Niestety nie widziałam tego ogrodu. Cieszę się że pokażesz swój ogród warzywny.
Ogrody warzywne ,niezależnie od tego czy są duże czy małe, też mogą być nie tylko użyteczne ale i ozdobne.
W Marle Place razem z warzywami rosną róże
I ciekawa furtka ,przez która można wyjść z ogrodu warzywnego
przy tej rabatce posadziłam jedną sztukę werbeny - jak widać sadzonka jest dość spora, a kupiłam 3 sztuki, pozostałe dwie posadziłam w różnych miejscach żeby ...... się wysiała ))
niebieski, to wybitnie mój kolor różowy trochę nie pasuje mi do przyszłej koncepcji kolorystycznej, ale chętnie sobie oglądam i poznaję nowe (jak dla mnie) rośliny
fajnie, lepiej będzie oddychać, teraz mam otwarte okno i super powietrze po burzy takie świeże a od 2,5 godziny prużą się w piekarniku śliwki na powidła
Śliczna ta werbena. Muszę ją mieć.
Przepraszam ale się zdublował.
Witaj Bea nic nie szkodzi, że się zdublował werbena to piękna roślina nie wiem w jakim stanie są teraz moje werbeny, ale jak doczekam nasion, to trochę dostaniesz ode mnie, bo i ja dostałam nasiona ...od Danusi więc niech idzie dobrą ręką dalej przypomnij się proszę jesienią. Pozdrawiam!
Ogród warzywny u mnie też być musi, nie wyobrażam sobie lata bez swoich ogórków, pomidorów, sałaty, rukoli, warzywek na zupę, rzodkiewek na wiosnę. A jaki warzywnik może być piękny, możesz zobaczyć na założonym przeze mnie wątku o ogrodzie Miromensil w Normandii na ogrodach na świecie.
Ogród ma być symetryczny, ścieżki trawiaste, w centrum ma rosnąć agrest ( chociaż porzeczka kolorystycznie jest ozdoniejsza, ale lubię "podskubywać" owoce). Zdjęcia z ogrodu Miromensil w Normandii przypominają mi trochę Helmingham Hall Gardens.
Gabrielo,ja dłuższy czas miałam gruntowe gałązkowe chryzantemy,Potem jakoś mi zmarniały.Teraz próbuję na nowo-właśnie już drugą zimę ta fioletowa wytrzymała.Sąsiadki w ogrodach,mają jeszcze białe, ale te z kolei kwitną wcześnie i potem czernieją ,i żółte pomponiki.Takie mogłabyś mieć.Jak będę w ogrodzie,zrobię zdjęcie.
Ta moja fioletowa jest trochę zabiedzona, bo przy malinach rośnie i jej wszystko z talerza zabierają.Muszę ją przesadzić.