Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakątek Olgi 10:52, 08 sie 2011

Do góry
A na koniec jeszcze dwa podglądy na mój busz

Zakątek Olgi 10:48, 08 sie 2011

Do góry
A teraz mój nabyteczek - powojnik bylinowy Arabella
Niestety i grzyby po deszczach też wyrosły
No cóż Seba pokazywał swoje pelargonie z marketu, moje też chyba z tesco,niestety nie kwitną tak obficie, trochę ja zaniedbałam .

No i liliowiec ,bo ciągle kwitnie i taki całkiem, całkiem jest a w tle odętka, u Was już kwitnie moja dopiero w blokach startowych .
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:48, 08 sie 2011

Do góry
Jeszcze fotki tej rabaty w miare zagospodarowanej obok tarasu. Ta pusta, gdzie posialam trawe i posadzilam hosty zajme sie po urlopie, czyli koncem sierpnia.

W "przechowalni" mam jeszcze 2 rododendrony wielkosci tego na pierwszym planie. Moze je tu dosadzic, nie byloby tak pusto w strone sciany? Choc z drugiej strony gdy sie rozrosna nie beda na siebie zbytnio wchodzic?
Danusiu - w jakiej odleglosci od siebie sadzilas swoje rh? Bo ich sie nie tnie, prawda?
Z tylu tej rabaty wsadze 2-3 sadzonki cisa, by tworzyl ekran i oddzialal te rabate od trawnika przed domem - czy to dobry pomysl?

Chcialabym Was poprosic o rade w sprawie rabaty rozanej. Przod domu mamy jeszcze niezagospodarowany, tj dzieje sie tam... ale po koleiRabata z rozami, po lewej stronie od furtki.

Na srodku rabaty rosna najwyzsze z tych chyba 11 sadzonek ktore posadzilam, wielkokwiatowe 3 szt. Z tylu wielokwiatowe, z bokow i z przodu okrywowe i miniaturki. Kwestie zadarnienia ziemi chyba rozwiazalam - posadze tam taka plozaca roslinke, male zielone listki - na skalniakach sie ja widuje, niestety nie znam nazwy. Dostalam siatke sadzonek od Babci, u niej pol skalniaka tym zaroslo, fajnie wygladaja takie drobne lodyzki z zielonymi okraglymi listkami, calkowicie zaslaniaja ziemie.
Chodzi mi o ksztalt tej rabaty. Z jej tylu, po lewej stronie rosnie sosna czarna, z tylu na srodku deren cornus variegata (chyba). Po urlopie dostane sadzonki bukszpanow, z ktorych zamierzam posadzic obwodki warzywnika i tej rabaty wlasnie. Ale moze z przodu-wzdluz podjazdu podsadzic te roze lawenda? Taki mialam plan, ale nie wiem czy to bedzie dobrze wygladalo? No i ksztalt - na razie polokrag, ale taki "krzywy". Moze znow posadzic z tylu jakies wysokie rosliny zeby robily za tlo? Wtedy tez od razu nie byloby widac wiekszej czesci dzialki z przodu...
Moze miskanty? 2-3 cyprysy zielono-zolte i miskanty? I wtedy ta rabata bylaby bardziej prostokatna?

Za nia rosnie grupa traw, na szambie - tam potrzebowalam rosliny sucholubne, trawa zwykla sobie nie radzila - wysychala latem. Trawy rosna, najbardziej bujnie mozga trzcinowata...
dzieki za sugestie

Zakątek Olgi 10:40, 08 sie 2011

Do góry

Próbowałam obfotografować motylki, które chmarami latają nad moimi kwiatkami,niestety są bardzo płochliwe i zmykają ,Przy okazji taki ogólny rzucik na całokształt

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:24, 08 sie 2011

Do góry
Dzięki Justynko
Ale żeby nie było tak żółto za bardzo

Testowe dodawanie zdjęć 10:17, 08 sie 2011

Do góry
Nasz przydomowy ogródek 09:31, 08 sie 2011

Do góry
Dziękuję wszystkim za miłe opinie. Justynko czyli na wiosnę już nam te Rh nie zakwitną niestety . A znasz metodę na przeprowadzenoie regulacji kwitnienia ?

Przedstawiam rabatki przed i po . Poniżej listopad 2010

A tutaj sierpień 2011. Trochę sam jestem w szoku. Walczę jeszcze z poprawą trawnika i pomalutku się poprawia .Jak trochę odsapnę - będę się brał za następne .

Cały rok w ogrodzie 08:57, 08 sie 2011

Do góry
Miło jest czytać takie opinie

Niestety ,lato jakby sie kończyło

ogrodoweimpresjejolki 08:34, 08 sie 2011

Do góry
miłego dnia zaglądajacym do mnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:32, 08 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Teraz zaczyna grzmieć, ale poszłam się pogimnastykować i porobiłam hokus pokus

A ja nie mogę się domyśleć z czego jest obwódka pod kompozycją z hortensją?

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:27, 08 sie 2011

Do góry
Aniu z tym deszczem też mam kłopot, bo zalewa mi część ogródka, ale dosadziłam w tamtym tygodniu sporo roślin i to dla nich czekałam tak na ten deszcz
A u Ciebie Justynko polało?
Dziś na żółto
begonia

osteospermum

rudbekia

nachyłek

pięciornik
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:27, 08 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
A tak sobie poeksperymentowałam

Bajeczne zdjęcie, a połączenie statecznych brył bukszpanu z trawą wygląda obłędnie!!!!!
Danusi, błagam o nazwę! To Gracilimus, Variegatus???
Funkiowe zacisze 08:24, 08 sie 2011

Do góry
I jeszcze sprostowanie ja nie jestem specjalistą od host. Robię wszystko na tzw. wyczucie a one są wdzięczne i niewymagające.
A teraz zamykam forum bo kolejny dzionek zleci i nic nie zrobię a mam do napisania operat pielęgnacyjny - fuuuj nie cierpię tego.

Miłego dnia życzę wszystkim którzy mnie odwiedzą

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:09, 08 sie 2011

Do góry
Bardzo, bardzo mi się spodobały zdjęcia!

gardenarium napisał(a)
A tak sobie poeksperymentowałam

Zielono mi! 07:55, 08 sie 2011

Do góry
Ja też je lubię i mam w wielu miejscach.

Funkiowe zacisze 07:43, 08 sie 2011

Do góry
myszorek napisał(a)

a niebieska i duża hosta,z jaką nazwą Ci się kojarzy?
Czy to będzie ta?

Albo jakaś taka z dużą ilością kutnera, co wygląda jak zamszowa?

Blue Mammoth na początku sezonu jest bardziej niebiesko sina.

Jeny z tych nazw, co podaliście wszystkie wygladają dla mnie tak samo na zdjęciach. Chyba jestem totalnym daltonistą hostowym;(
A potraficie powiedzieć co to za jedna? Bo kupiła wtedy dwie takie i teraz nawet nie wiem jak je wołac

A czy to nie jest sieboldiana ???Miała kwiat?
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 07:29, 08 sie 2011

Do góry
Ostatnie dziewanny tego roku

różyczka powtarza kwitnienie

takiego stworka znalazłam na jabłonce - mam nadzieję, że nie bardzo szkodliwy i ciekawe co z niego wyrośnie

U Justyny 07:27, 08 sie 2011

Do góry
ogólnie jest tak....

ogólnie mi się podoba i w szczegółach też
Zielono mi! 07:23, 08 sie 2011

Do góry
I jeszce raz pięciorniki, bo pięknie kwitną.

I na rabacie, z całym towarzystwem. Widzicie te pąki rozchodnika? Jesień idzie...

Liriope (Liriope muscari) 07:05, 08 sie 2011

Do góry
isia33 napisał(a)
Kupiłam wczoraj 3 liriope Big Blue. Całkiem spore,można je jakoś rozdzielić teraz, czy poczekać, aż same się rozrosną?

Ale fajne okazy kupiłaś Ja bym poczekała żeby same się rozrosły, wszędzie piszą, że bardzo się rozrasta no ja po jednym sezonie u siebie tego nie widzę
ale może jak Paweł pisał cebulki mnożą się pod ziemia i pokażą się za rok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies