Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród... 09:29, 19 lis 2021

Do góry
Witam serdecznie w listopadowy dzień. Ogród przygotowany do zimy. Na rabatach bylinowych rozłożyłam obornik, rozsypałam mączkę skalną, trochę piasku i wszystko przykryłam kompostem. Rabat nie przekopałam, ponieważ przy kopaniu uszkadzam cebulki kwiatowe. Mam nadzieję, że taka kołderka zabezpieczy rośliny przed mrozem.

Liście z trawnika zebrałam kosiarką, to szybszy i łatwiejszy sposób, niż machanie grabiami.

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 09:19, 19 lis 2021

Do góry

Dalej stoją i cieszą oko.

Za drzwiami do ogrodu... 01:55, 19 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Bardzo elegancki tunelik Aniu Dobra decyzja Ja mam w planach szklarenkę, ale taką dla ubogich bo obijemy folią a nie szkłemkonstrukcję zrobimy samiSporo roślin jeszcze u Cię w kwieciu, teraz cieszą podwójnie bo to już ostatnie kwitnienia

Zbyt droga ta nasza inwestycja i pewnie bezzwrotna... Ale swoje pomidorki najlepsze i najzdrowsze takie swoje warzywka Oby w tunelu udało się bardziej uniknąć tej zarazy, która je atakuje w gruncie. Ostatnio zbyt krótki zbiór A tak może będą wcześniej i dłużej
Bardzo jestem ciekawa tych nowych dla mnie doświadczeń tunelowych
Ogród nadal czeka na mnie, liście niedograbione, wycinanie bylin nie skończone trawy nie powiązane, cebule też jeszcze czekają, a ja kuruję zatoki, oprócz pracy dodatkowo babciuję na pełen etat, bo wnuki też na razie nie w przedszkolu
Cóż- życie! Mam tylko nadzieję ,że pogoda jeszcze trochę wytrzyma i da jeszcze porobić co zaplanowałam?! Ale przebieram łapkami niecierpliwie!
Jesień pięknie malowała ogrody,łysawo już, ale coś tam jeszcze nawet kwitnie

Ogród z koniczynką 23:24, 18 lis 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Gratuluję wyczucia okiem

To wyczucie mam chyba dobre, bo już wielokrotnie moje spostrzeżenia, że coś jest nierówne, sprawdzały się...a Tata mi mówił, że mam "poziomicę w oczach"...
Pamiętam, jak na początku pan koparkowy równał nam działkę - 80 wywrotek nawiezionej ziemi - następnie sami rozsypaliśmy 10 wywrotek czarnoziemu, po tych pracach stwierdziłam, że jest nierówno...no i rzeczywiście tak było, ale eM nie chciał tego poprawiać, a ja zawzięłam się i szpadlem zbierałam ziemię do taczki i wysypywałam tam gdzie było niżej...Udało się więc wyrównać, narobiłam się ale byłam szczęśliwa

A wcześniej sama rozsypałam 6 wywrotek ziemi, usypując 2 metrowy pas, przy ogrodzeniu, by koparkowy nie musiał podjeżdżać tak blisko, gdyż widziałam u sąsiadów, jak nieopatrznie zawracał i zerwał im część siatki...Może to był koparkowy pierdoła, no ale im uszkodził...

ed. chciałam wkleić to zdjęcie, ale coś nie udało się... A jednak się udało...

Grab - Carpinus 22:25, 18 lis 2021

Do góry
Posadz graby co co 30cm ilość dostosuj do podstawy jaką ma mieć stożek w podstawie

Chyba że stożek ma być na pniu wtedy szukaj graba z wyraźnym przewodnikiem i dużą ilością odchodzących od niego gałązek bocznych
Ogród z koniczynką 21:28, 18 lis 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
[img
Od powrotu z działki zauważyliśmy, że odwiedza nas w patio taki oto jegomość...czarnidełko. Nie pozostało mi nic innego, jak wystawić miseczkę i go karmić...Do jedzenia przychodzi regularnie, ale jest bardzo płochliwy i nie pozwala zbliżyć się do niego, zaraz szybko ucieka... Może z czasem się oswoi? Posypia na ławce, bo mu tu nie wieje ani nie pada na niego. Młody kotek więc niech tu mieszka.

Mam nadzieje że jakoś zimę przebiduje. Szkoda by go było.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:32, 18 lis 2021

Do góry
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 20:12, 18 lis 2021

Do góry
Wiecej inspiracji z dzisiejszej wycieczki w drugim wątku

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 20:09, 18 lis 2021

Do góry
Jutro dodam co przytuliłam.... a jest tego trochę. Małż tylko dech stracił na chwilę jak to zobaczył w garażu....

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 20:08, 18 lis 2021

Do góry
Ten ambrowiec pewnie ma z 15 lat a wcale nie taki duży jest.

W tym sklepie mieli świetne kury - jedna się zapędziła do sklepu z ozdobami na BN.ale było tego!!!! Ło hoho

Ostatnie zdj to coś zimozielonego prowadzonego na stelażu. Cena niezbyt fajna.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 20:04, 18 lis 2021

Do góry

Ogromne ambrowce za jedyne 385 EUR.
Zrobiłam sobie spacer po części gdzie są drzewka do kopania - na zdj green pillar, piękny.
Pięknie podkrzesane kameleon z dyniami.
Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 20:03, 18 lis 2021

Do góry
Zwykły Buk ale tak ładny że za 18.50 Szkoda było go zostawić. Odmianowe w tej szkółce były droższe.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:56, 18 lis 2021

Do góry
Parocja perska rozpychana na boki - mysle że po latach bedxje fajny efekt.

Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ 19:49, 18 lis 2021

Do góry
Ahhh co to był za dzien! Nawet pogoda się stawiła na wycieczce!
Takie wjazdy to ja lubię! Połączenie stożków z buków i cisów.

Małymi krokami-Ogród Wioli 19:15, 18 lis 2021

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Widok z altany bardzo lubię

Koniec... Następne fotki w grudniu...

Ja chyba cały dzień bym siedziała w tej Twojej altanie pięknie
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:21, 18 lis 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)
A teraz zmiana klimatu.
Idziemy na dolną rabatę!
To jest pstrokato nieco

I tu bajka moje klimaty
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:20, 18 lis 2021

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Coś pieknego
Cały ogród przeuroczy )
Ogród z koniczynką 18:12, 18 lis 2021

Do góry

Od powrotu z działki zauważyliśmy, że odwiedza nas w patio taki oto jegomość...czarnidełko. Nie pozostało mi nic innego, jak wystawić miseczkę i go karmić...Do jedzenia przychodzi regularnie, ale jest bardzo płochliwy i nie pozwala zbliżyć się do niego, zaraz szybko ucieka... Może z czasem się oswoi? Posypia na ławce, bo mu tu nie wieje ani nie pada na niego. Młody kotek więc niech tu mieszka.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 17:56, 18 lis 2021

Do góry
Agatorek napisał(a)
Kasiu, co tam u Was?

Przychodzę do Ciebie w sprawie grabów. Czy mogłabyś kiedyś, w wolniejszej chwili (haha ) zrobić im fotkę? Iwonka pisze, że to już kolosy.

dzis odpaliłam forum dopiero po dłuższej przerwie i zobaczyłam Twoje pytanie. Jutro cykne fotkę tymczasem mogę Wam pokazać moich kilka zaległych obrazków roślinnych

Małymi krokami-Ogród Wioli 14:33, 18 lis 2021

Do góry
Widok z altany bardzo lubię

Koniec... Następne fotki w grudniu...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies