Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 12:55, 22 maj 2022

Alija napisał(a)

Różaneczniki przepiękne, ale te tulipany są obłędne, bardzo efektowne.
I są dość późne bo dopiero teraz rozkwitają.
mirkaka 14:46, 22 maj 2022

Monika, masz sporo wcześniejszych Rh, same piękne, same rarytasy, jak to wszystko podrośnie będzie zjawiskowo
Kupiłam sobie Schneeperle Teraz dumam gdzie posadzić, biały wcale nie jest taki łatwy do skomponowania u mnie
Monika83 07:53, 23 maj 2022

mirkaka napisał(a)
Monika, masz sporo wcześniejszych Rh, same piękne, same rarytasy, jak to wszystko podrośnie będzie zjawiskowo
Kupiłam sobie Schneeperle Teraz dumam gdzie posadzić, biały wcale nie jest taki łatwy do skomponowania u mnie
. Bo takich odmian jest najwięcej w sprzezdaży kwitnących w połowie maja ale mam też takiego jednego który późno zakwita na początku czerwca jako ostatni Roseum Elegans. Tak myślałam że skusisz się na tą azalie schneeperele Moja schneeperele rośnie przed azaliami wielkokwiatowymi ale niewiem czy tak zostanie na stałe
Monika83 07:59, 23 maj 2022

Azalie wielkokwiatowe zaczynają swój spektakl.

Satomi.
Monika83 08:07, 23 maj 2022

Brasilia.

Toucan
Monika83 10:04, 23 maj 2022

Tegoroczny zakup Libretto, na żywo jego kwiaty są bardziej ciemniejsze niż na zdj.
malgorzataka... 10:04, 24 maj 2022

...no same perełki rodondrenowe masz Moniko-piękne,azali też Ci zazdraszczam-u mnie niestety nie bardzo chcą rosnąć a lubię je bardzo--jak Twoje bergenie?w swoich musiałam ogołocić je do zera bo były straszne ale dosyć ładnie odbijają--pozdrawka zostawiam.
Monika83 07:53, 25 maj 2022

malgorzatakarpacz napisał(a)
...no same perełki rodondrenowe masz Moniko-piękne,azali też Ci zazdraszczam-u mnie niestety nie bardzo chcą rosnąć a lubię je bardzo--jak Twoje bergenie?w swoich musiałam ogołocić je do zera bo były straszne ale dosyć ładnie odbijają--pozdrawka zostawiam.
Na jakim stanowisku rosną twoje azalie? np.moja Cannon's zdecydowanie lepiej kwitła jak rosła w pół cieniu w miejscu rodków, na stanowisku słonecznym rok temu wcale nie zakwitła a w tym roku ma tylko pare kwiatków i chyba będe musiała ją przesadzić, żółta Anneke też w tym roku ma 1-2kwiatki tak jak i rok temu, a więc nie wszystkie ekstra umnie kwitną. Bergenie moje żyją ale też musiałam im sporo liści wyciąć.
Monika83 08:33, 25 maj 2022

Rodki jedne przekwitają a kolejne zaczynają
Monika83 08:40, 25 maj 2022

Azalia Toucan

Kilian

Satomi