U Kapiasa takie mają, specjalnie zrobiłam latem fotkę- po prawej stronie ławki utrzymują na niedużej wysokości.
Lubię je bo mają takie miękkie igiełki.
Aniu drowa żywność w obecnych czasach nie do przecenienia To już się zwraca ten wydatek Namawiam na posadzenie w kwietniu karłowej odmiany pomidorków, one kwitną najwcześniej i już w maju mieliśmy pierwsze dojrzałe owocki w inspekcie To nie są pomidory koktajlowe tylko normalne pomidorki troszkę mniejsze na krzaczkach osiągających ok 40 cm wysokościOne kończą zaczynają te inne duże odmiany. W ten sposób sezon pomidorowy sobie wydłużysz Do tego możesz wczesną wiosną posiać sałtkę, rzodkiewkę, koperek
Ja zimowity lubie bardzo, ale tylko te pełne, bo one ładnie stoją, nie kładą się I lubie liście zimowitowe, są ładne i zdobią od wiosny do lata
Wiann, myśle, ze ostateczna koncepcja wyklaruje mi sie dopiero wiosną, gdy zaświeci słońce.
Teraz powoli zapadam w sen zimowy. A mam jeszcze do posadzenia ok. 30 cebul tulipanów. Liście wciąż zalegają na rabatach, ale nie mam ani ochoty, ani siły sie nimi zająć.
Poza tym od tygodnia całą rodziną jesteśmy na izolacji i nasza jedyna aktywność to praca zawodowa (lub zdalne lekcje w przypadku dziecia) i oglądanie seriali oraz czytanie, a jedyne spacery to te od biurka do kuchni po kolejne porcje napojów oraz batoników . Bardzo to rozleniwia...
Posadzone. Na dobre. Rezygnuje z kolumnowych bo uważam , że te pasują tu rewelacyjnie. Koniec do wiosny. Jeszcze tylko jutro paliki i gotowe. Na wiosnę agrowłóknina i kamyki .
Trzeba wzrok wytężyć aby je teraz dojrzeć ale myśle , że na wiosnę będzie widać efekt.
Aniu to wycieczka z dziećmi dużymi niepełnosprawnymi. W Łodzi byliśmy zaledwie 2,5 godziny później do Piotrkowa Tr. tam na godz 14,30 mieliśmy zajęcia w manufakturze bombek choinkowych.
Ten poniedziałek był bardzo chłodny zmarzłam. Na Piotrkowskiej wiało z bocznych uliczek. Łódź piękna, ale trzeba bardzo bardzo dużo inwertorowe aby te piękne domy, zakladziki ceglane nie popadły w ruinę całkowita. Byłam pierwszy raz w życiu w Łodzi. Już podobno dużo zrobiono "Manufaktura" przepięknie odnowiona, ale to kropla.....
takie bombki pomalowałam potem musiałam pomagać innym
Ja tylko pale suche. Mam składzik przykryty i tam zbieram wszystko do spalenia więc szybko się pali bez specjalnego dymu.
Najpierw rozpalamy ognisko z drewna musi być duża temperatura aby się nie tliło. Biały dym jest wtedy jak mokre palisz. Liści nie pale.
Palę wtedy jak wiatr wieje w stronę pola a nie domów.
Dzień dobry, dostałem oleandra z trzeciej ręki. Jaki jest, widać na zdjęciu. Chciałbym go trochę ogarnąć, żeby nie rósł tylko do góry. Czy mogę go wiosną przyciąć w zaznaczonych miejscach?
PS Wątek czytałem, ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie wypowiedzi.