Dzisiaj wieczorem wyszłam jeszcze co nieco podłubać na rabatach i wiecie co? Jakoś tak jesiennie zapachniało w powietrzu. Mam nadzieję, że to tylko takie jednorazowe odczucie. Z drugiej jednak strony, można rzec, że mamy końcówkę sierpnia - jesień zbliża się więc wielkimi krokami. Oby zima była w miarę łaskawa.
A póki co letnie obrazki
Nigdy nie widziałam z bliska dziewanny, ale ma piękne kwiaty Te czerwone koraliki, to na wiciokrzewie, prawda? Cudne są
W tych otworach masz posianą zwykłą trawkę, czy jakaś ozdobna ? Fajnie to wygląda
tak te koraliki to wiciokrzew, a trawka najzwyklejsza. O ozdobną bym się bała, że ją zadeptamy
Jolu powiedz mi co to za roślinka przy bratkach rośnie - b. mi się spodobała
Elu sama bym chciała wiedzieć jak się nazywa - może ktoś z Was nam podpowie ?
Dostałam kiedyś od koleżanki jako nn. Zimuje w gruncie bez problemu, kwitnie na wiosnę żółto zielonymi kwiatkami na końcach pędów, troszkę wędruje po różnych miejscach - pewnie wysiewa się z nasion, bo korzonki ma niezbyt uciążliwe .
Nigdy nie widziałam z bliska dziewanny, ale ma piękne kwiaty Te czerwone koraliki, to na wiciokrzewie, prawda? Cudne są
W tych otworach masz posianą zwykłą trawkę, czy jakaś ozdobna ? Fajnie to wygląda
Przedostatni weekend sierpnia!
A za oknem jakby listopad......tylko temperatura adekwatna do pory roku + 20 C.
Żeby nie smęcić kilka zdjęć z mojego ogrodu do przypomnienia
Zwariowany dzień dzisiaj! Ciśnienie skacze jak głupie,za oknem jesienne chmurzyska gnane sztormowym wiatrem!Ciekawe jak moje brzoskwinie,czy uchroniły się od złamania?
Jutro zobaczę.
Życzcie mi ładnej pogody ,bo Bogusia z rodzinką ma mnie nawiedzić!A jak tu dzieci przyjmować w deszcz?Nijak!
Jutro niech będzie słońce!
To sobie w ogródku posiedzimy!