Cos tam jeszcze mam ... ale cięzko było bo goście i w sobotę i w niedzielę
ale ze wszystkim się wyrobiłam i było bardzo sympatycznie
Moje Limelight zróżowiały choć jest jeszcze sporo białych
Oj ciężko było ... ale się udało i dwie skarpety dla grabów + jedna większa kostka już są))))))
Łatwo nie było bo musiałam manewrować między liną kroplującą
wszystko jeszcze zależy, gdzie i w jakim towarzystwie byłaby posadzona, bo u mnie to jej wychylenie nie jest problemem.
Jakby co to tak samo zachowuje się jeżówka Caribbean Green (to wiem od ren133).
Reniu, dzięki za pomysły też zastanawiałam się nad grabami, myślę cały czas o platanie i może ew śliwawisnia Nigra, nie wiem tylko czy 2 czy 3 drzewa, mam już lawendę i trochę berberysu czerwonego i jeden odcinek chciałabym zrobić w tym stylu, myślałam o hortkach a jakże , podoba mi się też werbena wśród traw widziałam takie połączenie w Skierniewicach i mnie zachwyciło, zrobiłam nawet zdjęcia i wstawiłam u siebie, ale one nie oddają piękna ;( niedługo będę wyznaczać linię rabat, to może wtedy coś spłodzę i z Waszą i Twoją pomocą wymyslimy jakie drzewa i ile sztuk
Odnośnie tego co ma być przy tarasie to powiem szczerze, że ... nie wiem
Bardzo dobra rada Zwłaszcza, ze jesli mają być to te cisy z gołym korzeniem to bezpośrednio w dołki musi być mieszanka tylko kompostu z własną ziemią i jako druga połowa piasek. To mieszanka bezpośrednio pod sadzonkę. Reszta dołka musi być przygotowana jako zapas na następne lata.
Błagam was tylko o ostrożność aby tych wypłukanych korzonków nie wysuszyć, bo na to cis jest wrażliwy.