A to moje następne malutkie zakupy. Oczywiście zaraziłam się chorobą bukszpanowo-żurawkową i jak mam okazję coś tanio kupić to korzystam,a roślinki sobie spokojnie czekają na wsadzenie w odpowiednie miejsce. Może nadejdzie taka chwila, kiedy będę mogła chociaż w części zrealizować swoje plany ogródkowe, na razie gromadzę roślinki. Z tych bukszpaników chcę wyciąć kulki...
Zurawka Southern Comfort
Na razie nie wziąłam się jeszcze za tworzenie nowych rabatek. Uzupełniam te zrobione w zeszłym roku. Tam, gdzie rosną Rh ( cieszę się, że przetrwały pierwszą zimę) dosadziłam hosty i brakujące żurawki. Pewnie lepiej by pasowały citronelki, ale u mnie są niedostępne, a udało mi się kupić bordowe w cenie 3.50 za sztukę, co prawda są malutkie, ale mam nadzieję, że się przyjmą i szybko urosną.
To Nova Zembla
Śliczne zdjęcie .
Co to za dwa kolorowe drzewka - klon palmowy i jakiś inny ten żółty? Super kolory robią.
I jeszcze mam pytanie odnośnie margarytki na pniu. Zimowałaś ją już? Ostatnio w Nomi sa takie po 50 zł. Urzekły mnie, tylko nie wiem czy możliwe jest ich przetrzymanie na kolejny sezon i ogólna pielęgnacja
O jak miło tyle osób u siebie gościć Witam wszystkich.
Też myślałam o bukszpanowej rabacie z drugiej strony tylko troszkę innej. Później postaram się wkleić drugą stronę. Teraz mój maluszek zasnoł więc zmykam do ogrodu trochę popracuje. Jak nie śpi to nic nie da zrobić łobuziak
Miałam małą przerwę w pisaniu, ale cały czas Was odwiedzam i podziwiam zmiany jakie się dokonują w Waszych ogródkach, oglądam rozkwitające młode i trochę starsze rośliny.
To może trochę wiosennych obrazków, chociaż niektóre już są nie aktualne, ale córka z aparatem pojechała na tydzień na wycieczkę i nie miałam dostępu do zdjęć
..poświęcam im każdą wolną chwilę...choć przyznam się szczerze,że odkąd jestem na "Ogrodowisku" -dbam o nie o wiele bardziej...jak i o cały ogród....pozdrawiam Cię Aldonko