Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

mrokasia 11:03, 27 kwi 2022

Magara napisał(a)
A ja sobie już kolejny rok obiecuję, że się zbiorę w sobie wiosną kwietniowo/majową, rzucę wszystko i na raz, przez kilka dni, odchwaszczę wszystkie rabaty do stanu zero, a potem będę tylko z kawą codziennie robić obchód i niezobowiązująco skubać to co wyrosło w nocy
Ale jeszcze moja obietnica się nie zmaterializowała

No to ja właśnie mam zamiar to zrobić w weekend majowy . Ciekawe czy mi się uda .

antracyt napisał(a)
Mam nadzieję, że się Helen ze mną tym deszczem podzieli
Przy wczorajszym obchodzie przyjrzałam się dokładnie rabatom. Oczywiście połowa czeka cierpliwie na pielenie, a ta wypielona już znowu pięknie chwastami zarasta i tak pewnie będzie do czasu, aż rośliny właściwe masy nabiorą. Wtedy chwasty się nie przebiją, albo przynajmniej zginą wizualnie w zielonej masie

Dzielcie się kochane tym deszczem jak chcecie .
No właśnie, teraz jakoś najbardziej te chwasty mnie denerwują bo startujące rośliny są od nich mniejsze .
olciamanolcia 11:11, 27 kwi 2022

A berberysy jakie masz? Czerwone bordowe żółte czy zielone? Kolumnowe?

Ps pomyliłam posty

Miłego dnia
inka74 11:14, 27 kwi 2022

Widzę, że drzewko nabyłaś droga kupna w odwiedzonej ostatnio wspólnie szkółce
Wszystkiego nie nadrobię na ulubionych watkach ale będzie okazja spotkać się na kawie. Wrzuciłam zdjęcia z Keukenhof na wątku o ogrodzie link tez jest u mnie - było bosko. Buziaki i do zobaczenia/usłyszenia!
Magara 14:15, 27 kwi 2022

Kasia, trzymam kciuki za plany
mrokasia 17:19, 27 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
A berberysy jakie masz? Czerwone bordowe żółte czy zielone? Kolumnowe?

Ps pomyliłam posty

Miłego dnia

Nawzajem .

inka74 napisał(a)
Widzę, że drzewko nabyłaś droga kupna w odwiedzonej ostatnio wspólnie szkółce
Wszystkiego nie nadrobię na ulubionych watkach ale będzie okazja spotkać się na kawie. Wrzuciłam zdjęcia z Keukenhof na wątku o ogrodzie link tez jest u mnie - było bosko. Buziaki i do zobaczenia/usłyszenia!

Drzewko nabyłam, ale gdzie indziej . Za połowę tamtej ceny .
Fotki z wyjazdu obejrzę wieczorkiem.

Magara napisał(a)
Kasia, trzymam kciuki za plany

Trzymaj, trzymaj .
A żeby nieco oszukać system idę sobie poryć już dziś .
mrokasia 20:36, 27 kwi 2022

No to poryłam. Oczyściłam i odchwaściłam pół rabaty basenowej . Przy okazji odkryłam, że nie do końca wiem co mam w przechowalniku, który na szybko zrobiłam na tej rabacie jesienią.
Miałam oczywiście powtykane etykiety ale część mi psy powyciągały i teraz nie wiem co dokładnie tam mam... No nic, muszę poczekać aż towarzystwo podrośnie, może się połapię .
Pissardi kończy kwitnienie

Wisienka Koju no mai też na finiszu

Duecik - hakone dostana chyba od Kwarteta

Susan zaczyna

Migdałek też

A ciemierniki są niezmordowane
Wiolka5_7 20:56, 27 kwi 2022

Fajnie , że porylaś
Ah te psiaki

Piękna Susanka u Ciebie zaczyna,moja też się szykuje
Reszta kwiecia też śliczna
jolanka 21:05, 27 kwi 2022

Pracuś
Nie steruj się brakiem pamięci, ja też nie mam pojęcia co mam przydolowane. Na psy zwalić nie mogę, ale może na ptaki?
Jednak masz cieplej, więcej wiosny już masz
Martka 21:06, 27 kwi 2022

Widzę, że majówka zwiastuje ogólnopolskie rycie ogrodowe. Ja już jutro podryję trochę, oceniam, że mam jakieś dwa tygodnie prac, by dopieścić. Tyle, ile w maju potrzeba, aby ogród ponownie zarósł. Tak że perspektyw brak
Mrokasiu, ależ u Ciebie gęstwina. I kolorki też, o których gdzieś czytałam, że Ci teraz zgrzytają. Ale co tam, jest wesoło. Pissardi pięknie Ci kwitnie, Koju także. Na zdjęciu z Susan przebija trawniczek, ale soczystość widzę
olciamanolcia 21:11, 27 kwi 2022

Moje jeszcze kwitną , a jedna (z pięciu) ma tylko kwiatki na dolnych gałązkach. Czy przyciąć już teraz czy gdy całkowicie zgubią kwiat ?