Hej wszystkim którzy jeszcze nie śpią, dzisiaj odpoczywałam od kompa, włączyłam dopiero po 22.00)
zakwitła malino-truskawka, późno robiłam zdjęcie, to kwiatek poszedł spać)
TRZYKROTKA TRADESCANTIA BLUSHING BRIDE przyjeła się i ładnie rośnie)
Tułacz pstry (Houttuynia cordata) ma kwiatek)
róża Papageno rozkwitła)
następna lilia Electic Orange pokazała swój kwiat)
Widzę, że Twój M. o BHP pomocników zadbał
Pięknie będą się róże prezentować na kratkach Podoba mi się kolor tytoniu narcyzowego. Kwiatki przypominają mojego clematisa.
Ja też mam kilka ciekawych przedmiotów, które by się tutaj nadawały, ale to w swoim czasie, bo w większości czekają na swoją drugą młodość, preparaty już kupiłam )
a to wszystko przez bladoniebieską ostróżkę )) którą też kupiłam, choć miała już ścięte kwiaty, podobno ma ponownie zakwitnąć.... pożyjemy zobaczymy ))
Aniu mam kłopot z identyfikacją dwóch róż . nijak nie pasują do żadnej którą kupiłam na wystawie w Krakowie. kupione jako charles austin i golden celebration . wiem jednak że to na pewno nie te
to fotki jednej z nich . dodam ,ze każdy kwiat inny i co dzień się zmieniają w miarę jak przekwitają stają się różowe
kupiłam róże w jesieni też w rosarium . teraz już niektóre kwitną . a jak Aniu oceniasz hodowców rosaćwik . bo na wiosnę kupiłam też u nich i jakoś te róże nie mogą się zebrać. fakt ,ze z gołym korzeniem , i pod koniec marca , więc daję poprawkę że muszą odchorować . ale brather cadfel chyba już padł
Te są z rosarium