Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:44, 05 maj 2019

Do góry
Atrakcją dla Gości był rabarbar rosnący w dzwonach z terakoty oraz fryzowana sałata, jako "pożądanych chwast w trawniku"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:42, 05 maj 2019

Do góry
Te hałdy znikną i otworzą widok na ogród wgłębiony (zatopiony), który już został wytyczony. Będzie do niego droga przez mostek na wodzie.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:40, 05 maj 2019

Do góry
Moja ulubiona wersja krasnala ogrodowego wita przybywających Natomiast ta rzeźba stworzona przez Witka, od razu definiuje jaki zawód reprezentujemy Te narzędzia w większości zostały wykopane z ziemi w ogrodach, jakie realizowaliśmy

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:35, 05 maj 2019

Do góry
To miejsce niebawem będzie oazą spokoju nad wodą Na razie wygląda pusto, ale lubimy mimo to tutaj przesiadywać, bo przylatują kaczki, polują jaskółki, a dzisiaj nawet przycupnął tutaj zajączek.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:31, 05 maj 2019

Do góry
Jeszcze w kwietniu ropoczęłam tworzenie rabaty egzotycznej, co mi wyjdzie - czas pokaże.

Obecnie już zakwitły goździki brodate, które zimowały

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:25, 05 maj 2019

Do góry
Dziękujemy za zdjęcia

Odnośnie TVN> My też obejrzeliśmy "Nową Maję w ogrodzie" i z tego powodu spóźniliśmy się na dni otwarte Przepraszamy

Ja się czułam trochę nieswojo oglądając, bo obecnie jestem 24 kilo chudsza, więc wiecie jak to jest. Człowiek nie cierpi patrzeć na taką "wersję" niemniej jednak, również z przyjemnością, obejrzałam odcinek Zmontowano rewelacyjnie - uważam

Ogrodowi poświęciliśmy 6 tygodni realizacji i mieszkania 530 km od domu To było wielkie wyzwanie dla całej ekipy. Dziękujemy za miłe wpisy.

Dzisiejszy dzień i dwa poprzednie spędziliśmy w przemiłym gronie odwiedzających nas Gości Tulipany dopisały Nie przekwitły

Muszę to wkleić Witek powiedział po 16-tej: "Idę pokontemplować jeziorko na bananowej ławce "

Choroby klonów, klon - Acer 20:15, 05 maj 2019

Do góry
koculka napisał(a)
W zeszłym roku zauważyłam przyklejone wiórki do kory prunus serrula. Z otworu wydlubalam gąsienice ale nie zrobiłam zdjęcia. W tym roku objawy zauważyłam na kolonie Esk sunset a właściwie pod klonem. Podsypalam drzewo Kora i dziś zauważyłam takie mini walce drewniane. Po roztarciu palcem rozsypuja się w pył. Około 20 cm nad ziemią w pniu znalazłam otwór. Co to może być i jak z tym walczyc? Obcielam gałąź i rozcielam, wydobylam takiego robala.

Choroby klonów, klon - Acer 20:13, 05 maj 2019

Do góry
Patix napisał(a)

Witam serdecznie. Posadzilam 3 lata temu pięć klonów szczepionych Royal Red. Wszystkie super się przyjęły i zagęszczały korony. Niestety w tym roku tylko 2 klony wypuścił liście a pozostałe mają tylko pąki. Pąki są takie pozamykane. Proszę o poradę co mogło być przyczyną takiej sytuacji i co mogę zrobić aby klony sie pobudzily. Miejsce sadzenia to strona południowa działki, wszystkie są w jednym szeregu. Wykonałam lekkie cięcie jesienią wybujalych gałązek.
Pozdrawiam z południowej Polski. 
Patrycja

Przyczyną może być to, że nabrzmiałe, wypełnione sokami pąki zostały potraktowane mrozem i zamarły lub zatrzymały się w rozwoju. Poczekaj na ciepło i albo pękną, albo wypuszczą liście obok.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:05, 05 maj 2019

Do góry
Dzisiaj nauczyłam się "żonglować" 3 pieskami naraz, albowiem Figa po raz pierwszy przyszła do smyczy pod drzwi, gdy przypinałam "stary zestaw" (jak go nazywa sąsiadka). Nawet nieźle nam poszło i dwa razy już byliśmy na spacerku
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:43, 04 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, fajnie to wygląda, moim zdaniem dodaj więcej azalii, żeby wypełniły puste miejsca. Żurawki palace Purple to najstarsza odmiana, zamień na ładniejsze.
Funkie daj niebieskie, nie zielone. Same niebieskie.

Berberysów nie rób na przemian pstrokato, tylko jedna odmiana. 5 szt.

Skarpa już częściowo zagospodarowana. Brakuje berberysow nad środkową trzmielina. Zabrakło kilku zurawek i funkii. Jak obsadzić najniższą cześć? Miały być turzyce ale chyba muszę dac jeszcze jeden rząd roślin żeby nie było pustych plam. No i co posadzic w skrajnych partiach. Czy pomiędzy rosliny które już mam posadzone dac coś zadarniajacego?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 18:18, 03 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przed nami wypełnienie kolejnego tarasu. Również płyty i kostki z odzysku, a do tego zrobiliśmy sami płyty betonowe większych rozmiarów. Będzie się działo już niebawem

o! to jestem ciekawa tych płyt co sami robicie
posadziłaś dalie?, ja posadziłam przez 2 dni część i myślałam o Tobie ile masz pracy - szok, pomocnicy to konieczność na takim obszarze

mam nadzieję że macie choć cieplej bo deszcz teraz to towar unikatowy więc nie narzekam

pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 11:08, 03 maj 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu, bardzo miły wpis. Dziękuję.

Teraz pracujemy intensywnie a o czas na fotki trudno Każda minuta się liczy. Zresztą sama wiesz, że jak człowiek dostanie werwy, to trudno oderwać go od roboty

Wiem - i baaardzo ci kibicuje!
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:45, 02 maj 2019

Do góry
Przed nami wypełnienie kolejnego tarasu. Również płyty i kostki z odzysku, a do tego zrobiliśmy sami płyty betonowe większych rozmiarów. Będzie się działo już niebawem
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:33, 02 maj 2019

Do góry
malinia napisał(a)
Pytanie do Pani Danusi czy w ogrodzie zimozielonym na górze jasne kule to tuje golden Tuffet ?

Tak.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:32, 02 maj 2019

Do góry
Lika napisał(a)

Kochani podpowiedzcie czy pociąć wyżej jodłę tak na 1,6m i wyciąć tuje za nią przy ogrodzeniu ale wtedy będzie dziura z widokiem na publiczny park, zresztą niezbyt zadbany, czy nie podcinać tylko wyciąć tuje?

Raczej wyciąć tuje za jodłą.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:09, 02 maj 2019

Do góry
Kasiu, bardzo miły wpis. Dziękuję.

Teraz pracujemy intensywnie a o czas na fotki trudno Każda minuta się liczy. Zresztą sama wiesz, że jak człowiek dostanie werwy, to trudno oderwać go od roboty
Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 06:14, 01 maj 2019

Do góry
Mario87 napisał(a)
Witajcie, co możecie poradzić, aby uratować po zimie drzewko?

Nic już nie można zrobić, do wyrzucenia. Albo susza fizjologiczna, albo zmarzło. Ale raczej to pierwsze, bo sosny w zasadzie nie przemarzają. Posadź coś innego a przed zimą dobrze podlewaj bo w donicy to za dużo wody nie ma.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies