Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Pogubiłam się po drodze... 21:28, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to ja przybiegam z pomocą, Ivory Halo jest mniejszy niż Elegantisima, pędy mu się na czerwono przebarwiają.

Ja swoje przycięłam niedawno, porosły takie kule na 1,2 m średnicy i mocne je potraktowałam nożycami, żeby się zagęściły ładnie.
Mi taki potrzebny do 1,5 max, Twój byłby idealny Będę szukać takich samych
Targi Zieleń to Życie 2016 21:27, 05 wrz 2016

Do góry
a ja widziałam
Moja codzienność - ogród Oli 21:05, 05 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Olu-ostatnimi fotkami uśmierciłaś mnie normalnie.Cudna moc jeżówek, red baron powala.Same dobroci!

lindsay80 napisał(a)
ale ślicznie....
perfekcja w każdym calu, nawet te trzy trawki przed oczkiem od największej do najmniejszej się ustawiły!
Wiem, że już inni chętnie by się w Twojego kota wcielili, no ale to prawda, ma się on dobrze, że może takie cuda na codzień oglądać

Kuba napisał(a)

szok!!!!cudowny widok

chojna napisał(a)
Ja się dołączam do zachwytów. Pięknie wszystko poroslo.
Mega szybko .

dziękuję Wam bardzo
Tu ma być ogród :) 20:20, 05 wrz 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Też tak miałam z moimi...zima nie była im straszna..wystarczył jeden przymrozek i ścięło liście. Trochę potrzebowały czasu na regenerację, choć były trochę opóźnione, ale dały radę. Edyta okrywała wczesną wiosną, z tego co pamiętam a i tak "złapało".

Dobrze pamiętasz, okryłam na czas majowych przymrozków włókniną zimową, ale to okazało się nie wystarczające.
Tu ma być ogród :) 20:17, 05 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

a...czyli listki wrazliwe na przymrozki, ale zregenerowal sie bez problemow chyba ?

bo na zime nie okrywasz ?

dokładnie tak, zregenerowały się, ale długo były takie drapaki, dopiero jakoś w połowie czerwca zaczęły wyglądać.

Na zimę nie okrywałam.
Kamienny ogród patykiem malowany 19:57, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Witaj Sylwia, fajnie było choć przez chwilkę porozmawiać.
Bardzo lubię Twoje zdjęcia i projekciki, ogród też od dawna mam zaznaczony i w miarę regularnie zaglądam.

Edytko mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja.
Podczytuję Twój wątek, bo można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy i na pewno jak będę miała coś sensownego do powiedzenia to się odezwę, na razie "nabieram mądrości"
Tu ma być ogród :) 19:36, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W przypadku tych Variegatusów nie potwierdziło się, że sadzone jesienią trawy zimy nie przetrwają, na 6 tylko 1 troszkę później wystartował i odstaje wielkością.

U mnie podobne spostrzeżenia dotyczące traw.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:35, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No to pozostaje mi podziwiać ją u Ciebie, do czasu aż pojawi się w naszych szkółkach .

bede wrzucac fotki..ale wąchac bede tylko ja
Tu ma być ogród :) 19:34, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Majowe przymrozki załatwiły mi i kilku innym osobom ze Śląska Marikeny.
Tak wyglądał na koniec maja, tylko w środku korony uchowało się kilka liści, a reszta to takie co wyrosły z miejsc gdzie wcześniej rosły liście, które zostały przymrożone.

Zaraz poczytam.

a...czyli listki wrazliwe na przymrozki, ale zregenerowal sie bez problemow chyba ?

bo na zime nie okrywasz ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:34, 05 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

nie pamietam nazwy ale rozmawialo sie z nimi po angielsku
Jola- jolanka wziela ich katalog to pewnie nazwe zna
ale rzeczywiscie rozyczke mozna znalezc na angielskich stronach tylko
http://www.roses.co.uk/climbers/249-white-star.html

No to pozostaje mi podziwiać ją u Ciebie, do czasu aż pojawi się w naszych szkółkach .
Tu ma być ogród :) 19:32, 05 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

marikeny trzeba okrywac na zime ?

o rozyczce napisalam u siebie ale faktycznie w naszych szkolkach jej nie ma...

Majowe przymrozki załatwiły mi i kilku innym osobom ze Śląska Marikeny.
Tak wyglądał na koniec maja, tylko w środku korony uchowało się kilka liści, a reszta to takie co wyrosły z miejsc gdzie wcześniej rosły liście, które zostały przymrożone.

Zaraz poczytam.
Tu ma być ogród :) 19:17, 05 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

ile sezonów masz ta róże bo ja tez ja mam i nie widze zeby chetna była do drugiego kwitnienia ...ale badyli sporo nawypuszczała.

a tych jezówek nie ma nigdzie z wiosna zaczynam na nie polowanie ile cm ma srednica kwiatka?

Justyna, Giardiny kupowane na jesieni z gołym korzeniem, ładnie urosły, ale kwitły marnie - na razie daję im czas, bo i tak mnie pozytywnie zaskoczyły tym, że zupełnie zdrowe cały sezon i dorówują tempem wzrostu doniczkowym egzemplarzom.

Jeżówki średnio mają średnicę 10 cm, ale są i kwiaty o średnicy 12 cm.

A do Wojsławic się nie wybierasz, może będą i w tym roku?
Tu ma być ogród :) 19:12, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Teraz trawy najpiękniejsze można kupić, choć jest ryzyko, że wypadną po zimie.

Marikeny takie same mam dwa, wiosenny przymrozek brutalnie je potraktował, ale pozbierały się na szczęście.

marikeny trzeba okrywac na zime ?

o rozyczce napisalam u siebie ale faktycznie w naszych szkolkach jej nie ma...
Tu ma być ogród :) 19:11, 05 wrz 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Hej hej, mnie również było miło Was poznać, mam nadzieję, że będzie jeszcze szansa kiedyś dłużej porozmawiać Ogród zaznaczam i w wolnej chwili pobuszuję, choć po tym spotkaniu to wątków do przejrzenia jest od groma

Szkoda czasu na buszowanie, bo przy takiej liczbie stron to zabójstwo! Jeszcze sezon trwa to będą jakieś fotki i będąc na bieżąco zorientujesz się w sytuacji.
Widziałam u Reni, że masz tam w Świętokrzyskim jakieś buksowe źródło, ciekawe czy to same, z którego ja swoje przywoziłam
Tu ma być ogród :) 19:08, 05 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
U mnie niestety nisko szczepione mieli w szkółkach marikeny i mi sie nie podobały :/ twój jest piękny

U mnie w szkółkach też najczęściej takie kurdupelki są, swoje dorwałam dzięki Joli z Lawendowego, a długo wcześniej szukałam bezskutecznie.
Tu ma być ogród :) 19:06, 05 wrz 2016

Do góry
chojna napisał(a)
Piękne trawy. Liczę na jakieś trawiaste zakupy w tym roku.
Mariken przecudny !

Teraz trawy najpiękniejsze można kupić, choć jest ryzyko, że wypadną po zimie.

Marikeny takie same mam dwa, wiosenny przymrozek brutalnie je potraktował, ale pozbierały się na szczęście.
Tu ma być ogród :) 19:02, 05 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Variegatus piekny.a wyjazdowe fotki?

W przypadku tych Variegatusów nie potwierdziło się, że sadzone jesienią trawy zimy nie przetrwają, na 6 tylko 1 troszkę później wystartował i odstaje wielkością.

Zdjęć nie robiłam w ogóle, ale wystawę zwiedzałam z Renią i jej relacja dobrze oddaje to na co obie zwracałyśmy uwagę.
Tu ma być ogród :) 18:59, 05 wrz 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
też żałuję ale rodzinka wzywała i zgadzam się z Twoimi słowami "wspólna pasja łączy"

Marikena masz pięknego!

Nam się teraz udało, bo małą mogliśmy zostawić u dziadków i dzięki temu nie trzeba było ciągle patrzeć na zegarek.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:58, 05 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia, próbowałam tą Twoją różyczkę pooglądać gdzieś w necie i ni ma ;-(
Znasz może nazwę szkółki, w której ją kupiłaś? Slicznotka, żałuję, że nie powąchałam.

nie pamietam nazwy ale rozmawialo sie z nimi po angielsku
Jola- jolanka wziela ich katalog to pewnie nazwe zna
ale rzeczywiscie rozyczke mozna znalezc na angielskich stronach tylko
http://www.roses.co.uk/climbers/249-white-star.html
Tu ma być ogród :) 16:45, 05 wrz 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Giardina po raz drugi kwitnie, ale to tylko kilka kwiatów będzie

Za to jeżówki Green Envy ciągle wypuszczają młode pędy kwiatowe

ile sezonów masz ta róże bo ja tez ja mam i nie widze zeby chetna była do drugiego kwitnienia ...ale badyli sporo nawypuszczała.

a tych jezówek nie ma nigdzie z wiosna zaczynam na nie polowanie ile cm ma srednica kwiatka?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies