Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:53, 01 paź 2021

Do góry

mało ostre bo wiało okropnie

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:50, 01 paź 2021

Do góry

Znowu na wsi 20:46, 01 paź 2021

Do góry
Ewa czyli zaczynałyśmy podobnie, tylko ja miałam do domu bliżej ale z przesiadką .

Vita, my też o tobie wspominałyśmy. Mam nadzieję że w przyszłym sezonie jakieś spotkanie się wykluje. Chociażby żeby sprawdzić stan po rewolucji z sosną. Bardzo lubię te nasze spotkania więc jeżeli nie zdarzy się nic nieprzewidzianego.... I jeżeli będą chętni/ chętne....
Planuję posadzić w to miejsce właśnie tę świdośliwę o której wspominasz. W plecach planuję ekrany z trzmieliny ale nie w jednym ciągu bo chciałabym mieć dostęp od tyłu ze względu na chwasty i zagrażający podagrycznik.
Szkółkę w Celbowie oczywiście pamiętam, niedawno to było . Czyżbyś znowu przyfrunęła na północ? Pałacyku nie kojarzę.

Znalazłam ilustrację jaka forma świdośliwy by mi pasowała. Znalazłam ją na gdańskim pięknym osiedlu Garnizon.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 20:42, 01 paź 2021

Do góry
Bardzo polubiłam tą francuska różę pachnącą parkową. Tym bardziej, że w tym roku powtórzyła kwitnienie

Wszystkiego po trochu 20:32, 01 paź 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)
w lasku

Mirka przepiękne widoki. Mam też te żółte byliny gdzieś mam zapisana nazwę, ale nie mam takiego lanu jak u ciebie. Piszesz w Łasku to one u ciebie w cieniu rosną? Chętnie też bym ich posadziła do półcienia aby rozjaslyvrabate też w lasku.

Rutewka gęsta ładnie wygląda. A u mnie się chyba wysialam mam małe flance obok ok 10-15 cm, aż jestem ciekawa w przyszłym roku co to będzie.
Masz bardzo ładnie podoba mi się.
Ogród w dolinie 20:32, 01 paź 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Wow, cudowna rabata, podziwiam. Jak ty żeś tyle roślin naraz ogarnęła? Ja tyle czasu dumałam nad swoją przytarasową rabatą.
Znowu na wsi 20:28, 01 paź 2021

Do góry
Dla urozmaicenia może wstawię jakiś obrazek

Ogród do odnowy 20:24, 01 paź 2021

Do góry
Gosiek33 napisał(a)

Normalnie powinnam tę trawkę posadzić dla wycisków moich
Ogrodowy Kalejdoskop 20:00, 01 paź 2021

Do góry
Oglądam od początku Twój piękny ogród.

Mam pytanie, co to za róża i jak długo kwitnie?

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:52, 01 paź 2021

Do góry
mirkaka napisał(a)

Przepiękne zestawienie roślin
A ja mam sadzonkę tej gipsówki i latam z nią nie wiedząc gdzie posadzić.
A u Ciebie gotowa podpowiedź. Tylko ja nie mam takiej pięknej róży
Ta róża to Myriam jestem z niej zadowolona, kupiłam wiosną 3 sadzonki i wykorzystałam gipsówkę, która zimowała w donicach bo nie było dla nich miejsca.
Miło mi, że Ci się spodobało to połączenie.

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:35, 01 paź 2021

Do góry
Mirka napisał(a)
Dorotko przepiękne masz Kosmosy Gdzie kupiłaś nasionka?
Ja mam tylko te najzwyklejsze
Zdrówka życzę.
Dziękuję:
Nie jestem pewna czy kupowałam je w sklepie ogrodniczym w Tarnobrzegu, czy w Castoramie w Kielcach. Będę w Kielcach w przyszłym tygodniu to sprawdzę, czy tam są. Z tego co się dowiedziałam to nasiona nie powtarzają cech matecznych i trzeba co rok kupować. U mnie z pierwszych kwiatów nie ma nasion zgniły od deszczów i teraz też nie widzę dojrzałych nasionek.

Ptasi gaj 19:27, 01 paź 2021

Do góry
zawitka napisał(a)
Ela nie kupuj diamond Rouge na ma wiotkie gałązki pokłada się bardzo teraz jest duzo fajnych odmian o twardych gałązkach i nie trzeba ich wiązac np Unige,Pinky Vinky.

Zawitka ja jej nie kupuję ja ja mam już z niej zrobiłam 2 krzaki przez odkłady.
Moja Dismond jest bardzo ładna lubię ją nie jest taka wiotka. Ma ażurowe kwiaty i deszcz jej specjalnie krzywdy nie robi.

Zobacz jaka ładna początek września

To 23 września piękna hortka
Basia - Mój Świat 19:22, 01 paź 2021

Do góry
W zamyśle dwie takie same rabaty. Odbicie lustrzane . Czy wyszło tak jak chciałam okaże się w przyszłym roku

W ogródku emerytki 19:20, 01 paź 2021

Do góry
Wyjazd do J.G. i oczywiście zakończony zakupami roślin, choć miałam już nic nie kupować.
No, ale z okazji nabycia 6 sztuk trzęślicy po 3 złote sztuka nie mogłam zrezygnować
Kupiłam też akant Tasmanian Angel i narecznicę czerwonozawijkową /te za zwykłą cenę/.

I wrzosiec delikatny.
Ogrodowe wariacje 18:12, 01 paź 2021

Do góry
Kupowałam hakonechloa All gold kilka sztuk, między innymi te 2 szt. Wyglądają nieciekawie, te w doniczkach także. Nie mają sucho, pozwijały się, nie wiem co im dolega, dotąd nie miałam z nimi problemu.

Inne, które przesadziłam mają się dobrze, nie wiem o ci chodzi, to one, małe nn, które mi się spodobają

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 17:32, 01 paź 2021

Do góry
Weekend! Chyba taniec jakiś ze szczęścia zatańczę czy coś haha

Miłego weekendu!
Zieleń, drewno i antracyt 17:12, 01 paź 2021

Do góry
Aniu, po ostatnich wichurach mój ogród nie bardzo mi się podobał. Wiejska bardzo wyłysiała. Dzisiaj jednak przysiadłam z kawką pod drewutnią, wygrzałam się w słońcu i z przyjemnością stwierdziłam, że z tej perspektywy nie widać tych wszystkich strat i niedoskonałości (prócz długo nie koszonej trawy ) Zrobiłam kilka zdjęć żeby zachęcić siostrę do przyjazdu a co tam, tutaj też je wcisnę

Cały czas się zachwycam rudbekiami od Renaty niestety, na razie nie chcą zawiązywać nasion

Teraz to już naprawdę koniec zdjęć na dzisiaj
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 17:06, 01 paź 2021

Do góry
Potem własne ukorzenione annabelki i podzielony ML. To będą plecy nowego miejsca patrząc od tarasu.

Okło 15 jest tam już świetlisty cień, więc ok?

Dalszy etap to tetrisy z całej działki no i nowe kukliki

Tam gdzie są paliczki będą róże. Mam 3 The Fairy no i lawenda off course

Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 16:57, 01 paź 2021

Do góry
Szybka akcja a'la Ja

i pierwsza przymiarka. Nawiązałam do tuji z drugiej strony.

Chciałam zamknąć wejście na taras i poszła tam moja zeszłorocza świdośliwa.
Działeczka - powolne spełnianie marzeń. 16:49, 01 paź 2021

Do góry
Ciepłe dni sprzyjały ogrodowaniu. Wytyczyłam sobie sznurkiem rabaty i doszłam do wniosku, że do kitu.
Teraz albo nigdy. Zryję się jak dzik, ale przenoszę rabatę.

Wczoraj decyzja dziś realizacja.

Wszystko od wierzby przesadzam do tyłu i powstanie jeszcze jedno wgłębienie i patrząc z tarasu będzie więcej przestrzeni.

Świeża ziemia kompostowa, drobna kora, obornik i mączka. Ni ma bata musi rosnąć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies