też swoje podpieram, ale dzisiaj nie chce mi się wychodzić, rano jeździłam na zakupy do NDG i zmokłam
Haniu świetny, stosuję od kilku lat, na początku tylko trzeba na siatkę poprowadzić, a potem nowe pędy na nią zakładać ogórki są suche i czyste nie zagniwają przy takiej pogodzie jak dzisiaj
trudno ale za to będziesz podziwiał przyrodę Włoch, zazdraszczam)
lilie jeszcze kwitną i nie poddają się pogodzie
a jeszcze kilka w pąkach, wysokie to raczej będą trąbkowe
dzisiaj zimno jakby była jesień pada deszcz z przerwami i jest nieprzyjemny wiatr
przycięta wczoraj wierzba i kwitnąca magnolia Ann
wiatr poniszczy mieczyki
Aniu u nas też jest bardzo zimno, od rana padał deszcz mieczyki tak jak u Ciebie mam wysokie i od deszczu ciężkie, zastosowałam dla nich podpórki z suchych gałązek, pomysł Danusi godny powielenia
Wczoraj cały wieczór i dziś od rana padał deszcz, teraz trochę pojaśniało mam nadzieję,że wieczór i jutrzejszy dzień będzie pogodny
Kilka wczorajszych fotek Już widać, że roślinki mają za dużo deszczyku
nasturcja
fasolka ozdobna
oregano
mieczyki mają długie kwiatostany i dzięki podporom pomysłu Danusi nie łamią się
dzisiaj zimno jakby była jesień pada deszcz z przerwami i jest nieprzyjemny wiatr
przycięta wczoraj wierzba i kwitnąca magnolia Ann
wiatr poniszczy mieczyki
zasadzona w tym roku , w donicy (zobaczymy jak przezimuje...) róża pnąca, ślicznie delikatny kolorek, obok niej w drugiej donicy hortensja w podobnym kolorze
na tarasie bardziej różowo
za nią hortensja, jak ją Danusia określiła, w kolorze majtkowego różu całkiem ładnie się przebarwia
dzięki Wam bardzo! może jeszcze dzisiaj wymienię tę żurawkę
a teraz kilka fotek z mojego dość zielonego ogrodu mało mam kwiatów, ale hortensje zaczynają szaleć ! zwłaszcza ta wielka, którą miałam wywalić jak kupiliśmy dom, bo nie wiedziałam co to za badyle nieciekawe....2 i 3 fota