a te to są floksy An_tre człowiek nie czuje jak mu się rymuje chyba zarażam się nie tylko bukszpanozą ))
piękne Aniu, bardzo delikatne, jak lubię floksy w ogóle są piękne i wytrzymałe mam u siebie mocno różowe (darowane) i kupione osobiście - białe, na których mi bardzo zależało i mam jedną sadzonkę, ale przecież rozrośnie się
Ostatnio robiliśmy konserwację wiosną. Od tego czasu właściciele kończyli wnętrze domu i nie mieszkali tutaj. Nie było więc komu dbać o ogród. Zostaliśmy wezwani na ocenę ogrodu i wykonanie najbardziej potrzebnych prac. Oto jak wyglądał trawnik:
Już trawa zaczęła drewnieć
Rozpoczęłam strzyżenie cisów, przy okazji zobaczyłam, że mają miseczniki
Cenię sobie Wasze miłe słowa i one jeszcze bardziej zachęcają do dalszej metamorfozy. Pokaże jeszcze tył swojego ogrodu
Dom i budynek gospodarczy mamy w kolorach żółto brązowych dlatego kostka też jest żółta i brązowa by wszystko tworzyło całość. Klomby mają kształt łzy- tak samo z tyłu jak i z przodu. Nasadzenia na każdym są inne ale w podobnym stylu - wszystko ma się łączyć w jedną całość. Druga połowa ogrodu jest inna- obsadzona na maksa roślinnością.
Na pierwszym dużym klombie znalazło się również miejsce na ciurkadełko ( a to dzięki Sebkowi )- uwielbiam delikatny jego odgłos.
I widok z perspektywy
Basen w przyszłości ma być większy i na stelażu dlatego miejsce pod niego jest przygotowane już większe.