No właśnie plany są to już coś U mnie też wszystko w martwym punkcie stanęło bo EM teraz mniej dyspozycyjny jest praca go pochłania i tak już będzie do jesieni więć nie wiem czy uda mi się coś jeszcze zdziałać ale tak bardzo bym chciała
będę się zastanawiać, bo już mi po głowie chodziły brązowe trawy z różowymi zawilcami lub różami MW, a tu teraz jeszcze rozchodniki proponujecie.
Mam 5 ogromnych Buchannani, jak przetrwają zimę to będę je dzielić.
Będę tam darn zrywać, bo powiększam w końcu tą rabatę (pamiętasz może jak wiosną radziliście całą rabatę gdzie ma być ścianka mocno poszerzyć) to może łatwiej mi będzie sobie wszystko wyobrazić, jak już wyłoni się jej ostateczny kształt.
Takich jak na drugim zdjęciu jest dosłownie kilka szt, natomiast mączniak sobie nieźle poczyna.
Masz rację wstawię tam te fotki - ale sama mam świadomość, że na te graby spadły wszystkie możliwe plagi egipskie i z opryskiwaczem pewnie długo się nie rozstanę, a ja tak nie lubię pryskać!
Zastanawiam się czy nie zrobić z niego obwódki na brzozowej, za nim byłyby (są) rozplenice hameln, a jeszcze gdzieś w tle z rozplenic wynurzają sie berberysy Orange Dream.
To moje graby inaczej jednak wyglądają ... nie mają tych brązowych plam, które pokazałaś na drugim zdjęciu i u moich liście są jakieś takie węższe ... Ja bym czym prędzej wstawiła zdjęcia w wątku o chorobach.
Z serii "co mi spędza sen z powiek" - Mączniak i szpeciele (???) na grabach.
Chyba czeka mnie seria oprysków - co byście radzili użyć?
Na mączniaka to nawet coś mam, ale nie wiem jak z tymi szpecielami, bo ponoć to nie jest dobry moment na wybicie ich - ale niedawno chyba Marzena pisała, że Envidor można stosować przez cały sezon, poprawcie jeśli się mylę. http://www.bayercropscience.pl/att/2/_produkt/etykieta/143796063754feca75109c1.pdf
Mirella, dużo osób już mnie o niego pyta, co mnie dziwi, bo kolor jego taki raczej mało forumowy
Agnieszka chciała fotkę od frontu, no to proszę - szukam dla niego innego miejsca i towarzystwa, teraz jest obok berberys Admiration i nie jest to dobre połączenie.
Tez ja lubię w takiej eleganckiej wersji .
Tytę szykuje ktoś z rodziny, pierwszaki idą z nią do szkoły i tam rozpakowują i wcinają smakołyki
Pasowanie wielgachnym ołówkiem tez było.
Mi też FO przypadl do gustu dlatego powiększyłam poletko
No wlaśnie i co zapodałaś swoim? A z których bialych jesteś najbardziej zadowolona?
Dziękuję Edytko