Witaj Beatko w Ogrodowisku, właśnie wróciłam z Anglii, a tutaj mamy kolejną Fankę "danusiowego" stylu obsadzania ogrodów, ale przede wszystkim posiadaczkę przepięknego ogrodu Pochwała to za mało
Tak mi miło, nie było mnie kilka dni (Chelsea Flower Show - także dla Was w poszukiwaniu inspiracji) a tu tyle miłych wpisów. Dziękuję kochani, że tak przywitaliście wszystkich "nowych" ogrodników
Nie wiem, czy zaglądaliści do fajnego linka z "projektowania ogrodów".
Wspaniałe "gotowce" dla Was.
Tutaj może zamaskować tylko trzmielina żółta, trzeba ją poprowadzić w formie wału i zakryć wszystkie gołe placki. Albo Ilex crenata "Golden Gem" cięta poziomo potem (mam ją przy stawie).
teraz druga strona działki
obrzeża plastik do wywalenia oczywiście ale trochę później, muszę wyprostować rabaty i uporządkować na nich rośliny, liczę na Waszą pomoc.
tak było. ( ten zielony dom sąsiadów też był czerwonym klocem z lat 80 ).
wywaliłam plastikowe obrzeża, zerwałam trochę darni i przekopałam. zaraz zdjęcia.
Witam ponownie, dorzucam kolejne zdjęcia. Na pierwszym moje tuje, które zasadziłam kilka lat temu. Drugie zdjęcie to część ogrodu na którym trwają prace i nowy nabytek - ścieżka.
A teraz coś specjalnie dla Danusi. Takie widoki nie mogą Cię ominąć To zdjęcia, które wykonałam u mojej przyjaciółki a właściwie jej rodziców w miejscowości znajdującej się nad Morzem Północnym.