Safoya ile razy wejdę do Ciebie to jakbym była w magicznym miejscu. Nie wiem czy Twój ogród taki jest ale Twoimi oczami (chodzi o fotografię) wygląda niesamowicie
Dobre pytanie Prawdę mówiąc odpowiedź jest złożona. Nie da się oddać uroku widoku na pradolinę z tarasu na malutkim zdjęciu. Uważam, że na żywo znacznie tam ładniej. Natomiast ogród zaczyna ładnie wyglądać fragmentami. Podoba mi się przedogódek, zielona trawa o którą dba mój mąż i różanka Są też miejsca których się wstydzę i nie pokazuję, bo po co. Druga częśc skarpy to chwastowisko, które nikt nie ma ochoty ogłądać i za które zabierzemy się dopiero we wrześniu. Boję się nasadzać żywopłoty i krzewy w dużych ilościach o tej porze roku. I tak w kólko latam z wężem i leję na to co już posadziłam. Poza tym są puste "boki" które obsadzę między innymy różami również na jesnień. Myślę, że w przyszłym roku ogród będzie jeszcze ładniejszy.
Byłam w Sopcie - bez aparatu - bo po co przecięż byłam tam tysiąc razy. Błąd!!!! Czy ktoś widział założony w zeszyłm roku park południowy? Oniemiałam! Tysiące róż w pięknej oprawie i to same najpiękniejsze damy. Znalazłam tam też swoje krzaczki. Obecuję wrócić z aparatem i pokazać wam ten park.
Niesamowite są Twoje zdjęcia Długo je oglądam, mają coś w sobie. Róże przepięknie wyglądają Masz może zdjęcie całego krzaczka Louise Odier ?
Dziękuje
W prawdzie ogoliłam go z kwiatków, ale ma 12 nowych pączków i rosną nowe.
Pokażę Ci go jak będzie w pełni kwitł. Mam wrażenie, że dopiero się rozkręca. To młodziutki, ale pełen wigoru krzaczek.
Kwitnie w pęczkach
Ma 5 głównych pędów i wypuszcza też nowe od korzenia
Mam obiecane zdjęcia.
U mnie słóńce a na horyzoncie deszcz. Mewy spierniczają na ląd.
Moja wisteria na pniu
Heritage - najbardziej żywotna i najmniej trwała róża
Mam wrażenie, że róże kwitną u mnie z opóźnieniem. Krzaczki dopiero się rozkręcają a 10 odmian jeszcze w ogólnie nie zakwitło i dopiero zawiązuje pączki.
Crocus dostała mnóstwo pąków
Pierwszy kwiat - Aphrodite
Miniaturowa aspirynka na razie skromnie, ale uroczo. Ma piękne, zdrowe i błyszczące listki
Krzaczek First Lady - również troszkę pouszczykiwany
Zakwitł na biało krzew w tyłu - czy ktoś wie co to?