Rozumiem doskonale twoją radość Sebek Też tak miałam, kiedyś A teraz co roku czekam na 2-tygodniowy urlop. Już niedługo, od połowy lipca
Sebek, ile masz trawnika, że tak długo musisz kosić?
Kolejna, kupiona niebieska, już zmieniła kolor na różowy. Nie pomaga podlewanie nawozem dla niebieskich hortensji, ostatnie deszcze skutecznie go wypłukują.
Witajcie kochani po długiej przerwie zamieszczam kilka fotek z mojego ogrodu w pierwszej kolejności moje kwiatki kwitnące nie ma ich za dużo ale zobaczcie sami
Witam wszystkich forumowiczów! Nazywam się Marta i już od pewnego czasu podziwiam Wasze wspaniałe ogrody. Jestem pod wielkim wrażeniem! Gratuluję wszystkim pomysłów i wytrwałości. Wreszcie odważyłam się założyć wątek.
Na wstępie pokażę rabatę żwirową, którą niedawno "ulepszałam".
Tegoroczny nabytek. Pierwszy raz spotkałam taki kolor hortensji. Mam nadzieję, że nie jest podrasowana jakimś dodatkiem i tym kolorem będzie kwitła przez długie lata.
Zbuntowany rododendron. Nie chce nam zakwitnąć. Jego pąki zasychają na takim etapie jak jest na zdjęciu. Kupiliśmy go w pełni kwitnienia i przez kolejne 3 lata nie doczekaliśmy się kwiatów.
Hej wszystkim, którzy tu zaglądali) najpierw link dla Gieni http://www.florini.pl/itea-amerykanska-henrys-garnet-div-classlat-itea-virgnica-div-p1672.html
Przemek będzie jedyny w swoim rodzaju misz-masz)
Dzięki Bogusiu i Sebciu) a teraz zdjęcia) rozkwitła 1 lilia na rabacie, bo te w donicy już pokazywałam, teraz już po kolei będą kwitły)
wiadomości dla Jagny)
po obiedzie było zbieranie truskawek, trzeba przecież coś zaprawić na zimę)
Skupiłam się na różach, że pieska nie dostrzegłam Ładnie rozrosły się krzaczki dalii, teraz tylko czekać na kwiatki
Do tych kuleczek styropianowych przydałby się jakiś odkurzacz ogrodowy o delikatnym ssaniu Nie jest tak źle, wiatr posprząta.
Czytuję ogrodowisko od jakiegoś czasu. Pełne cennych porad, inspiracji. Pokażę i nasz kawałek ogródka. Choć nie wiem czy będę mieć cierpliwość by rozwijać wątek.
No takiej energii dostałam w pierwszy dzień lata, że wszystko zaplanowane dziś załatwiłam
A na działce dałam sobie dżezu (jak powiada moja koleżanka), że ledwo do domu rower mnie dowiózł
Za oknem słychać jak pada deszcz, a ja przeglądam zdjęcia zrobione dzisiaj;
Przywitam lato różą, w której płatkach igrało zachodzące słońce
oczyściłam wszystkie różane krzewy z przekwitniętych i zniszczonych kwiatów i pięknie się prezentowały