Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Złotooki 07:17, 23 kwi 2019

Do góry
Pootwierać okna i drzwi w słoneczny dzień, wylecą na zewnątrz.
Życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych 2019 14:43, 20 kwi 2019

Do góry
Przesyłamy gorące życzenia świąteczne. Aby się Wam darzyło i w domu i w ogrodzie!

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:40, 19 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Jak się ogarniemy, to w długą majówkę
Marzę aby trawniki wzeszły, a zimno w nocy i trochę to potrwa.

Oj byłoby cudownie, akurat nigdzie nie wyjeżdżamy więc koniecznie muszę to zobaczyć
Zakup kosiarki - dylemat 07:19, 19 kwi 2019

Do góry
karolafranek napisał(a)
Witam!
Mam problem z kosiarką elektryczną - właśnie odmówiła posłuszeństwa... a w majówkę miałam zamiar zrobić porządek z chaszczami
Teraz się zastanawiam: spróbować ją naprawić - mąż ma serwis elektroniki AGD, więc sprzęt i wiedzę raczej posiada - czy nie truć (_!_) i od razu iść do sklepu po nówkę sztukę :?
Co Wy byście zrobili?

Ocenić czy naprawa jest droższa od zakupu nowej, ocenić stan kosiarki, ale to nie do nas należy ocena.
Ogrodowisko - ogrody pokazowe, dni otwarte 07:17, 19 kwi 2019

Do góry
Planujemy dni otwarte w długą majówkę, szkoda nie pokazać tych doniczek z kwitnącym kwieciem.
Mamy obecnie zasiane nowe trawniki i czekamy - niech się ociepli, niech chociaż się zazieleni

Ogłosimy po świętach.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:16, 19 kwi 2019

Do góry
kasia_c napisał(a)
Przepiękny ten ogród. Kiedy następne dni otwarte? W tym roku mus zajrzeć.

Jak się ogarniemy, to w długą majówkę
Marzę aby trawniki wzeszły, a zimno w nocy i trochę to potrwa.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:14, 19 kwi 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kolejne wezwanie może namiastka stepu, prerii w "Mojej Anglii" jak kolekcja niech hasaja dziko (na wesoło to tylko pomysl)

Oglądając prace za głowę się łapie w którym miejscu Danusiu jesteś z realizacją bliżej końca czy dalej. Wiadomo że zawsze będzie praca chodzi mi o zagospodarowanie tego dużego terenu.

Pozdrawiam

Dobry pomysł z ogrodem preriowym, zagajnik brzozowy i dalej preria, pofalowany teren. ,meandrujące łąki...rozmarzyłam się ... i galopujące konie ustawione na kłodach spalonego drewna... działa wyobraźnia
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:28, 18 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie odkażam, ale kiedyś Witek mi zapowiedział że będzie w parniku prażył ziemię. Używam własnego kompostu, co roku cylindry napełniam świeżą ziemią. Nie odkażam, mam awersję do chemicznego odkażania. Jedyne jakie akceptuję - termiczne - prażenie w wys. temp.

Warto podpiec ziemię do siewek w piekarniku.

w jednym ogrodnictwie w ktorym czasami kupuje praza ziemie. Kiedys bylam tam z grupa ogrodnikow i oprowadzal nas wlasciciel i wlasnie o tym prazeniu opowiadal, chwalil sie, ze jako jedyny w okolicy ma taki piec. Oni produkuja glownie kwiaty na groby i na parapety i w ich doniczkach nie ma chwastow.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:09, 18 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Teraz mam już kolekcję koni, muszę im rabatę wymyślić

Kolejne wezwanie może namiastka stepu, prerii w "Mojej Anglii" jak kolekcja niech hasaja dziko (na wesoło to tylko pomysl)

Oglądając prace za głowę się łapie w którym miejscu Danusiu jesteś z realizacją bliżej końca czy dalej. Wiadomo że zawsze będzie praca chodzi mi o zagospodarowanie tego dużego terenu.

Pozdrawiam
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:57, 18 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A mi chłopaki niektóre pęcherznice ścięli do gołej ziemi Odbijają na szczęście.

Danusia, te krzaki zawsze odbiją, ale gdyby tak wyciąć te na pniu, to nie wiem, choc ja mocno tnę
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:55, 18 kwi 2019

Do góry
A mi chłopaki niektóre pęcherznice ścięli do gołej ziemi Odbijają na szczęście.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 07:54, 18 kwi 2019

Do góry
Oj tam, zaraz pikuś
Nawożenie, zasilanie trawnika 07:52, 18 kwi 2019

Do góry
kamil_kluczbork napisał(a)
Polecono mi Yara Mila Complex... co sądzicie o tym nawozie, nada sie?

Od kilku lat "trabimy" o tym nawozie, a ty się pytasz. Nada się.
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 07:49, 18 kwi 2019

Do góry
Asiaczek2504 napisał(a)
Witam,mam problem dotyczący tui.Sa one brązowe i suche.Sa takie juz 2 lata(odkąd kupilam działkę). Proszę o pomoc.Da sie je jakoś uratować?Jeżeli nie to czy na ich miejsce mozna posadzić nowe tuje?

Dziekuje.

Nie wiem co było przyczyną, ale jeszcze czegoś takiego nie widziałam.
Moim zdaniem wykopać z korzeniami, wymienić ziemię i można sadzić, tylko zastanów się co się stało, może ktoś pryskał działkę herbicydem i poszło po tujach?

Może ktoś jeszcze się wypowie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 06:58, 18 kwi 2019

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Patrzę na tą fotkę z pawilonem ....tak już pięknie ziemia wyrównana była i znów trzeba równać. Ja bym eMusia chyba udusiła gdybym coś takiego zobaczyła.....a może nie bo gdyby takie stożki były powodem to pewnie nie

Kopareczka Sylwio i zrobione, a na razie tak być musi, cała ziemia już rozplanowana gdzie ma iść
Tamte hałdy z tyłu to były, systematycznie potzrebna ziemia jest mieszana i dowożona.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 05:03, 18 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witek wytycza w terenie ogród formalny (wgłębiony)

Rany, ale połacie! dzieje się niesamowicie dużo
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:08, 17 kwi 2019

Do góry
Gardenarium napisał(a)
U mnie było minus 3 i zwarzyło liście dereniom pagodowym. Niedawno kupiłam i delikatne były. Ale drzewka przeżyły - wypuszczą nowe liście.

Jak to mówi Mała Mi sorry taki mamy klimat, rośliny u mnie się rozpędziły bo wcześnie zrobiło się ciepło i niestety parę sztuk oberwało, ale tylko po wierzchu, grujecznika sprawdziłam i on jest ok bo wyżej posadzony, ale aktinidia cała zwarzona, musi nowe listki puszczać no i po kwitnieniu magnolii i większości pąków na wisterii, za to kaliny uratowane i kiku też
Jak derenie przeżyły to się pozbierają
Ale przypomniałaś mi o moich maleńkich dereniach Kousa( maleńkich bo mają po ok 20 cm wysokości) nie wiem co z nimi
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:35, 17 kwi 2019

Do góry
U mnie było minus 3 i zwarzyło liście dereniom pagodowym. Niedawno kupiłam i delikatne były. Ale drzewka przeżyły - wypuszczą nowe liście.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies