Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 19:02, 05 wrz 2016

nawigatorka napisał(a)
Variegatus piekny.a wyjazdowe fotki?

W przypadku tych Variegatusów nie potwierdziło się, że sadzone jesienią trawy zimy nie przetrwają, na 6 tylko 1 troszkę później wystartował i odstaje wielkością.

Zdjęć nie robiłam w ogóle, ale wystawę zwiedzałam z Renią i jej relacja dobrze oddaje to na co obie zwracałyśmy uwagę.
lindsay80 19:06, 05 wrz 2016

chojna napisał(a)
Piękne trawy. Liczę na jakieś trawiaste zakupy w tym roku.
Mariken przecudny !

Teraz trawy najpiękniejsze można kupić, choć jest ryzyko, że wypadną po zimie.

Marikeny takie same mam dwa, wiosenny przymrozek brutalnie je potraktował, ale pozbierały się na szczęście.
lindsay80 19:08, 05 wrz 2016

Filemon24 napisał(a)
U mnie niestety nisko szczepione mieli w szkółkach marikeny i mi sie nie podobały :/ twój jest piękny

U mnie w szkółkach też najczęściej takie kurdupelki są, swoje dorwałam dzięki Joli z Lawendowego, a długo wcześniej szukałam bezskutecznie.
lindsay80 19:11, 05 wrz 2016

dominika_ napisał(a)
Hej hej, mnie również było miło Was poznać, mam nadzieję, że będzie jeszcze szansa kiedyś dłużej porozmawiać Ogród zaznaczam i w wolnej chwili pobuszuję, choć po tym spotkaniu to wątków do przejrzenia jest od groma

Szkoda czasu na buszowanie, bo przy takiej liczbie stron to zabójstwo! Jeszcze sezon trwa to będą jakieś fotki i będąc na bieżąco zorientujesz się w sytuacji.
Widziałam u Reni, że masz tam w Świętokrzyskim jakieś buksowe źródło, ciekawe czy to same, z którego ja swoje przywoziłam
Kasya 19:12, 05 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

Teraz trawy najpiękniejsze można kupić, choć jest ryzyko, że wypadną po zimie.

Marikeny takie same mam dwa, wiosenny przymrozek brutalnie je potraktował, ale pozbierały się na szczęście.

marikeny trzeba okrywac na zime ?

o rozyczce napisalam u siebie ale faktycznie w naszych szkolkach jej nie ma...
lindsay80 19:17, 05 wrz 2016

eee_taam napisał(a)

ile sezonów masz ta róże bo ja tez ja mam i nie widze zeby chetna była do drugiego kwitnienia ...ale badyli sporo nawypuszczała.

a tych jezówek nie ma nigdzie z wiosna zaczynam na nie polowanie ile cm ma srednica kwiatka?

Justyna, Giardiny kupowane na jesieni z gołym korzeniem, ładnie urosły, ale kwitły marnie - na razie daję im czas, bo i tak mnie pozytywnie zaskoczyły tym, że zupełnie zdrowe cały sezon i dorówują tempem wzrostu doniczkowym egzemplarzom.

Jeżówki średnio mają średnicę 10 cm, ale są i kwiaty o średnicy 12 cm.

A do Wojsławic się nie wybierasz, może będą i w tym roku?
lindsay80 19:32, 05 wrz 2016

Kasya napisał(a)

marikeny trzeba okrywac na zime ?

o rozyczce napisalam u siebie ale faktycznie w naszych szkolkach jej nie ma...

Majowe przymrozki załatwiły mi i kilku innym osobom ze Śląska Marikeny.
Tak wyglądał na koniec maja, tylko w środku korony uchowało się kilka liści, a reszta to takie co wyrosły z miejsc gdzie wcześniej rosły liście, które zostały przymrożone.

Zaraz poczytam.
Kasya 19:34, 05 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

Majowe przymrozki załatwiły mi i kilku innym osobom ze Śląska Marikeny.
Tak wyglądał na koniec maja, tylko w środku korony uchowało się kilka liści, a reszta to takie co wyrosły z miejsc gdzie wcześniej rosły liście, które zostały przymrożone.

Zaraz poczytam.

a...czyli listki wrazliwe na przymrozki, ale zregenerowal sie bez problemow chyba ?

bo na zime nie okrywasz ?
frezja 19:36, 05 wrz 2016

lindsay80 napisał(a)

W przypadku tych Variegatusów nie potwierdziło się, że sadzone jesienią trawy zimy nie przetrwają, na 6 tylko 1 troszkę później wystartował i odstaje wielkością.

U mnie podobne spostrzeżenia dotyczące traw.
frezja 19:41, 05 wrz 2016

Kasya napisał(a)

a...czyli listki wrazliwe na przymrozki, ale zregenerowal sie bez problemow chyba ?

bo na zime nie okrywasz ?

Też tak miałam z moimi...zima nie była im straszna..wystarczył jeden przymrozek i ścięło liście. Trochę potrzebowały czasu na regenerację, choć były trochę opóźnione, ale dały radę. Edyta okrywała wczesną wiosną, z tego co pamiętam a i tak "złapało".