Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 23:12, 28 maj 2022

Rabata z hakuro

Joann 07:25, 29 maj 2022

Justyś, Twój ogród nocą wygląda zjawiskowo!!! Zgapiam od Ciebie ilość lamp podświetlających rosliny. Miałam ograniczyć się tylko do murku i graba, ale zaszaleję Pięknie to wygląda! Masz jeszcze jakieś lampy stojące?
A poza tym, u Ciebiw to już busz na rabatach, czochy fioletowe ładniej się prezentują, ja mam kilka białych, ale szału nie robią. Być może w nieodpowiedniej kompozycji rosną.
Wiaan 11:20, 29 maj 2022

Justynka piękne fotki, czosnki przy oświetleniu wyglądają super. Sporo masz białych, których nie chciałaś, ale one dodają lekkości i są ciekawe bo rzadziej się je ogląda w ogrodach Oświetlenie w ogrodzie bajka
Widziałam u Ciebie rozchodniki w rządku w pierwszej linii. Miałam plan u siebie w zygzak w pomieszaniu że stipą i już sama nie wiem.
Wiaan 12:16, 29 maj 2022

Nie miałam wcześniej werbeny i mam ochotę na nią i jednocześnie się obawiam pisałyście, ze ją się albo kocha albo nienawidzi
Gdzieś u mnie w wątku doradzalyscie gdzie ją posadzić przy hortensjach, muszę znaleźć.

Justynka do kiedy zostawiasz liście tulipanów?

olciamanolcia 21:53, 29 maj 2022

Anetko Joann fakt-noca mój ogród jest bajkowy. O każdej porze roku..
Joann i bardzo dobrze ,że podświetlisz inne miejsca w ogrodzie- będę jeszcze doświetlała część z hakuro i donice przy domu. Być może już w czerwcu będzie gotowe-wszystko zależy od mojego Taty czy będzie mu się chciało

olciamanolcia 21:59, 29 maj 2022

Wiaan napisał(a)
Nie miałam wcześniej werbeny i mam ochotę na nią i jednocześnie się obawiam pisałyście, ze ją się albo kocha albo nienawidzi
Gdzieś u mnie w wątku doradzalyscie gdzie ją posadzić przy hortensjach, muszę znaleźć.

Justynka do kiedy zostawiasz liście tulipanów?

Anetko niektóre tulipany już wycięłam do zera -te żółte przed wszystkim . Czarne jeszcze kwitną, a te przy platanach zaraz przykryją rozplenice także dam im zbrzydnąć do końca- i tak nie będą widoczne.

odnośnie werbeny-ja ja kocham i ona mnie też siewek mam multum-na pewno ja przerzedzę, a i z ubiegłorocznych sadzonek wypuściła nowe pędy
Jak jej pozwolisz-będzie się panoszyć i buszyć rabaty-jak utemperujesz-będzie jak u Wiolki-posłuszna w linii Także jednym słowem SADŹ- werbena jest obowiązkowa
Judith 22:35, 29 maj 2022

Ja werbenę kocham, a ona mnie nie . W zeszłym roku miałam mnóstwo siewek, wyrosły na metr, ale nie zakwitła ani jedna .
LIDKA 22:45, 29 maj 2022

olciamanolcia napisał(a)
Trochę czochów

Pięknie wszędzie masz.

Czy to ten szpaler miscantów wspomniany u mnie. Ten na 4 foto?
olciamanolcia 22:48, 29 maj 2022

Lidio oto miskanty. Zdjęcie z połowy lipca

ML
miskanty cukrowe -przy pierwszych dwóch platanach
Miskanty Rotsilber-te w tle po prawej

MartaCho 22:49, 29 maj 2022

Justyś, coś mało tych czosnków masz! Jakieś 100?
Ponoć dwuletnie cebule po przekwitnięciu można wykopać i podzielić… Hmm…