Nikogo nie ma więc wklejam fotki
Floksy jeszcze kwitną
rozkwitła tawuła japońska (jak przekwitnie zrobię z niej kostkę)
Karmniki
I róże są coraz ładniejsze
Hej Aniu, przeczytałem wątek od pierwszej strony Dołączam do fanów Twojego ogrodu!,
jest piękny, bardzo zadbany i wszystko mi się bardzo podoba. Aż się oczy świecą Urzekł
mnie ogród od strony tarasu. Do tego takie sąsiedztwo.. no no moja Droga pozdrawiam!
Pierwszy raz tu jestem, bardzo mi się podoba Jako skowronek pofrunęłam do stolicy, usiadłam na
30 pietrze Pałacu Kultury i zachwycałam się Warszawą:
Pozdrawiam wszystkie skowronki
Marto, ta która podoba się Tobie najbardziej jest u mnie najdłużej; moja faworytka (niebieska) kupiona w zeszłym roku jeszcze nie kwitła, czekam cierpliwie, nawet nie wiem jakie będzie miała kwiaty, bo kupiłam ją ze względu na kolor liści
Dla oddechu zmieniam temat - kwitną już moje hosty
Tak "prawdziwie" to hostami zajęłam się w ubiegłym roku,mam już kilka i czekam na "przychówek"; a u Ciebie piękne.
A ja jestem oczarowana tymi roślinkami od dwóch lat - nie przepuszczam żadnej okazji nabycia nowej odmiany
Niektóre już tak mi sie rozrosły, ze już je dzieliłam z koleżankami
Są bardzo wdzięczne i wreszcie mam co wsadzać w zacienione miejsca ...
Jola a ta pierwsza to nie New Dawn?, u mnie też zaczynają po trochu i róże i hosty kwitnąć)
Aniu, nie znam większości nazw moich róż, niestety kiedyś nie przywiązywałam do tego wagi; być może to jest New Down
Od kiedy jestem na Ogrodowisku, staram się aby każda nowa moja roślinka była oznaczona
W ubiegłym roku dostałam w prezencie pnącą Sympathy - właśnie zaczyna kwitnąć,
Wieczorem pokaże jeszcze inne kwiaty a teraz zmykam na działeczkę, bo pogoda piękna i M. chętny do pomocy;
szykuję coś dla pokrzepienia ciała (grill) bo zapowiedzieli się też goście
miłego dnia Tobie aniu i wszystkim odwiedzającym mnie
A tu Danusia dzielnie kopie i sadzi moje bukszpany, szkoda że nie zrobiłam zdjęc jak je cieła
podlewanko
a tu cip, cip trawniczku, naści nawoziku troszkę
Ufff, dopiero teraz spokojnie mogę rozsiąść sie przed komuterem iprzedstawiam zaległąrelację z prac polowych, w których szefowa brała bardzo aktywny udział
oto lekcja z kancików
ciachamy trawę
podważamy
szarpiemy
wyciągamy dziada
i mamy cudny kancik