Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 12:54, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No będzie, tylko pytanie kiedy, chciałabym żeby fundament powstał na jesieni, ale czy się uda, to nie wie nikt.

No właśnie plany są to już coś U mnie też wszystko w martwym punkcie stanęło bo EM teraz mniej dyspozycyjny jest praca go pochłania i tak już będzie do jesieni więć nie wiem czy uda mi się coś jeszcze zdziałać ale tak bardzo bym chciała
Tu ma być ogród :) 12:52, 02 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pamietam poamietam.czy to znaczy że ścianka będzie?

No będzie, tylko pytanie kiedy, chciałabym żeby fundament powstał na jesieni, ale czy się uda, to nie wie nikt.
Tu ma być ogród :) 12:51, 02 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

oooo tak brązowe trawy to byłby czad

będę się zastanawiać, bo już mi po głowie chodziły brązowe trawy z różowymi zawilcami lub różami MW, a tu teraz jeszcze rozchodniki proponujecie.
Mam 5 ogromnych Buchannani, jak przetrwają zimę to będę je dzielić.
Tu ma być ogród :) 09:52, 02 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na by ok.ale na tej rabacie masz takie swobodne preriowe nasadzenia.obwódką może dodalaby niepotrzebnie formalizmu

o tym nie pomyślałam...

Będę tam darn zrywać, bo powiększam w końcu tą rabatę (pamiętasz może jak wiosną radziliście całą rabatę gdzie ma być ścianka mocno poszerzyć) to może łatwiej mi będzie sobie wszystko wyobrazić, jak już wyłoni się jej ostateczny kształt.
Tu ma być ogród :) 09:44, 02 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja bym do tego rozchodnikach dała albo coś w turkusie/szarości/srebrze np trawy i tam chyba masz nawet Ml.albo w drugą stronę Brazowe trawy (ja to mówię choć ich nie lubię)

O brązowych trawach też myślałam.
A co myślisz o tej obwódce na brzozowej?
Tu ma być ogród :) 09:43, 02 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.

Takich jak na drugim zdjęciu jest dosłownie kilka szt, natomiast mączniak sobie nieźle poczyna.

Masz rację wstawię tam te fotki - ale sama mam świadomość, że na te graby spadły wszystkie możliwe plagi egipskie i z opryskiwaczem pewnie długo się nie rozstanę, a ja tak nie lubię pryskać!
Tu ma być ogród :) 09:39, 02 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
rozchodnik piękny, coś kremowego by do niego pasowało długo u ciebie rośnie?mile masz tam sadzonek?

Na fotce widać 3 sadzonki, a w ogóle mam 5 szt.

Zastanawiam się czy nie zrobić z niego obwódki na brzozowej, za nim byłyby (są) rozplenice hameln, a jeszcze gdzieś w tle z rozplenic wynurzają sie berberysy Orange Dream.

Tu ma być ogród :) 09:35, 02 wrz 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dzięki.Taki inny, Ciekawy ten rozchodnik.
I sporo go masz.Fajnie to wyglada razem.Brawo!!

Coraz więcej odmian rozchodników mi się podoba, roślina, która długo była w niełasce, teraz przeżywa renesans.
Tu ma być ogród :) 09:32, 02 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Z serii "co mi spędza sen z powiek" - Mączniak i szpeciele (???) na grabach.

Chyba czeka mnie seria oprysków - co byście radzili użyć?
Na mączniaka to nawet coś mam, ale nie wiem jak z tymi szpecielami, bo ponoć to nie jest dobry moment na wybicie ich - ale niedawno chyba Marzena pisała, że Envidor można stosować przez cały sezon, poprawcie jeśli się mylę.

To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.
Tu ma być ogród :) 09:03, 02 wrz 2016

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękne te twoje trawy!1
A pod nmi co to takiego, rozchodniki??

Tak Aniu, rozchodnik Red Cauli - chyba przez ten bijący po oczach kolor, tak zwraca na siebie uwagę.
Tu ma być ogród :) 09:01, 02 wrz 2016

Do góry
Z serii "co mi spędza sen z powiek" - Mączniak i szpeciele (???) na grabach.

Chyba czeka mnie seria oprysków - co byście radzili użyć?
Na mączniaka to nawet coś mam, ale nie wiem jak z tymi szpecielami, bo ponoć to nie jest dobry moment na wybicie ich - ale niedawno chyba Marzena pisała, że Envidor można stosować przez cały sezon, poprawcie jeśli się mylę.
http://www.bayercropscience.pl/att/2/_produkt/etykieta/143796063754feca75109c1.pdf

Tu ma być ogród :) 08:57, 02 wrz 2016

Do góry
Luki napisał(a)
U mnie też tyta obowiązkowo ale to było dawno, za to zdjęcie też jeszcze mam... ciekawe co mnie tak cieszyło wtedy

Łukasz, wtedy to chyba słodyczy było jak na lekarstwo, więc z każdego smakołyka dzieciaki się cieszyły, nie to co dziś...
Tu ma być ogród :) 08:55, 02 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Rozchodnik bardzoooo mi się podoba.

Mirella, dużo osób już mnie o niego pyta, co mnie dziwi, bo kolor jego taki raczej mało forumowy

Agnieszka chciała fotkę od frontu, no to proszę - szukam dla niego innego miejsca i towarzystwa, teraz jest obok berberys Admiration i nie jest to dobre połączenie.

Tu ma być ogród :) 08:49, 02 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Na córcię się nie załapałam

Marzenka, może da się jakoś na to zaradzić
Tu ma być ogród :) 08:48, 02 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
ten śląski zwyczaj prezentowych rożków/tyty to chyba mocno niemiecki jest?
w Polsce chyba nigdzie nie ma takich zwyczajów ..chyba tylko na Śląsku i własciwie to u ciebie pierwszy raz widzę w praktyce

Miałaś rację Justynko, z Niemiec ten zwyczaj przywędrował i tylko na Śląsku praktykowany, a pewnie wszystkie pierwszaki by tak chciały

http://gosc.pl/doc/3422583.Tyta-czyli-czego-wiekszosc-polskich-dzieci-moze-zazdroscic
Tu ma być ogród :) 22:23, 01 wrz 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Slicznie jej w granatowej sukience buziaczki

To jej ulubiony kolor
Tu ma być ogród :) 22:22, 01 wrz 2016

Do góry
malkul napisał(a)
śliwki masz swoje czy kupujesz?

Ja warzywka i owoce na przetwory od rodzinki ze wsi zawsze mam.
Tu ma być ogród :) 22:21, 01 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Edytko fajna ta Twoja pierwszoklasistka
No i tyta musi być!

Ania, nawet nie wiem czy na całym Śląsku ten zwyczaj jest, bo ja przybysz i dostosowujemy się do tego co tu zastalismy.
Tu ma być ogród :) 22:19, 01 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Pięknie córcię wyprawiłaś.
Nie znam zwyczaju tyty.
To, co ty przygotowałaś- dostaje inne dziecko, czy twoje?
Jak to wygląda?
U nas pierwszaków w tym roku nie ma.
A normalnie pasowane są wielgachnym ołówkiem większym od nich po ramieniu, jak rycerze i dostają coś słodkiego od pani.
Twoja biała rabata cudna. Czy artemis duża ci urosła?
Ile na szerokość miejsca zostawić? Muszę moją przenieść, bo tam szpaler hortensji będzie. Teraz kwitnie, więc czekam. Ale twoje są większe chyba...

Tez ja lubię w takiej eleganckiej wersji .
Tytę szykuje ktoś z rodziny, pierwszaki idą z nią do szkoły i tam rozpakowują i wcinają smakołyki
Pasowanie wielgachnym ołówkiem tez było.

Moje Artemiski mają ponad 1 m średnicy.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:16, 01 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Co jedno zdjęcie to piękniejsze!
Podoba mi się ten kwitnący miskant.
Na niektorych moich zawilcach Whirlwind tez sa takie plamy i one słabo rosną, sama jestem ciekawa co to takiego.

Mi też FO przypadl do gustu dlatego powiększyłam poletko
No wlaśnie i co zapodałaś swoim? A z których bialych jesteś najbardziej zadowolona?
Dziękuję Edytko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies