Papiery w urzedzie dot. Przekladki wody zlozone. Dzis telefon ze mapa z nitka wody sie rozjezdza. Napisalam do geodety bo to on musial namieszac heh jutro fo niego zadzwonie. Gdyby nie to, sprawa poszlaby prosto na obrady heh a tak jak zwykle zostala odlozona do wyjasnienia...
Jest ich duża różnorodność i skradły moje serce. Bezproblemowe, chyba nie smakują ślimakom i chętnie się wysiewają tworząc nowe odmiany. Czasami mogą łapać mączniaka, to taki mały minusik
U nas w tym roku nienajgorzej, zeszła zima pokonała niektóre , inne odbiły ale szału z kwitnieniem nie było , zobaczymy jak będzie w tym roku .Skusiłam sie i dosadziłam kilka róż , mimo, że obiecałam sobie , że wiecej nie dosadzam ..
Styczniowy dzien u nas , powoli wychodzą cebulowe, niektóre hortki mają pączki .
Derenie najlepiej kupować w okresie ich ulistnienia. Elegantissima ma prawie białe listki z delikatnym jasnozielonym muśnięciem, gałązki ma drobniejsze.
Variegata rośnie silniej, gałązki są grubsze, liście w przeważającej części blaszki są bladozielone z jasnym obrzeżeniem. variegata
Elegantissima "świeci" z daleka- w odbiorze jest jasną plamą.
Agnieszko, buszuj, buszuj, buszuj. Dziękuję za miłe słowa.Buziaczki
Róże Pastelle
Mam trzy sztuki rosną w niższym piętrze pod Crocus Rose. Niestety u mnie chorują, ale zostają, pasują mi w tym miejscu i maja dość ładne kwiaty. Może kiedyś zdecyduję się wymienić je na inne, póki co nie mam żadnej kandydatki, która mogłaby je zastąpić.
Róże Bailando
tworzą srednie piętro w tym nasadzeniu. O dziwo, rosną w towarzystwie chorowitych róż, a one są zdrowe. Śliczne różowe kwiaty.
U mnie rośnie chętnie, buduje szeroki, wysoki krzew, który muszę trzymać w ryzach. Niestety to bardzo chorowita róża, ale ja z niej nie zrezygnuję. Te niegodności rekompensuje ilością i urodą kwiatów.