Zanudzę was moją różanką.
Dzisiaj posadziłam kilkadziesiąt ukorzenionych sadzonek bukszpanu. Bukszpany są mikroskopijne, ale mam nadzieję, że już w przyszłym roku będą przypominały obwódkę
Dokupię też kilka bukszpanowych kulek i posadzę je w tle. Nie mogę się doczekać kiedy posadzimy cisy. Na razie jest stanowczo za sucho.
Z daleka prawie nic nie widać, ale krzaczki sa coraz bardziej efektowne. Ciąąąągle czekam aż zakwitną. Zniknęły też wszystkie chwasty z granicy różanki a na ich miejsce posadziłam hosty, których na zdjęciu nie widać, bo na razie są za małe
Mam ogromny kłopot ze skrzypem. Przyznam, że powoli się poddaję. Rośnie wszędzie i nie potrafię go usunąć. Kruche gałązki łamią się przy wyrywaniu i bardzo szybko odrastają. Kopałam ziemię i ma rozłogi na 60 cm w głąb. Nie wiem co zrobić.
Dzisiaj dopadła mnie nostalgia, popieliłam trochę i odpuściłam zaprosiłam koleżankę od host na pogaduchy przy kawie i naleweczce i obie zrobiłyśmy sobie wolne od rabat
...zapraszam na pachnące, leśne poziomki z mojej działeczki
Kasiu , Marta miała rację to jest osteospermum nie kosmos)
Bogda tyż miała racjęhihi...
tak, tak Bogda świetnie się orientujesz w roślinkach, tylko udajesz, że taka początkująca ogrodniczka z Ciebie )) a roślinek masz już mnóstwo, zwłaszcza z tych swoich super siewów
a to liście mojego klonu, czy to normalne , że mają takie przebarwienia? cudnie to wyglada, jak namalowane !
Agawa piękna i będzie jeszcze piękniejsza, dzięki lustrzanemu odbiciu można ja podziwiać z każdej strony No i ta donica cudo
Delikatny róż hortensji i fiolet lawendy - ładnie ...
A czemu Anulko wstawiłaś sie na mapie nie w swoim miejscu, chociaż tam gdzie jesteś to mi się podoba bo blisko do mnie ?
dziękuję !
donica miała być tymczasowa....bo niecierpię tych plastikowych ;/ ale skoro ładna, to może zostawię, choć niedobra na agawę , bo to osłonka (bez odpływu)
a czemu jestem nie tam gdzie trzeba? nie wiem...pewnie przez pomyłkę, bo jak się wstawiałam, to poruszałam się tu po omacku zmienię to (jak mi się uda )