Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w dolinie 14:37, 16 paź 2021

Do góry
Buk Rohanii ma w nosie jesień...

I wszyscy razem
Pod bukiem posadziłam anabelkę i mam zamiar ich tam trochę dosadzić , Pozostałe hortensje zadołowane.

A brzozy się ozłociły i kończą sezon.

A w oddali, ma skarpie, nie na mojej działce, rośnie buk (zwykły zielony), który teraz pięknie się zażółcił Pod nim rośnie grujecznik Taka perspektywa.

Ogród w dolinie 14:32, 16 paź 2021

Do góry
Posadzony przed "suchym oczkiem" grujecznik dostał towarzystwo funkii i turzycy od Magdy (dziękuję )

Grujecznik japoński z różnych stron. Przebarwia się mocniej, tam, gdzie ma więcej słonka, czyli od tyłu

Ogród w dolinie 14:29, 16 paź 2021

Do góry
Tutaj najniższy

Ogród w dolinie 14:26, 16 paź 2021

Do góry

I milion zdjęć pstrokatej, próbowałam zrobić zdjęcia trzcinników, coniektóre się zmęczyły i leżą

Inne nie bardzo i dzielnie stoją na warcie

Ogród w dolinie 14:23, 16 paź 2021

Do góry
W drugą stronę jak już weszłam na rabatę, którą nornice przeryły totalnie

Pozostałe drzewa jeszcze się trzymają

Krzewuszki nana Variegata, ładnie się przebarwiają.

Ogród w dolinie 14:18, 16 paź 2021

Do góry
Hortensje i róże

Jeżówki smętnie wiszą.

Kalina Shasta i pożółkły już grab.

Ogród w dolinie 14:14, 16 paź 2021

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Asiu ale rabacisko WOW i zaraz tak na gęsto

Super się już teraz prezentuje.

Dziękuję

Dziś zaczęłam sadzić cebulki. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Forum bardzo obcina jakość zdjęć, czym i jak robić zdjęcia, żeby się po dodaniu tak nie mazały?
Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:09, 16 paź 2021

Do góry
Witam,

Proszę Was o podpowiedz co to jest i jak zwalczyć zanim całkowicie zniszczy bluszcz i inne rośliny w ogródku. Z góry dziękuję.

Ogród Basi i Romka 13:45, 16 paź 2021

Do góry
Dziś w naszym ogrodzie takie trochę szaleństwo, wielka radość, Aga trochę nam emigruje, przyjeżdża na weekendy, radość Azy wielka

Platan - Platanus 13:24, 16 paź 2021

Do góry
Ogrodnik sadził na środku obrzeża.
Kazałem, prosiłem to posadził aczkolwiek teraz chyba żałuję bo liści masę z którymi średnio sobie radzę a i izolacja od sąsiedniej działki w okresie zimowym wątpliwa.
Nie mówią o przycinaniu bo akurat tylko raz drzewa były przycięte wiec o koszcie już zapomniałem.
Widzę jak wspomniałaś o podmurówce że podnosi mi obrzeże granitowe i to dośc mocno więc podmurówkę też pewnie z biegiem czasu rozwali.
Na razie dam im szansę w marcu spróbuje przyciąć na ile mi się uda i czas pokaże co z tego wyjdzie.

Mój ogrodowy pamiętnik 13:16, 16 paź 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Jeszcze klony a potem azalie czyli to co ładne też na jesień.

Piękne kloniki i reszta roślin. Na punkcie jesiennych przebarwień mam bzika.
W słoneczku wszystko ładnie wygląda. U mnie nie za dużo słońca, ale od czasu do coś tam rośliny łapią. Jednak nie jest ta jesie która była poprzednie lata
Gdzie wszystkie rośliny kipiały kolorami.

Też mi róże kwitną prawie każda ma pojedyncze kwiaty najładniej kwitnie Mariatheressa obsypana pąkami i Vanessa.

W tym roku po długiej przerwie kupiłam klony palmowe Katsura i andropurpurea ml iże nie zmarzną. Zawsze mi.marzly 10 lat temu.

Ładny widoczek z tarasu.
Pozdrawiam
Mój ogrodowy pamiętnik 12:58, 16 paź 2021

Do góry
Martka napisał(a)
Świr o tej porze roku jest zrozumiały o innych też  Moja Lady of Shalott właśnie kwitnie

Potem skasuję zdjęcie.

Zostaw a nie kasuj. Od kiedy ja masz i jak duża rośnie bo muszę się nastawić psychicznie .
Ogród Basi i Romka 12:48, 16 paź 2021

Do góry
Dziś słońce na przemian z chmurami

Mój ogrodowy pamiętnik 12:48, 16 paź 2021

Do góry
Świr o tej porze roku jest zrozumiały o innych też  Moja Lady of Shalott właśnie kwitnie

Potem skasuję zdjęcie.
Ogród Basi i Romka 12:45, 16 paź 2021

Do góry
U mnie niewiele się już dzieje w ogrodzie

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 12:39, 16 paź 2021

Do góry
Judith napisał(a)
Psia sesja zdjęciowa

Musiałam się cofnąć, by tą gwiazdę zobaczyć sesja super i modelka też
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:14, 16 paź 2021

Do góry
Może to trochę pokaże wysokość tej skarpy. Mloda 130cm, stary 180cm

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 12:13, 16 paź 2021

Do góry
Też mam nie wiem czy to rutbekia czy jeżówka. Gdzieś miałam metkę jak się nazywa przy okazji gdzieś znajdę. U mnie od 7 lat w tym roku ja podzieliłam i ładne kępki utworzyła. To bardzo ładna rudbekia nie zawodna.

Nigdy jej nie sialam, ale nic nie szkodzi aby ją wysiać. Będę dzisiaj zbierać nasiona z Jeżowek to zbiore i z niej.
Jezowkowe nasiona trzeba wysiać na przełomie stycznia lutego. To i te wysieje zobaczymy. A już nic nie miałam siać.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:45, 16 paź 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
U mnie kosmosu to wyrastają na 2 metry i specjalnie nie kwitną.
W tym roku siąlam 2 razy sonatę i dwa razy bez sukcesu a takie piękne.

Dorotka dekoracje jak zwykle zachwycające.
A co się dzieje z tym adresem.
Nieraz tak bywa że chce się coś dobrze zrobić a efekt odwrotny.

Dostałam na święta telefon super nowoczesny zdjęcia wychodzą jak żyleta. Nie używam go bo nikt nie potrafi mi zgrać do nowego telefonu to co mam na starym. Musiałabym go zostawić w serwisie, ale nie mogę bo różne sprawy tam trzymam. I dalej posługuje się starym.

Dorotka zdrowia życzę pozdraeism
Swoje kosmosy długo podlewałam co dzień, później było sporo deszczów. Kwitną nieprzerwanie bardzo długo. Sama jestem nimi zauroczona.
Jak Ronin będzie miał czas, to się tym zajmie. Jak się nie da to założę drugi wątek.
Co do starego telefonu, może zgraj sobie wiadomości z niego na komputer, a później na pendriwe z wejściem do telefonu. W razie czego będziesz mogła sobie podpiąć i wyświetlić na telefonie zawartość z pendriwe.

Dziękuję za pochwałę
Wykorzystuję wszystkie ciepłe chwile na pobyt w ogrodzie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 11:28, 16 paź 2021

Do góry
Basieksp napisał(a)
Zawsze potrafisz czymś fajnym zaskoczyć cudne dynie, jesteś mistrzynią dekoracji nawet nie wiesz jak przez tą chwilę Ciebie tu brakowało Pozdrawiam
To bardzo miłe, co piszesz Cieszę się, że spodobały Ci się moje zastępcze dynie. Ostatnio plątanie sznurów mnie zajmuje. Próbuję swoich sił w makramach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies