Małgorzaty 11:39, 09 lut 2022

Do góry
Basia nie bardzo mam co pokazywać bo ja robię bardzo mało zdjęć w tym roku sprubuję nie zapomnieć w natłoku pracy i cykać.
nie wiem czy sie nie powtórza kadry --dla Ciebie pare fotek.

Móje oczko w głowie-czuli warzywnik

i takie tam...
Ogrodowe wariacje 09:38, 09 lut 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Wiaan, a jak tam temat przycięcia brzozy? Kiedy akcja?

Znaleźliśmy firmę koło siebie za zupełnie inną kwotę mielą sobie to co zetną stąd pewnie taka różnica w cenie. Jak będzie dobra pogoda, bez deszczu to będą w tym tygodniu. Mam jeszcze jedną brzozę po drugiej stronie działki i ją też skrócimy. Rzadko pokazuję to miejsce bo tutaj nic się specjalnie nie ďzieje
Ranczo Edy 09:25, 09 lut 2022

Do góry
eda napisał(a)
Dziś na pasłam oko i fotki zrobiłam bo cena mnie powaliła

Drogie bo to są zymonowe ciemierniki i one nigdy nie bedą tanie, poza tym one na stanowisku słonecznym mogą rosnąć. W Obi po 80zł są ciemierniki chyba zgłupieli do reszty z tą ceną.
Wilczy ogród 09:25, 09 lut 2022

Do góry
Kawa napisał(a)
memory masz cudowne naprawdę chcesz sie ich pozbyć?

skarpa od sierpnia powala wyglądem

Kamila chcę się pozbyć tylko tych 3 przy wiśniach -reszta zostaje
tu mam jeszcze

i na długiej w dalszym kawałku

a przy wiśniach są za wielkie -dam tam inne
takie -mam już 2 spore kępy -one się pięknie na bordowo przebarwiają -
Ptasi gaj 09:16, 09 lut 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Widziałam jemiołę na topolach ale na brzozie?

Byłam w obi i były ciemierniki cena zwala

U mnie na brzozach też jest jemioła Z taką ceną ciemierników w Obi to chyba zgłupieli do reszty ale bardzo ładne są, jedne z nielicznych nowości które ostatnio wyszły roses early red i roses early rose na zdj, na necie trochę tańsze są one.
Ogród prawie wymarzony … 09:08, 09 lut 2022

Do góry
Aneta pytałaś mnie o wrzośce - obecnie są w fazie buntu

Wilczy ogród 09:08, 09 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Madziu, stół ogrodnika? O czymś takim jakże marzę! Koniecznie z nadstawką! Och! Miejsce już masz - idealne. Kompostownik powiększyć trzeba, normalna kolej rzeczy a foliak/szklarnia - może tu właśnie, gdzie masz pierwszy plan? Na styku warzywnika i części ozdobnej?

Martka marzy mi się kilka takich fajnych dodatków do ogrodu .....ale niektóre muszą mocy urzędowej nabrać ,a na niektóre muszę uzbierać a tu co chwilkę coś mnie kusi z nowych roślinek

Fane miejsce typujesz- jeszcze myślę o miejscówce na przeciwko domku ogrodnika .....tam ,gdzie jest teraz basen ....

a jak co - zawsze ten basen może stać na placyku dolnym ,który był pod niego robiony

muszę pomyśleć
Ogród zacząć czas. 08:10, 09 lut 2022

Do góry
MartaCho napisał(a)
U nas pogodowo bez zmian- szaro- buro- ponuro. Oznak wiosny w ogrodzie jeszcze brak.

Za to zaledwie godzinkę od nas- Kraina Śniegu! Miło było spędzić dzień w takich okolicznościach przyrody

Przepiękna okolica! Jak z bajki .
Wilczy ogród 23:56, 08 lut 2022

Do góry
Madziu, stół ogrodnika? O czymś takim jakże marzę! Koniecznie z nadstawką! Och! Miejsce już masz - idealne. Kompostownik powiększyć trzeba, normalna kolej rzeczy a foliak/szklarnia - może tu właśnie, gdzie masz pierwszy plan? Na styku warzywnika i części ozdobnej?

Drzewa-parasole 23:30, 08 lut 2022

Do góry
Pokazuję swojego platana z 2021 robionego na parasol, szybko się zagęszcza, musimy wydłużyć tyczki. Ciągnie do góry, trzeba go często ciąć.

Sadziłam takiego w 2018

Wilczy ogród 23:15, 08 lut 2022

Do góry
Martka napisał(a)
Magdo, kolejna porcja przyjemności odebrana Nadziwić się nie mogę, jak szybko powstał ogród, ile wysiłku, roślin, jaki efekt, całość Twoja, bardzo spójna, skalniak podziwiam, ale najbardziej ciągnie mnie do zakątka warzywnego i przed domek ogrodnika .... mistrzowsko zaplanowany!

Martka dziękuję Kochana
lubię ten mój warzywnik bardzo .....ale muszę jeszcze w nim dopracować kilka szczegółów -np.mam za mały kompostownik -od jesieni obydwie komory są pełniutkie i nie mam gdzie dawać wszystkiego z wycinek przedwiosennych ....
chciałabym jeszcze stół roboczy przy domku .....doprosić się nie mogę na realizację
i jeszcze cały czas dumam chociaż nad foliaczkiem na pomidory na ten sezon -bo docelowo zamierzam mieć szklarnię .....i też nie mam pomysłu ,gdzie to wcisnąć
teren już mocno zajęty
z powiększeniem kompostownika raczej nie będzie problemu ,tylko wykonawcy brak

tu z boku domku chcę stół roboczy -najlepiej na całą szerokość

a szklarnia ,czy tymczasowy foliak nie wiem gdzie dać-tym bardziej ,że u mnie wygwizdowo

fotki z zeszłego maja
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 23:13, 08 lut 2022

Do góry
Coraz więcej wychodzi wiosennych kiełków. Startują cebulowe 08 02 2020 widziałam juz pierwsze 3 kwiatki brateczków. Malutkie przycupnięte przy ziemi. Zlitowałam się przesadziłam i dałam w ciepłe słoneczne miejsce będą szybciej kwitły????????/ Zobaczymy A nóż.

A tu kiełki cebulowych .
Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 23:05, 08 lut 2022

Do góry
Powoli wychodzą hosty i krokusy, na razie pojedynczo

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki 23:03, 08 lut 2022

Do góry
Pochwalę się wylicytowanymi na wośp dyniami W tym roku eksperymentuję z odmianami

Ptasi gaj 22:40, 08 lut 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Takiego właśnie ma mój sąsiad i ten tylko mi się podoba.
Blaski i cienie nowego życia 22:18, 08 lut 2022

Do góry
WOW było w 2021
na drugim zdjęciu Edenki są na tyłach pod murem, z przodu róża NN. Po deszczu tak ciężkie kwiaty często zwisają ale gdy się powycina przekwitnięte kwiaty, to szaleństwo trwa nadal. To był wyjątkowo mokry rok i cudnie kwitły aż do jesieni.

Blaski i cienie nowego życia 22:15, 08 lut 2022

Do góry
2019 sierpień

2020 niestety mam tylko 2 zdjęcia marzec i pażdziernik, bo byłam zajęta innymi pracami. Ciekawy ten marzec bo nic nie wskazuje nigdy jak będą róże wyglądać latem. Zwykle tnę je dość mocno, pomimo że są pnące.

Ogród zacząć czas. 22:09, 08 lut 2022

Do góry
U nas pogodowo bez zmian- szaro- buro- ponuro. Oznak wiosny w ogrodzie jeszcze brak.

Za to zaledwie godzinkę od nas- Kraina Śniegu! Miło było spędzić dzień w takich okolicznościach przyrody

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies