Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

Tam gdzie mgły i róże mieszkają...

kaisog1 21:44, 21 cze 2011

Safoya ile razy wejdę do Ciebie to jakbym była w magicznym miejscu. Nie wiem czy Twój ogród taki jest ale Twoimi oczami (chodzi o fotografię) wygląda niesamowicie
Niage 21:56, 21 cze 2011

Niesamowite są Twoje zdjęcia Długo je oglądam, mają coś w sobie. Róże przepięknie wyglądają Masz może zdjęcie całego krzaczka Louise Odier ?
Safoya 19:55, 22 cze 2011

kaisog1 napisał(a)
Safoya ile razy wejdę do Ciebie to jakbym była w magicznym miejscu. Nie wiem czy Twój ogród taki jest ale Twoimi oczami (chodzi o fotografię) wygląda niesamowicie

Dobre pytanie Prawdę mówiąc odpowiedź jest złożona. Nie da się oddać uroku widoku na pradolinę z tarasu na malutkim zdjęciu. Uważam, że na żywo znacznie tam ładniej. Natomiast ogród zaczyna ładnie wyglądać fragmentami. Podoba mi się przedogódek, zielona trawa o którą dba mój mąż i różanka Są też miejsca których się wstydzę i nie pokazuję, bo po co. Druga częśc skarpy to chwastowisko, które nikt nie ma ochoty ogłądać i za które zabierzemy się dopiero we wrześniu. Boję się nasadzać żywopłoty i krzewy w dużych ilościach o tej porze roku. I tak w kólko latam z wężem i leję na to co już posadziłam. Poza tym są puste "boki" które obsadzę między innymy różami również na jesnień. Myślę, że w przyszłym roku ogród będzie jeszcze ładniejszy.

Byłam w Sopcie - bez aparatu - bo po co przecięż byłam tam tysiąc razy. Błąd!!!! Czy ktoś widział założony w zeszyłm roku park południowy? Oniemiałam! Tysiące róż w pięknej oprawie i to same najpiękniejsze damy. Znalazłam tam też swoje krzaczki. Obecuję wrócić z aparatem i pokazać wam ten park.

Mam też nowe zdjęcia. Muszę tylko je posiągać
Richie 20:18, 22 cze 2011

Ogród i widoki zachwycają...
Sebek 20:45, 22 cze 2011

Safoya napisał(a)

Dobre pytanie Prawdę mówiąc odpowiedź jest złożona. Nie da się oddać uroku widoku na pradolinę z tarasu na malutkim zdjęciu. Uważam, że na żywo znacznie tam ładniej. Natomiast ogród zaczyna ładnie wyglądać fragmentami. Podoba mi się przedogódek, zielona trawa o którą dba mój mąż i różanka Są też miejsca których się wstydzę i nie pokazuję, bo po co. Druga częśc skarpy to chwastowisko, które nikt nie ma ochoty ogłądać i za które zabierzemy się dopiero we wrześniu. Boję się nasadzać żywopłoty i krzewy w dużych ilościach o tej porze roku. I tak w kólko latam z wężem i leję na to co już posadziłam. Poza tym są puste "boki" które obsadzę między innymy różami również na jesnień. Myślę, że w przyszłym roku ogród będzie jeszcze ładniejszy.

Byłam w Sopcie - bez aparatu - bo po co przecięż byłam tam tysiąc razy. Błąd!!!! Czy ktoś widział założony w zeszyłm roku park południowy? Oniemiałam! Tysiące róż w pięknej oprawie i to same najpiękniejsze damy. Znalazłam tam też swoje krzaczki. Obecuję wrócić z aparatem i pokazać wam ten park.

Mam też nowe zdjęcia. Muszę tylko je posiągać

To ty nie wiesz że wszędzie aparaty zabieramy bo nie wiadomo co nas spotka
A nie mogłaś choć komórką zrobić zdjęcia
Safoya 20:49, 22 cze 2011

Niage napisał(a)
Niesamowite są Twoje zdjęcia Długo je oglądam, mają coś w sobie. Róże przepięknie wyglądają Masz może zdjęcie całego krzaczka Louise Odier ?

Dziękuje
W prawdzie ogoliłam go z kwiatków, ale ma 12 nowych pączków i rosną nowe.
Pokażę Ci go jak będzie w pełni kwitł. Mam wrażenie, że dopiero się rozkręca. To młodziutki, ale pełen wigoru krzaczek.

Kwitnie w pęczkach

Ma 5 głównych pędów i wypuszcza też nowe od korzenia

Matka 20:57, 22 cze 2011

Safoya napisał(a)

no to mi się marzy-ten kwietnik i stolik i foteliki i parasol i ...taras z takim widoczkiem!!!!dawaj mi to tu wszystkoale już!
Sebek 21:01, 22 cze 2011

Bogda napisał(a)

no to mi się marzy-ten kwietnik i stolik i foteliki i parasol i ...taras z takim widoczkiem!!!!dawaj mi to tu wszystkoale już!

Powiało groźbą
Safoya 21:06, 22 cze 2011

Mam obiecane zdjęcia.
U mnie słóńce a na horyzoncie deszcz. Mewy spierniczają na ląd.

Moja wisteria na pniu

Heritage - najbardziej żywotna i najmniej trwała róża

Mam wrażenie, że róże kwitną u mnie z opóźnieniem. Krzaczki dopiero się rozkręcają a 10 odmian jeszcze w ogólnie nie zakwitło i dopiero zawiązuje pączki.

Crocus dostała mnóstwo pąków

Pierwszy kwiat - Aphrodite

Miniaturowa aspirynka na razie skromnie, ale uroczo. Ma piękne, zdrowe i błyszczące listki

Krzaczek First Lady - również troszkę pouszczykiwany

Zakwitł na biało krzew w tyłu - czy ktoś wie co to?

Nie pamiętam nazwy tej elegantki

Pierwszy kwiat Herkules

I w słońcu

Sebek 21:08, 22 cze 2011

Przepiękne róże i widoki ogólne