Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Agatorek 21:54, 10 cze 2022

Busz, jak się patrzy , pięknie.

Bodziszki chyba bardzo Cię lubią, na gankowej się rozszalały . Nie wiem, czy znasz ogród Wiolki, u niej jeden bodziszek dorósł do 80 cm wysokości .

Fajne szczurki!
Gruszka_na_w... 22:02, 10 cze 2022

Krzewuszce Variegata skróć o 1/3 zaraz po kwitnieniu pędy. Wypuści nowe, które zakwitną za rok (a może jeszcze wczesną jesienią) i ładnie zagęszczą krzew.
Też lubię tę krzewuszkę. Bardzo delikatnie wygląda, choć rośnie duża.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Roocika 13:13, 12 cze 2022

Anda napisał(a)
Ooo, jakie słodziaki Tu emotikon z serduszkami w oczach

Słodziaki, słodziaki. A Olek-ten szary to jeszcze szczur idealny, proludzki i proszczurzy. Można brać na ręce i miziać
Roocika 13:14, 12 cze 2022

Mirka napisał(a)

Asia wydaje się taki sam . Co do przebarwiania jesiennego to nie za bardzo pamietam jak się przebarwia bo mam go od jesieni.
Liście faktycznie zimowały i wcale go nie przycinałam a jedynie suche wyczyściłam .
Dzięki za fotki.
Dobrego weekendu

Dobrego weekendu Mirko.
Roocika 13:15, 12 cze 2022

Agatorek napisał(a)
Busz, jak się patrzy , pięknie.

Bodziszki chyba bardzo Cię lubią, na gankowej się rozszalały . Nie wiem, czy znasz ogród Wiolki, u niej jeden bodziszek dorósł do 80 cm wysokości .

Fajne szczurki!

Muszę jakieś wykopać, bo za dużo nasadziłam, nie sądziłam, że tak szybko się zaaklimatyzują.

Ogród Wioli znam

Te moje kantabryjskie pod platanem spokojnie też już mają 80 cm, tylko są niższe niż na gankowej.
Roocika 13:17, 12 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Krzewuszce Variegata skróć o 1/3 zaraz po kwitnieniu pędy. Wypuści nowe, które zakwitną za rok (a może jeszcze wczesną jesienią) i ładnie zagęszczą krzew.
Też lubię tę krzewuszkę. Bardzo delikatnie wygląda, choć rośnie duża.

Haniu, tak zrobię, skrócę.
Ta moja to jest Variegata Nana, ma dorastać do 1,5 m. Ładnie jej się przebarwiają liscie na jesień na czerwono i kwiaty pachną.
Roocika 13:23, 12 cze 2022

Pierwsze kwiaty piwonii

Nn

I irysy syberyjskie

Roocika 13:25, 12 cze 2022

Jeszcze raz krzewuszka Variegata Nana
Martka 09:00, 13 cze 2022

Suche oczko zapowiada się ciekawie, czekam niecierpliwie. Świetnie, że stale coś się dzieje Szczurki zaczynają mi się wydawać sympatyczne, gdybyś częściej wrzucała foty, to może polubiłabym je doszczętnie Cieszą pierwsze piwonie, mam tylko jedną też już kwitnie. W zeszłym roku pisałam, że bodziszek kantabryjski nie rzucił mnie na kolana, a Ty dziwiłaś się, w tym sytuacja się zmieniła. Polubiłam! Pozdrawiam, Asiu!

Agatorek 20:23, 13 cze 2022

Ja też mam jedną piwonię, jak Martka. Już przekwita

Asiu, jak noga?