Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zacisze Alicji 13:04, 01 lis 2021

Do góry
W promieniach słońca modrzewie i hortensje też całe w złotych barwach....

Sezon 2017 u Hanusi 12:55, 01 lis 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
W sumie racja z tym cieniem przecież głównie zależy nam by chryzantemy kwitły późną jesienią, jak już mało kwiecia w ogrodzie ja kupiłam sobie takie bordowe w donicy i będę chciała je przesadzić do gruntu, zobaczę czy przezimują

Basiu, jak zbyt dużo wody w zimie nie będzie, to może się uda. Posadź w ziemi rodzimej i w piachu. Wiosną dokarmisz, azlbo przesadzisz. Na mokrym nie bardzo. U mnie tyle wody co z nieba. Do Wielkanocy. Potem dopiero mam wodociąg ogrodowy.

Zacisze Alicji 12:55, 01 lis 2021

Do góry
Jesienne złocistości ...

Zacisze Alicji 12:40, 01 lis 2021

Do góry
Jeszcze trochę miskanta, słoneczna pogoda, a on tak pięknie faluje na wietrze...
Nie mogłam się powstrzymać.

Zieleń, drewno i antracyt 12:33, 01 lis 2021

Do góry
Kasiu, Ewo, mam w takim razie dla Was po miseczce. Świeżo zerwane
Zieleń, drewno i antracyt 12:31, 01 lis 2021

Do góry
antracyt napisał(a)

U mnie też już przydałby się remont, ale odkładamy go na razie na "później "

Jesień w ogrodzie juz nie taka piękna, bez kolorowych liści, tylko graby się aurze nie poddają i nadal zielone
Ty mi zazdrościsz pomidorów, a ja Tobie dalii!

Ostatki z wczoraj dla Ciebie.

To aster wielkolistny?
Zieleń, drewno i antracyt 12:27, 01 lis 2021

Do góry
antracyt napisał(a)
Renata, masz gdzieś zdjęcia tego kłosowca? Dla Ciebie zabiorę nasiona papryczki

Helen, nasiona przygotuję. Mam nadzieję, że uda Ci się połączyć przyjemne z pożytecznym. Wybierzesz piękne płytki i znajdziesz chwilę na Gardenię

To on

Dla porównania inna wyższa odmiana, też od Violi

Działka prawie w Borach Tucholskich 12:20, 01 lis 2021

Do góry
Właściwie to ja też nie bardzo, zbyt leniwy jestem i jest wujek Google

to już naprawdę ostatnie grona
Ogród do odnowy 12:11, 01 lis 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
trochę słońca złąpałam

mój ulubiony zapóźniony aster bocznolistny

Sliczna jesień, piękne zdjęcia, a to musiałam zacytować

Ogród do odnowy 12:05, 01 lis 2021

Do góry
dębolistna

wiosna jesienią

tawuła

zawciągowiec słabo kwitnie w tym roku ale liście zdobią

ten bodziszek całkiem z czerwieniał, druga kępa zaschła i bądź ty mądry

Ogród do odnowy 11:57, 01 lis 2021

Do góry
Ogród do odnowy 11:55, 01 lis 2021

Do góry
trochę słońca złąpałam

mój ulubiony zapóźniony aster bocznolistny

W pogoni za wymarzonym ogrodem 11:20, 01 lis 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Dzień dobry Daisy
Ostatnie zdjęcie pokazuje ogrodowy widok bajkowy .
Każdy ma inne priorytety w ogrodzie. Trawy piękne i wielkie, jednicześnie faktycznie spełniają funkcję zasłony tylko latem i jesienią. Ja zainstalowałbym panele drewniane dookoła - rosliny przesłoniłyby je, z czasem zasłoniłyby całkowicie. Ważny jest kolor paneli - nie dominujący. Panele sąsiadów zdecydowanie nie spełniają tego warunku . Mam panele u siebie na dwóch ścianach ogrodzenia. A u Ciebie nie wymagałoby to żadnych rewolucji na rabatach .
Nie traktuj tego jak rady dobrej cioci - napisałam tylko, co ja zrobiłabym, a ja lubię prywatność .
Będę kibicować Twojemu ogrodowi, ciekawi mnie co zdecydujesz w temacie przesłony .

Witam Cię Judith
Po bokach zapożyczamy sobie krajobrazy jeden od drugiego, ogrodzenie jest metalowe i te rośliny optycznie przenikają się nawzajem. Z przodu nie mam co zapożyczyć bo sąsiad nie ma nic, ale nie chciałabym ogrodzenia póki co. Czy kiedyś nie zrobię- nie wiem. Ja zmienną jestem
Fakt, zależy mi na prywatności. Siedząc na tarasie nie chciałabym wciągać brzucha

Cztery łapki - zwierzęta domowe 11:11, 01 lis 2021

Do góry

Czasami się wygłupiamy

Ale fajne uszy
W pogoni za wymarzonym ogrodem 11:08, 01 lis 2021

Do góry
Daisunia napisał(a)

Witaj
Oj wciągnęło i to na dobre. Sąsiedzi już patrzą na mnie z pewną nieśmiałością , choć muszę przyznać, że w tym roku mało grzebałam w ogródku bo zupełnie nie mam koncepcji. Przesadzam teraz pięciorniki bo się okazało że jak trawy urosły, to je całkowicie przykryły i zacieniły.
Nie sądziłam że miskanty u mnie będą rosły wyższe niż w instrukcji pisze

Oczywiście nie chcę się zupełnie odgradzać od sąsiadów, bo sąsiadów mam super. Jedynie od tych z naprzeciwka pasowałoby się odgrodzić, by mieć komfort psychiczny. Trawy są super, ale jak się zetnie to jest pusto. Doszły mnie słuchy, że sąsiedzi z przodu będą sadzić tuje i wtedy po ścięciu traw nie będzie tak łyso. Sąsiedzi po prawej postawili parkan i nawet pytali czy my też takiego nie chcemy postawić, ale to by było wtedy takie więzienie. Z pewnością zmniejszyłoby to optycznie nasz i tak nieduży ogródek.

Piękny widok masz już z tarasu.
Moi sąsiedzi patrzą na mnie czasem jak na ufoludka Również mieszkam z sąsiadami po obu stronach i mój ogród jest mały. Dlatego też nie mam wysokich paneli dookoła, bo to optycznie zmniejszyłoby jeszcze bardziej mały ogródek. Całe szczęście sąsiedzi po prawej (mający większy ogródek) posadzili nieformalny żywopłot mieszany i pięknie to wygląda, a u mnie miejsca nie zabiera.

Jakie trawy posadziłaś? Rośliny często tak mają, że się nie słuchają tego, co o nich napisane

Tak pomyślałam, że może pomiędzy tymi trawami posadziłabyś dwa drzewa na pniu odpowiadającym wysokości traw. Drzewa o ciemnych, bordowych liściach optycznie w tym miejscu powiększyłyby ogród i zasłoniły dach sąsiadów.
Cztery łapki - zwierzęta domowe 10:44, 01 lis 2021

Do góry
Kasya napisał(a)
A to mój „niuniuś”

Niuniuś piękność.
Ogrodowe wariacje 10:36, 01 lis 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)
Pogoda cudowna, skończyłam z tulipanami, posadziłam w żwirku, miejsce trochę nietypowe jak na tulipany, ale wiosną kolor się przyda. Jak będzie kiepsko to wyglądać to wykopię latem liście chwilowo przetrawię jakoś.

A nie chciałabyś utopić tych tulipanów w jakiś trawkach? Dodałyby, moim skromnym zdaniem, życia tej rabacie i zakrylyby liście tulipanów
W ogródku Martki 10:26, 01 lis 2021

Do góry
Martka napisał(a)

Przepiękne kolorki. Czy mi się wydaje, czy jesień w tym roku jest wyjątkowo piękna.???
Wilczy ogród 10:23, 01 lis 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Cudnie w Twoim ogrodzie. Ta jesień jest przepiękna.
Przerwa na kawę... 10:18, 01 lis 2021

Do góry
inka74 napisał(a)
Udało się tylko jeszcze złapać wisienkę Kojou-no-mai i oczara Arnold Promise w jesiennych sukienkach

Przepiękne kolorki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies