Monika, masz sporo wcześniejszych Rh, same piękne, same rarytasy, jak to wszystko podrośnie będzie zjawiskowo
Kupiłam sobie Schneeperle Teraz dumam gdzie posadzić, biały wcale nie jest taki łatwy do skomponowania u mnie
. Bo takich odmian jest najwięcej w sprzezdaży kwitnących w połowie maja ale mam też takiego jednego który późno zakwita na początku czerwca jako ostatni Roseum Elegans. Tak myślałam że skusisz się na tą azalie schneeperele Moja schneeperele rośnie przed azaliami wielkokwiatowymi ale niewiem czy tak zostanie na stałe
...no same perełki rodondrenowe masz Moniko-piękne,azali też Ci zazdraszczam-u mnie niestety nie bardzo chcą rosnąć a lubię je bardzo--jak Twoje bergenie?w swoich musiałam ogołocić je do zera bo były straszne ale dosyć ładnie odbijają--pozdrawka zostawiam.
Na jakim stanowisku rosną twoje azalie? np.moja Cannon's zdecydowanie lepiej kwitła jak rosła w pół cieniu w miejscu rodków, na stanowisku słonecznym rok temu wcale nie zakwitła a w tym roku ma tylko pare kwiatków i chyba będe musiała ją przesadzić, żółta Anneke też w tym roku ma 1-2kwiatki tak jak i rok temu, a więc nie wszystkie ekstra umnie kwitną. Bergenie moje żyją ale też musiałam im sporo liści wyciąć.