Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 15:19, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
teraz patrzę że w niedziele nie ma już wystawy szkoda w tym roku też niestety się nie wybiorę

jutro ostatni dzień, czyli za rok wcześniej pomyśl o tym.
Tu ma być ogród :) 15:17, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

złocień super, warto je mieć nie wiem czy będzie do tego rozchodnika pasowała jeżówka green jewel :/ ja osobiście średnio to widzę..... warto by się było zainteresować moim zdaniem jeżówką white dauble delight - świetna sprawdzona odmiana która pięknie przyrasta i rośnie zdecydowanie lepiej niż green jewel a jak chcesz jednak coś bardziej w limonkowym kolorze to jeżówka honeydew będzie bardziej pasowała
popatrzyłam jeszcze sobie na tego rozchodnika i myślę,że fiolet też by do niego pasował

Fiolet faktycznie ładnie by z tym rozchodnikiem wyglądał, ale z fioletów to ja mam jedynie dzwonki skupione i szałwię caradonna.
Tu ma być ogród :) 15:15, 02 wrz 2016

Do góry
Anita, Ania, Wy obie laski jesteście, przypuszczam, że cokolwiek założycie to we wszystkim super wyglądacie.
Tu ma być ogród :) 15:02, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Aaaaaa, jak można mieć focha jak się ma tak ślicznie w ogrodzie ja się zapytuję???. Najchętniej zacytowałabym wszystkie fotki.
Całości zaległości nie nadrobię, ale gdzieś mi się tu przewinęła wzmianka o jeżówkach Green Jewel i szczerze mogę je polecić. Są dość niskie (40-50 cm), sztywne i bardzo długo trzymają kwiaty. Moje ulubione
Tu ma być ogród :) 14:36, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

by to pech, że też nie mam nic zgniłozielonego, przynajmniej bym modnie jutro była, a tu zonk

Czyli będziesz wygodnie w jeansach i koszulce?
Tu ma być ogród :) 14:32, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

by to pech, że nie mam nic zgniłozielonego, przynajmniej bym modnie jutro była, a tu zonk

Zapraszam do mnie Ale zgnilozielony ze złotym? Sam bym na to nie wpadł, ale Raz przyszedł do nas gościu właśnie w tych barwach w białych trampkach ze złotymi wstawkami - mega to wyglądało Ale buty valentino, wiec nie mogło być inaczej
Tu ma być ogród :) 14:24, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

no mowię co jest moc i jeszcze zloto w dodatkach np guziki przy bluzce

by to pech, że też nie mam nic zgniłozielonego, przynajmniej bym modnie jutro była, a tu zonk
Tu ma być ogród :) 14:22, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

złocień super, warto je mieć nie wiem czy będzie do tego rozchodnika pasowała jeżówka green jewel :/ ja osobiście średnio to widzę..... warto by się było zainteresować moim zdaniem jeżówką white dauble delight - świetna sprawdzona odmiana która pięknie przyrasta i rośnie zdecydowanie lepiej niż green jewel a jak chcesz jednak coś bardziej w limonkowym kolorze to jeżówka honeydew będzie bardziej pasowała
popatrzyłam jeszcze sobie na tego rozchodnika i myślę,że fiolet też by do niego pasował

Mam dwie jeżówki białe które mogą nimi być, ale kupowane bez nazwy, to pewności nie mam, muszę spróbowac je zidentyfikować, a w ogóle to z jeżówkami musze zrobić porządek, bo na brzozowej mam ich trochę i rosną jakby nie mogły, pewnie im brzozy zabierają cała wilgoć, musze je stamtąd zabrać.
Tu ma być ogród :) 14:20, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

granatowy ja też, zgniłozielonego chyba nic nie mam

ja też nigdy nie miałam ale fundłam sobie spotkanie ze stylistka i Ameryke odkryłam jestem Pani jesień i zgniła zieleń to moj kolor teraz szukam marynarki takiej żołnierskiej w tym kolorze
ciuchowo się zrobiło
Tu ma być ogród :) 13:51, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

ja sie zwłaszcza w marynarkach lubuje w tym kolorze ale generalnie najbardziej lubię białe bluzki, koszule, marynarki
Tu ma być ogród :) 13:48, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ni stąd ni zowąd okazuje się, że prawdopodobnie będę jutro na wystawie ZtŻ.
Muszę zerknąć do tego wątku, co tam pouzgadnialiście.

SUPER! ja jutro nie mogę jechać bo mam pracę ale kurde tak bym chciała w niedziele jechać...... ale czy ja mojego narzeczonego zdołam namówić na wypad? nie wiem
Tu ma być ogród :) 13:47, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

jeśli dam tu rozchodnika, to już bez brązowych traw.
Złocienia nie znam, jeśli byłby kremowy to można pomyśleć. A jakby zamiast tego jeżówki Green Jewel?

Tu ma być ogród :) 13:43, 02 wrz 2016

Do góry
Ni stąd ni zowąd okazuje się, że prawdopodobnie będę jutro na wystawie ZtŻ.
Muszę zerknąć do tego wątku, co tam pouzgadnialiście.
Tu ma być ogród :) 13:41, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

uwielbiam zgniło zielony kolor w ubiorzse granatowy też !

Tu ma być ogród :) 13:38, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
co do brązowej trawy buchananii to miałam w zeszłym sezonie, mi się podobała aczkolwiek jest dyskusyjnej urody bo w śród rodziny byłam jedyna która zachwycała się jej urodą a mój narzeczony wręcz nie mógł patrzeć jak ją kupuje hahah
niestety zima zweryfikowała mą miłość do tej trawy... po prostu nie dała rady i ogólnie raczej z jej zimowaniem ciężka sprawa

Ja ją lubię najbardziej z wszystkich brązowych traw, u mnie super przezimowała, jest gigantyczna, kwitnie, to pewnie gdzieś się porozsiewa.
Bronze Form się gorzej u mnie spisała, bo 3 mi wypadły, a te co zostały podzieliłam wiosną i rosną.
Kiedyś też nie pałałam do brazowych traw sympatią.
Tu ma być ogród :) 13:36, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)

super pomysł ale ogólnie jak pozostawisz na tej rabacie i dasz do tego rozchodnika brązowe trawy i to tak żeby rosły obok siebie to moim zdaniem zleje się to za bardzo, ja pomyślałam o kremie nawet takiej wchodzącą w zółć i nawet mam rośline do zaproponowania złocień banana cream ( on nie jest taki żółty jak na fotkach z netu, mam tą odmianę i w rzeczywistości na prawdę jest piękny )

jeśli dam tu rozchodnika, to już bez brązowych traw.
Złocienia nie znam, jeśli byłby kremowy to można pomyśleć. A jakby zamiast tego jeżówki Green Jewel?

Tu ma być ogród :) 13:26, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na fotce widać 3 sadzonki, a w ogóle mam 5 szt.

Zastanawiam się czy nie zrobić z niego obwódki na brzozowej, za nim byłyby (są) rozplenice hameln, a jeszcze gdzieś w tle z rozplenic wynurzają sie berberysy Orange Dream.

super pomysł ale ogólnie jak pozostawisz na tej rabacie i dasz do tego rozchodnika brązowe trawy i to tak żeby rosły obok siebie to moim zdaniem zleje się to za bardzo, ja pomyślałam o kremie nawet takiej wchodzącą w zółć i nawet mam rośline do zaproponowania złocień banana cream ( on nie jest taki żółty jak na fotkach z netu, mam tą odmianę i w rzeczywistości na prawdę jest piękny )
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:20, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Molinie the best!
Moje na razie w przechowalniku rosną, ale jak powstanie miejsce na ognisko beda rosly wokol niego i licze na taki efekt przysloniecia jak Tobie daje trzcinnik.

chyba sa jednak bardzoej ażurowe i rozchodzą się na boki, musisz im przewidziec trochę na szerokość miejsca
Tu ma być ogród :) 13:02, 02 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)

No właśnie plany są to już coś U mnie też wszystko w martwym punkcie stanęło bo EM teraz mniej dyspozycyjny jest praca go pochłania i tak już będzie do jesieni więć nie wiem czy uda mi się coś jeszcze zdziałać ale tak bardzo bym chciała

No właśnie u mnie praca eMa wiele rzeczy blokuje, albo go nie ma, a jak już jest to zmęczony i kwestie, które od niego zależą stoją od miesięcy w miejscu, ale wierzę, że jeszcze jesienią coś się wydarzy, odpuszczać nie zamierzam.
Tu ma być ogród :) 12:58, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
fajne są takie nieoczywiste zestawienia ja ostatnio uwielbiam siebie w zgniło zielonej bluzce i granatowych portkach co kiedyś było nie dopuszczalne a do granatu tylko błękit

brzmi ciekawie, kurka a ja śmigam ciągle w tych samych zestawach, kiedyś miałam fazę na ciuchy dla siebie, potem miałam fazę na ciuchy dla córki, a teraz wolę rośliny kupić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies