A mnie Pomponella
Bardzo mi się podobają te jej kuliste kwiaty, ale żeby docenić ich urok musiałaby rosnąć na wysokości, co najmniej 1 metra.
U mnie jest w skrzynce wysokości 40 cm, a ciężkie kwiaty opuściła poniżej brzegu i oglądałam kwiaty od... nie będę brzydko pisać.
I na dodatek zewnętrzne płatki szybko spłowiały i mocno różowe już nie były
To jej zdjęcie, musiałam podnieść kwiaty.
Jest fantastycznie !! Z rozmachem czy bez , płyty chodnikowe - czy płyty tarasowe - co za różnica - liczy się. efekt a u Ciebie zapowiada się zaje bisty
Powiem Ci , że tez chciałam te płyty które masz , dopóki nie zobaczyłam tych co mam- chodziło mi o duży format.
Odnisnie oświetlenia brzóz - przydałoby się. To nie jest droga inwestycja. Kabel, puszki, reflektorki i masz oświetlenie
A tak wyglądają hortensje Diamant Rouge po niskim cięciu wiosną. To będzie ich trzeci sezon u mnie. Zobaczymy, czy znowu będą się pokładać, gdy zakwitną.
Ubawiłam się Jolu z Twojego żarciku
Żyję ale deszcz mnie przepędził.
Chciałam uchwycić lustrzanką a nie tylko telefonem jak osa przynosi żarcie do gniazda.
Nie udało się, bo dostrzegłam ją już na etapie ostatniej larwy a potem rozpoczęła składanie jaj i murowanie wewnętrznej komory. Nosiła tylko materiał.
Na powiększeniu zdjęcia widać larwę pod osą. Niestety niewyraźnie ( coś po przesłaniu jeszcze gorzej to widać niż w mojej komórce).