No to teraz kupa roboty przed Tobą Wyjęcie kamieni to pikuś, trzeba to jeszcze jakoś do życie przywrócić Obornik i widły amerykańskie w dłoń
Co Ty tam masz w tym trawniku? Lawendę?
wiem, wiem przepis Toszki na super ziemię juz mam , patrz Ania sokole oko , tak to lawenda wsadziłam ją bo muszę ją gdzieś przezimować jak zrobię linię rabat to na wiosnę przesadzę , chyba ,że można jeszcze teraz przesadzić ? mam na myśli do końca października ?
Pergola przed tym bonsai? a te świerki w głębi zostają?
Jeśli chodzi o drzewa to mnie bardzo podobają się graby ... jesli symetrycznie 3szt a pomiędzy nimi hortki, przed rozchodniki a nawet można dorzucić bergenie żeby bylo zimozielono (a obserwowałaś ile masz tam slońca w sensie w jakich godzinach?) Jesli mówisz, że rabata będzie szeroka można w plecach hortków posadzić miscanty.
Ale jeśli graby to nie Twoja bajka może jarząby szczepione? lub jak u joli z lawendowego platany?
Można również wziąć pod uwagę niesymetryczne rozmieszczenie drzew np 2 buki z jednej strony dalej hortki, z bordowym bukiem pięknie komponuje się Red Baron czy berberys bagatelle.
Mozna by pokusic sie o jakis rysunek ... tylko caly czas nie wiem jak to miałoby być przy tarasie? żwirek? czy jednak niższe rośliny?
Reniu, dzięki za pomysły też zastanawiałam się nad grabami, myślę cały czas o platanie i może ew śliwawisnia Nigra, nie wiem tylko czy 2 czy 3 drzewa, mam już lawendę i trochę berberysu czerwonego i jeden odcinek chciałabym zrobić w tym stylu, myślałam o hortkach a jakże , podoba mi się też werbena wśród traw widziałam takie połączenie w Skierniewicach i mnie zachwyciło, zrobiłam nawet zdjęcia i wstawiłam u siebie, ale one nie oddają piękna ;( niedługo będę wyznaczać linię rabat, to może wtedy coś spłodzę i z Waszą i Twoją pomocą wymyslimy jakie drzewa i ile sztuk
Odnośnie tego co ma być przy tarasie to powiem szczerze, że ... nie wiem
Brzozy u kogoś TAK u mnie NIE , je jestem leniwiec i jak pomyślę co się pod nimi dzieje jesienią to masakra jakaś , mama ma u siebie na działce i wiem coś o tym, ale Ty Martuniu u siebie sadź , pięknie będą wyglądały na półce.
A propos rozpierduchy to będę kretem - górnikiem , bo ten duży gruz to i owszem zabrał, ale te drobnostki i muszę sama własnymi ręcyma wybrać wywieźć do mnie na drogę ot i cała bajka to teraz DO ROBOTY !!!!