Jak mi się podoba taka symetria.. rany ah ale u Przemka chyba nie wiem czy się sprawdzi
ze względu na wiele różnych gatunków które już ma, a żeby dobrze się prezentowało najlepiej
zastosować kilka podstawowych.Dziękuje Danusiu za przypomnienie, taki tam projekt...Teraz
kiedy są już wymiary wszystko się inaczej ułoży i pozmienia i raczej nieaktualne heh ale z
pięknego drzewa na samym środku bym nie rezygnował. Warto, zwłaszcza jak się ma miejsce.
Można go czymś ciekawym podsadzić (żurawki,hosty,nawet tojeść rozesłana) i efekt już będzie.
Mam nadzieję że jeszcze ktoś podrzuci pomysły, zawsze lepiej jest coś wybrać jeśli jest szersze
spojrzenie na 'sytuacje'
Dziś było tak parno, że aż strach. W domu były porządki, ja sobie spokojnie popisałam u nas na zaległych wątkach. Potem słyszę... Wiesia kosi trawę. Sucho jest, a jutro nie wiadomo jak będzie. No to i ja wyległam na trawniczek U Anuli cicho dziś...
Haniu mogą być 2 przyczyny zdeformowanych liści klona - ostre słońce co nie jest grożne lub choroba grzybowa.W tym drugim przypadku można zastosować Topsin lub Aliette /w 10 l wody i podlać a drugim opryskać ,po 2 tygodniach odwrotnie.Gdyby gałązki zasychały obciąć.Ja musiałem pozbyć się 2 największych i najładniejszych ale uratowałem go i tak dzisiaj wygląda ...
Natomiast ten co się rozrósł można przyciąć ,ja to robię w lutym
Danusiu - dziękuję za wspaniałą przesyłkę
Rośliny świetnie zapakowane, a gazetka i wizytówka superowe - dziękuję ślicznie
Mimo tego, że listonosz był u nas w domu to wrzucił paczkę do skrzynki, dobrze że chociaż do niej zaszliśmy bo by się kisiło
Aniu - a takie cosik?
Myślę, że jak tam masz na rabacie żwirek to też go pod huśtawkę daj - to najlepsze rozwiązanie.
A za huśtawkę bym dał miskanta - będzie fajnie szumieć podczas huśtania
Tutaj możesz sobie wybrać jakiś - to szkółka w której kupiłem żurawki, a za resztą się nie rozglądnąłem http://www.pudelko.com.pl/katalog_roslin/trawy_i_byliny/3
I jeszcze jedno pytanko - nie mamy pomysłu co posadzić za huśtawką ani jak zagospodarowac teren wokół niej.
Wygląda to tak:
Planowaliśmy prostokąt z tartanu pod huśtawką, ale wczoraj zgodnie stwierdziliśmy, że będzie to zbędny wydatek - trawa wygląda duzo lepiej, jest równie miękka no i zdecydowanie tańsza. Pozostaje pytanie - co za huśtawką - w tym rogu, i co między huśtawką a ślizgawką (to po lewej), bo M tam ciężko kosić...
Nam się udało! Co prawda słońca było mało,ale nie padało,dopiero o 17:00 pokropiło,ale byliśmy już w domu.
A jak rosołek smakował! Nawet była dokładka!