Aaaaaa, jak można mieć focha jak się ma tak ślicznie w ogrodzie ja się zapytuję???. Najchętniej zacytowałabym wszystkie fotki.
Całości zaległości nie nadrobię, ale gdzieś mi się tu przewinęła wzmianka o jeżówkach Green Jewel i szczerze mogę je polecić. Są dość niskie (40-50 cm), sztywne i bardzo długo trzymają kwiaty. Moje ulubione
Zapraszam do mnie Ale zgnilozielony ze złotym? Sam bym na to nie wpadł, ale Raz przyszedł do nas gościu właśnie w tych barwach w białych trampkach ze złotymi wstawkami - mega to wyglądało Ale buty valentino, wiec nie mogło być inaczej
Mam dwie jeżówki białe które mogą nimi być, ale kupowane bez nazwy, to pewności nie mam, muszę spróbowac je zidentyfikować, a w ogóle to z jeżówkami musze zrobić porządek, bo na brzozowej mam ich trochę i rosną jakby nie mogły, pewnie im brzozy zabierają cała wilgoć, musze je stamtąd zabrać.
ja też nigdy nie miałam ale fundłam sobie spotkanie ze stylistka i Ameryke odkryłam jestem Pani jesień i zgniła zieleń to moj kolor teraz szukam marynarki takiej żołnierskiej w tym kolorze
ciuchowo się zrobiło
SUPER! ja jutro nie mogę jechać bo mam pracę ale kurde tak bym chciała w niedziele jechać...... ale czy ja mojego narzeczonego zdołam namówić na wypad? nie wiem
złocień super, warto je mieć nie wiem czy będzie do tego rozchodnika pasowała jeżówka green jewel :/ ja osobiście średnio to widzę..... warto by się było zainteresować moim zdaniem jeżówką white dauble delight - świetna sprawdzona odmiana która pięknie przyrasta i rośnie zdecydowanie lepiej niż green jewel a jak chcesz jednak coś bardziej w limonkowym kolorze to jeżówka honeydew będzie bardziej pasowała
popatrzyłam jeszcze sobie na tego rozchodnika i myślę,że fiolet też by do niego pasował
Ja ją lubię najbardziej z wszystkich brązowych traw, u mnie super przezimowała, jest gigantyczna, kwitnie, to pewnie gdzieś się porozsiewa.
Bronze Form się gorzej u mnie spisała, bo 3 mi wypadły, a te co zostały podzieliłam wiosną i rosną.
Kiedyś też nie pałałam do brazowych traw sympatią.
jeśli dam tu rozchodnika, to już bez brązowych traw.
Złocienia nie znam, jeśli byłby kremowy to można pomyśleć. A jakby zamiast tego jeżówki Green Jewel?
super pomysł ale ogólnie jak pozostawisz na tej rabacie i dasz do tego rozchodnika brązowe trawy i to tak żeby rosły obok siebie to moim zdaniem zleje się to za bardzo, ja pomyślałam o kremie nawet takiej wchodzącą w zółć i nawet mam rośline do zaproponowania złocień banana cream ( on nie jest taki żółty jak na fotkach z netu, mam tą odmianę i w rzeczywistości na prawdę jest piękny )
No właśnie u mnie praca eMa wiele rzeczy blokuje, albo go nie ma, a jak już jest to zmęczony i kwestie, które od niego zależą stoją od miesięcy w miejscu, ale wierzę, że jeszcze jesienią coś się wydarzy, odpuszczać nie zamierzam.
brzmi ciekawie, kurka a ja śmigam ciągle w tych samych zestawach, kiedyś miałam fazę na ciuchy dla siebie, potem miałam fazę na ciuchy dla córki, a teraz wolę rośliny kupić