Witaj Isia , pozwoliłam sobie wtrącić swoje przysłowiowe trzy grosze . Powiększając rabatę w kształcie trójkąta , zyskasz na zieleńcu, oddzielając osobne wejście do domu oraz garażu. Kostka , która zostanie może być wykorzystana do wyznaczenia rabat kwadratowych lub jak już uważasz.
Można zostawić pasek przejścia pomiędzy rabatą już istniejącą pod oknem i nowo zaczynającą się aby było łatwo przejść z wyjścia głównego domu do garażu.
Także reasumując moja propozycja to zdecydowanie długi trójkąt . Powstaną wtedy dwie trójkątne rabatki, jedna pod oknem a druga oddzielająca dwa pasy wjazdu do domu.
I dużżżo zieleni na rabacie w innym niż czerwony kolor
Pozdrawiam Syla
Nie ma już u nas śniegu, ziemia rozmarzła. Dzisiaj była piękna pogoda. W ogrodzie pojawiły się pierwsze wiosenne kwiatki (ranniki, przebiśniegi, śnieżyce i cyklameny). W donicy posadziłam pierwsze kwiatki na powitanie wiosny.
Myślę, ze sa takie ogrody, które kiedys były zadbane, interesujace, urocze - a dzisiaj to tylko wspomnienie ...
Rok temu spotkałam takie miejsca z florą, którą bardzo lubię - ale zrobiłam niewiele zdjęć ( szkoda)...
zwłaszcza ten pęknięty, olbrzymi dzban z agawą przy opuszczonym budynku był niesamowity...
Na wakacjach zawsze latam oglądać donice i roślinki, takie skrzywienie mam
Tu w oddali widać sklep z donicami, wykonywali je na miejscu
Niestety z przyczyn transportowych nie mogłam tam nic kupić.
Już raz wyrywałam sobie pakunek ze stewardem w samolocie oczywiście było 1:0 dla niego, dlatego cała podróż minęła mi na snuciu czarnych wizji z moją paczką w roli głównej
Jest na wysięgniku, ale może być do ręki - krótka. Ma charakterystyczne, zawinięte ostrze
Służy do podcinania wysokich i grubszych gałęzi. Tnie w ruchu do siebie.
Zmiany są konieczne, ja to wiem po obejrzeniu Twoich ogrodów Danusiu , a także innych pięknych ogrodów tutaj na forum. W tym roku robimy właściwy płot od strony ulicy, potem podjazd do garażu (tu problem, bo pod górkę ) , miejsce na parkowanie samochodu i ścieżkę do wejścia głównego. Z tym wszystkim wiążą się zmiany w tej części ogródka. Przyjdzie czas to porobię fotki i poproszę o jakieś propozycje, nie mam póki co pomysłu Wiem tylko, że chcę mieć lawendę przy ścieżce.
Dzisiejsza wiosna w ogródku Od strony południowej rozkwitły krokusy.